«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Ελλάδας το θέμα των πρόσφατων καταστροφών από τις πλημμύρες στην Ηλεία


ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Συζητήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Ελλάδας, το θέμα των πρόσφατων καταστροφών από τις πλημμύρες στην Ηλεία».

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12.9.2016, συζητήθηκε ύστερα από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Ελλάδας, πριν τα θέματα της ημερησίας διάταξης, το θέμα των πρόσφατων καταστροφών από τα καιρικά φαινόμενα στον νομό Ηλείας, η αποζημίωση των πληγέντων, η λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Το αίτημα για συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος είχε κατετεθεί εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην...
Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Παρασκευή 9.9.2016, μετά από περιοδεία αντιπροσωπείας της, στις πληγείσες περιοχές.
            Έπειτα και από την παρέμβαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηλείας,  των ίδιων των σταφιδοπαραγωγών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομοσπονδίας και παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του συμβουλίου, το περιφερειακό συμβούλιο συζήτησε το θέμα και έξέδωσε ψήφισμα στη βάση των ψηφισμάτων που κατέθεσαν η Λαϊκή Συσπείρωση και η  συνέλευση των αγροτών.
            Θεωρούμε οτι είναι μια εξέλιξη που υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει σε ικανοποποίηση των αιτημάτων των πληγέντων, των διεκδικήσεων του αγροτικού κινήματος. Αρκεί να συνοδευτεί και με περαιτέρω βήματα στην οργάνωσης της πάλης των πληγέντων. Με άσκηση ακόμα μεγαλύτερης πίεσης, προς την κυβέρνηση, την Περιφερειακή και τις δημοτικές αρχές, προκειμένου η απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου να μην μείνει ένα απλό κείμενο στα χαρτιά. Αντίθετα να πάρει σάρκα και οστά η άμεση αποζημιώση των πληγέντων, προκειμένου να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους, να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.
 Σε κοινό βηματισμό  με τα άλλα λαϊκά στρώματα του νομού, οι μικρομεσαίοι αγρότες να απαντήσουν στην επίθεση Ε.Ε - κυβέρνησης – κεφαλαίου, που τους πετάει έξω από τα χωράφια τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας θα παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και θα παλέψει τόσο εντός, όσο και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών, η αποζημίωση των πληγέντων, να αλλάξει ο απαράδεκτος κανονισμός του ΕΛΓΑ, να απαλλαγούν από φόρους και δημοτικά τέλη οι πληγέντες, αλλά και να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να θωρακιστεί η Περιφέρειά μας από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
                                                                                                                               13.9.2016