«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνάντηση Παπαθεοδώρου με το νέο Συντονιστή της Πυροσβεστικής

Με το νέο Συντονιστή Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγο Κώστα Κυριακόπουλο συναντήθηκε, σήμερα το πρωί, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε. & Ι. Νικόλαος Παπαθεοδώρου.
Συζητήθηκαν, κυρίως, οι ανάγκες της Π.Υ. σε μέσα και εξοπλισμό, η ενίσχυση της ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και η συνέχιση της άριστης συνεργασίας της Πυροσβεστικής με τις υπηρεσίες της Α.Δ. στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δημήτρης Κατσαρός και ο Επιπυραγός Θεόδωρος Φιλιππόπουλος.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη τριών  ημεδαπών για κλοπή
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου Βόνιτσας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 18, 23 και 55 ετών, διότι...
ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από εταιρεία ανακύκλωσης υλικών, χαλκό συνολικού βάρους 250 κιλών.
Επισημαίνεται ότι η κλεμμένη ποσότητα χαλκού βρέθηκε και αποδόθηκε στον υπεύθυνο της εταιρείας.


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Καστράκι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι  σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι συσκευασίες, που περιείχαν λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους 627 γραμμαρίων, ενώ σε παρακείμενη αποθήκη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μηχάνημα κοπής θρυμματισμού αποξηραμένων φύλλων καπνού.


Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς
   
Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ, στο 65ο χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20, 23, 41 και 44  ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε μέσο μεταφοράς, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στην Χώρα.


Συλλήψεις επτά ημεδαπών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί και το μεσημέρι, στο Αγρίνιο στο 67ο και στο 69ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου Ιωαννίνων, σε επτά διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, επτά ημεδαποί, ηλικίας, 25, 27, 29, 32, 34, 41 και 49 ετών, διότι σε τροχονομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα χωρίς να κατέχουν άδεια ικανότητας οδήγησης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπής   για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 21χρονη ημεδαπή, διότι ενεργώντας από κοινού με τέσσερις ακόμα άγνωστους συνεργούς της, μετέβη σε κατάστημα ενδυμάτων στην Πάτρα και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε από υπάλληλο του καταστήματος, το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Επισημαίνεται ότι το χρηματικό ποσό βρέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.


Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα αφού είχε μεταβεί σε Επιχείρηση, προκειμένου να διευθετήσει λογαριασμό, εξεμάνη και με λάκτισμα προκάλεσε φθορά στην πόρτα εισόδου του γραφείου του  Διευθυντή της Επιχείρησης, απειλώντας και εξυβρίζοντας τον. Επισημαίνεται ότι σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Πύργου – Πατρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας 55χρονος ημεδαπός, οδηγός δημόσιας χρήσεως φορτηγού, ο οποίος εναπόθεσε υγρά απόβλητα επί του οδοστρώματος. 

***
Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών οχημάτων στην Πάτρα


Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί την ώρα που προσπαθούσαν να διαρρήξουν πέντε αυτοκίνητα 

Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα


Εξαρθρώθηκε, μετά από άμεση επέμβαση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα διαρρηκτών οχημάτων στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες (12-2-2018) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Λιβύης, ηλικίας 19 και 20 ετών, καθώς και ένας 22χρονος Αλγερινός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη  διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, χθες το μεσημέρι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν πέντε σταθμευμένα οχήματα στην Πάτρα, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.Α.Σ που περιπολούσαν στην περιοχή και συνελήφθησαν.

Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους τρεις συλληφθέντες, βρήκαν  και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα, με ισάριθμες κάρτες sim, το χρηματικό ποσό των 717 ευρώ, διάφορα προσωπικά αντικείμενα, καθώς και εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων.

Από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εξακρίβωσαν τον τρόπο δράσης της σπείρας και εξιχνίασαν ακόμα επτά περιπτώσεις κλοπών, που είχαν διαπράξει οι τρεις αλλοδαποί.

Αναλυτικότερα :

•    Την 08/02/2018 το μεσημέρι, στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο φορτηγό που ήταν σε ολιγόλεπτη στάση το κινητό τηλέφωνο του οδηγού, 
•    Την 09/02/2018 το απόγευμα, στην Πάτρα, από ανασφάλιστο σταθμευμένο αυτοκίνητο ημεδαπού αφαίρεσαν μια τσάντα με προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα,
•    Την 09/02/2018 το απόγευμα, στην Πάτρα, παραβίασαν σταθμευμένο αυτοκίνητο ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα τάμπλετ και το χρηματικό ποσό των 14.750 ευρώ,
•    Την 09/02/2018 το βράδυ, στην Πάτρα, έσπασαν τζάμι συνοδηγού από αυτοκίνητο ημεδαπού και αφαίρεσαν ενδύματα και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ,
•    Την 10/12/2018 το πρωί, στην Πάτρα, έσπασαν παράθυρο οδηγού αυτοκινήτου και αφαίρεσαν ένα ραδιοσιντί,
•    Την 10/2/2018 το μεσημέρι, στην Πάτρα, από ανασφάλιστο αυτοκίνητο ημεδαπής αφαίρεσαν μια τσάντα, που περιείχε δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και
•    Την 10/2/2018 το μεσημέρι, στην Πάτρα, έσπασαν παράθυρο συνοδηγού σταθμευμένου αυτοκινήτου και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι με έγγραφα και μια χρυσή αλυσίδα χεριού.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.