«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Μωραΐτη στη «ΒΙΚΗ» και στο χωριό Πολύδροσο (ΦΩΤΟ)

Στο Νομό Άρτας περιόδευσε την Τετάρτη, κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Άρτας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του ΚΚΕ.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, έγινε συνάντηση και συζήτηση με τους εργαζόμενους της αλλαντοβιομηχανίας «ΒΙΚΗ» στην πύλη του εργοστασίου, οι οποίοι βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις από την 1η Φλεβάρη για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, την ομαλοποίηση των πληρωμών τους και την εξασφάλιση της εργασίας τους. Στους εργαζόμενους μοιράστηκε η Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από το ΚΚΕ για τα αιτήματα του αγώνα τους...
Ο Ν. Μωραΐτης δήλωσε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα τους, την πρόθεση του Κόμματος, εφόσον δεν απαντηθεί η Ερώτηση σε εύλογο χρονικό διάστημα, να κατατεθεί ως επίκαιρη Ερώτηση, καθώς και τις ευθύνες της κυβέρνησης για το καθεστώς απληρωσιάς που επικρατεί στους χώρους εργασίας. Ανέδειξε το τι εννοεί η κυβέρνηση με τον όρο «ανάπτυξη» που διαφημίζει και μέσα από τα κατά τόπους «συνέδριά» της, όπως αυτό που έγινε τον περασμένο Οκτώβρη στα Γιάννενα και ότι αυτή δεν είναι για τους εργαζόμενους, αλλά για το κεφάλαιο.
Ακόμη, κάλεσε τους εργάτες να κλείσουν τα αφτιά τους στις προσπάθειες διάσπασής τους, οι οποίες θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, όπως το προχτεσινό κάλεσμα της εργοδοσίας να μπουν για δουλειά 25 εργαζόμενοι και το κέρδος να μοιραστεί σε όλους! Η ομόφωνη άρνηση της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην πρόταση αυτή της εργοδοσίας, δείχνει την αποφασιστικότητά τους και αυτή την ενότητα πρέπει να διαφυλάξουν, ανέφερε ο Ν. Μωραΐτης. Επεσήμανε ότι σημαντικό βήμα είναι η συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Άρτας, των ταξικών Σωματείων της περιοχής, καθώς και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας, που από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό τους. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους εργαζόμενους, οι οποίοι ζήτησαν τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα τους, ρώτησαν για τις κινήσεις που μπορούν να κάνουν στη συνέχεια για να ενταθεί η πίεση, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν.
Στη συνέχεια, ο Νίκος Μωραΐτης μίλησε σε Σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού, που έγινε στο χωριό Πολύδροσο. Στην ομιλία του ανέδειξε την πείρα των πρόσφατων κινητοποιήσεων των αγροτών, όπως και στην Άρτα, στις οποίες για μία ακόμη φορά συγκρούστηκαν οι δύο γραμμές στο αγροτικό κίνημα. Από τη μία, αυτή που στηρίζει τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών που τσακίζονται καθημερινά και από την άλλη, των μεγαλοαγροτών και των καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων που επωφελούνται από το τσάκισμα των μικρομεσαίων. Ανέφερε παραδείγματα, που η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, υπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών και των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, είναι που τσακίζουν τους αγρότες, όπως η συνεχώς μειούμενη τιμή του γάλακτος. Επεσήμανε ότι μόνο μέσα από συνεχείς αγώνες, όπως αυτούς του προηγούμενου διαστήματος, είναι που μπορούν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι να έχουν κατακτήσεις.