«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοχρησία

Ο δράστης έφερε μέσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος πιστόλι, το οποίο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε μια 19χρονη

Συνελήφθη, χθες (9-9-2016) το βράδυ, στην Χαλανδρίτσα, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 60χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομη οπλοχρησία.

Ειδικότερα...
ο δράστης χθες τα ξημερώματα, στο Διάσελο Ερυμάνθου, ευρισκόμενος ως πελάτης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι, το οποίο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι,  μια 19χρονη ημεδαπή, που βρίσκονταν επίσης στο χώρο του καταστήματος.

Η παθούσα μεταφέρθηκε από θαμώνες του καταστήματος στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο 60χρονος προσήλθε αυτοβούλως χθες το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας, όπου και συνελήφθη, ενώ θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Δυτική Ελλάδα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
Συνελήφθησαν δεκαπέντε άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών
Στο πλαίσιο της καταπολέμησης των ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες (07 έως και 09-09-2016), στοχευμένοι αστυνομικοί  έλεγχοι, στη Δυτική Ελλάδα.
Στους αστυνομικούς ελέγχους συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών, των Υποδιευθύνσεων και των Τμημάτων Ασφαλείας, της Άμεσης Δράσης Πατρών, των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. και των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί  έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δεκαπέντε δραστών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προμήθειας, κατοχής και καλλιέργειας ναρκωτικών.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
•    (262,5) γραμμάρια κάνναβης,
•    (16) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη,
•    (4) φυτά κάνναβης,
•    (4,1) γραμμάρια ηρωίνης,
•    (2) κύβοι ζάχαρης εμποτισμένοι με LSD
•    (2) τρίφτες κάνναβης.
Υπογραμμίζεται ότι, η καταπολέμηση των ναρκωτικών αποτελεί προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

***
Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης πολιτών μέσω του διαδικτύου στην Πάτρα

Δράστης είναι ένας 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος μέσω προφίλ κοινωνικής δικτύωσης, υποσχόταν ψευδώς και έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά αγώνων στοιχήματος 

Επίσης, εξαπάτησε μια 47χρονη ημεδαπή, από την οποία απέσπασε χρηματικό ποσό (1.890) ευρώ για τη δημιουργία ιστοσελίδας που ποτέ δεν κατασκεύασε

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, υπόθεση απάτης μέσω του διαδικτύου, που έλαβε χώρα σε βάρος δύο πολιτών, στην Πάτρα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη μέσω του διαδικτύου, σε βάρος ενός 31χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Σημειώνεται ως προς τον τρόπο δράσης, ότι ο 31χρονος επικοινωνούσε, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με πολίτες και υποσχόμενος κέρδη από «στημένους» αγώνες στοιχήματος, των οποίων γνώριζε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα, τους έπειθε να του καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά, μέσω προπληρωμένων καρτών ή σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων.

Ειδικότερα, ο δράστης ενεργώντας με την παραπάνω μεθοδολογία, αλλά και προσεγγίζοντας αυτοπροσώπως στην Πάτρα,  δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 47 και 25 ετών, τις έπεισε να του καταβάλλουν συνολικά το χρηματικό ποσό των (4.160) ευρώ, για να στοιχηματίσουν στους «στημένους» αγώνες.

Επιπλέον, ο 31χρονος κατάφερε να αποσπάσει από την 47χρονη το χρηματικό ποσό των (1.890) ευρώ, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι θα δημιουργούσε ιστοσελίδα και e-shop για τον επαγγελματικό της χώρο.

Από την προανάκριση, που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, ενώ  το συνολικό ποσό που απέσπασε ανέρχεται στις (6.050) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 31χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.