«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Παρουσίαση του νέου ιστορικού μυθιστορήματος της Φιλομήλας Λαπατά "Η επιστροφή"

Η Φιλομήλα Λαπατά στη «Διέξοδο»

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 7.30 το απόγευμα στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση του τελευταίου ιστορικού μυθιστορήματος της Φιλομήλας Λαπατά «Η Επιστροφή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτη».

Η εκδήλωση, την οποία με ιδιαίτερη χαρά υποστηρίζει η «Διέξοδος», διοργανώνεται από το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου και τους μαθητές της ομάδας φιλαναγνωσίας του σχολείου.

Παρούσα στην εκδήλωση θα είναι και η ίδια η συγγραφέας για να αναπτύξει τις σκέψεις που την οδήγησαν στην συγγραφή του μυθιστορήματος αλλά και...
για να συνομιλήσει με τους φιλαναγνώστες που επιθυμούν να την γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς.

«Η Επιστροφή» είναι ένα βιβλίο στο οποίο η συγγραφέας σκιαγραφεί το πορτρέτο της Αθήνας του 1800, με ολοκληρωμένους χαρακτήρες που ξεδιπλώνονται σε μια ρεαλιστική και συναρπαστική πλοκή, θίγοντας θέματα ανθρωπίνων σχέσεων και υπαρξιακής αναζήτησης. Ανασυνθέτει, με έναν δικό της τρόπο, την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής της Ιστορίας μας. Μιλάει για τη ζωή, τη μοίρα, τις επιλογές μας, τις σχέσεις, τη μνήμη ως κατάρα, το μίσος, την οργή, την υπέρβαση ορίων και τη λύτρωση.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ