«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΟΑΣ και τους Αγροτικούς Συλλόγους στην ΔOY Αγρινίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να παραβρεθούν στην ΔOY Αγρινίου όπου θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας από την ΟΑΣ και τους Αγροτικούς Συλλόγους που συσπειρώνονται μαζί της.
Αυτές τις μέρες οι συνάδελφοί μας αγρότες και κτηνοτρόφοι σε ολόκληρη τη χώρα βγαίνουν στους δρόμους και στήνουν μπλόκα παλεύοντας ενάντια στα παλιά και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ, που μας οδηγούν όλους στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Τη χρονιά που πέρασε είδαμε το έτσι κι αλλιώς μικρό εισόδημά μας να μειώνεται και άλλο, με την παραπέρα μείωση των τιμών παραγωγού, με τη νέα περικοπή στις ενισχύσεις - επιδοτήσεις, τις μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία και...
τις αρρώστιες, που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, με την παραπέρα διόγκωση του κόστους παραγωγής. Το 2018 αυξάνονται κι άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές, ενώ στα αντιλαϊκά σχέδια περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο αύξησης του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει άλλο.
Η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα του Νομού προβάλει ένα δίκαιο και αναγκαίο πλαίσιο αιτημάτων μαζί με χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους από όλη τη χώρα μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Διεκδικούμε ουσιαστικό εισόδημα και ελάφρυνση από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, μέτρα που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παράγουμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σφαγή μας ούτε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης
Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι την Παρασκευή 2/2/2018 δίνουμε μαχητικό παρόν έξω από την Εφορία στο Αγρίνιο στις 11.00 π.μ.