«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ για τις αποφάσεις του Δ.Σ.

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου μας , που έγινε στο Ε.Κ.Α. την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη ώρα 7:00 μ.μ. με θέματα :

1.      Προγραμματισμός δράσης  μέχρι τέλος του χρόνου
2.      Πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ 19-20 Νοέμβρη   – 3. Διάφορα τρέχοντα
μετά από συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση στον κλάδο των κατασκευών εκτιμήθηκε  ότι η εφαρμογή των μέτρων που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα  για ασφαλιστικό –φορολογικό- πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους εργαζόμενους του κλάδου , το σύνολο της εργατικής τάξης  και όλα τα λαϊκά στρώματα :
Μεγάλα ποσοστά ανεργίας στον κλάδο και στην περιοχή μας , εντατικοποίηση της εργασίας , χαμηλά μεροκάματα,  ανασφάλιστη εργασία,  απειλές, εκβιασμοί,  απολύσεις ,  ανύπαρκτα  μέτρα υγιεινής και ασφάλειας , υποβάθμιση στην υγεία και την παιδεία και...
αν πάρουμε  υπόψη και τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν για εργασιακά, παρέμβαση στην συνδικαλιστική δράση , ιδιωτικοποιήσεις , καταλαβαίνουμε  ότι η επίθεση θα ενταθεί.
Γι’ αυτό χρειάζεται , όχι απλά να πάρουμε κάποια μέτρα στην οργάνωση της πάλης μας  για τη μη εφαρμογή  των προηγούμενων  και να μην περάσουν τα καινούργια μέτρα που ετοιμάζουν,  αλλά να οργανώσουμε τη δράσης μας ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής που από κοινού  αποφασίζουν και εφαρμόζουν κυβέρνηση- κόμματα  του ευρωμονόδρομου- κουαρτέτο – κεφάλαιο.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση το Δ.Σ. το σωματείο αποφάσισε :
-          Τη στήριξη του προγράμματος του Ε.Κ.Α για παράσταση συγκέντρωση σε εφορία 30/9/2016, Ι.ΚΑ. 17/10/2016, ΔΕΗ – ΔΕΥΑΑ 18/10/2016, ΟΑΕΔ 19/10/2016, Νοσοκομείο 20/10/2016. Επίσης για πρωτοβουλίες ενημέρωσης των συναδέλφων στους χώρους δουλειάς και κατοικίας.
-          Τη συμβολή  στην επιτυχία της σύσκεψης που διοργανώνει  η Ομοσπονδία Οικοδόμων την Κυριακή 2 Οκτώβρη ώρα  10:30 π.μ. καλώντας να πάρουν μέρος όλα τα σωματεία και οι σύλλογοι του κλάδου στο νομό .
-          Να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του σωματείου την Πέμπτη 3 Νοέμβρη  ώρα : 6:00 μ.μ. στο Ε.ΚΑ.
-          Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της ιστορίας τους κλάδου  και με πολιτιστικό περιεχόμενο.
Επίσης  το Δ.Σ. συζήτησε για την πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ   και επαναβεβαίωσε  τη στήριξή του στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ , τη μόνη δύναμη που όλα αυτά τα χρόνια  αταλάντευτα συνέβαλε  για την οργάνωση της πάλης  της εργατικής τάξης και την ισχυροποίηση της λαϊκής συμμαχίας  ενάντια στη βάρβαρη  εκμεταλλευτική  πολιτική που εφαρμόζει το μαύρο μέτωπο  για να σώσει  το σάπιο σύστημά του.
Καλούμε όλους  τους συναδέλφους , συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, να συμβάλουν αποφασιστικά – μαχητικά , με ενθουσιασμό για την επιτυχία  των κινητοποιήσεων- εκδηλώσεων.
Με την οργάνωσή μας και τον αγώνα μας έχουμε τη δύναμη  να βάλουμε φραγμό στο σύνολο της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής .
 ΤΟ Δ.Σ.