«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρέλαβε από τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας RACE κ. Χρήστο Ράδο το Α ΄ τεύχος της  μελέτης που αφορά στην οδική  σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού.
Αμέσως μετά ο κ. Παπαναστασίου  ανέφερε σχετικά:

«Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για την πόλη. Έχω δίπλα μου έναν δικό μας άνθρωπο, ένα Αγρινιωτάκι, με αξιοθαύμαστη πορεία σε μια  σημαντική εταιρεία που διαπρέπει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έφυγε αλλά ποτέ δεν ξέχασε την πόλη του. Και έρχεται τώρα να κάνει δωρεά  μια σπουδαία μελέτη.

Ο Χρήστος αποτελεί  παράδειγμα για όλους μας.  Με την προώθηση του έργου αυτού το Αγρίνιο λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα.  Χρειαζόμαστε την  κάθετη  σύνδεση για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ανάπτυξη για την περιοχή μας.  Η κάθετη σύνδεση σε συνδυασμό με την νότια περιμετρική και το επιχειρηματικό πάρκο θα δώσει στο Αγρίνιο την προοπτική μια σύγχρονης πόλης και είναι αυτό  που οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Το Αγρίνιο, όλοι εμείς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Χρήστο Ράδο και την μελετητική του ομάδα για την μοναδική προσφορά».


Ο κ. Χρήστος Ράδος  δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια ιδέα του πατέρα μου ο οποίος  μου ζήτησε να κάνω κάτι για την πόλη. Η εταιρεία μας είχε αναλάβει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου Πατρών. Οι γονείς μου είπαν ότι πρέπει να κάνω  κάτι για το Αγρίνιο. Σκεφθήκαμε να κάνουμε μια μελέτη να ενώσουμε το Αγρίνιο με την Ιόνια οδό. Έτσι προσεγγίσαμε τον Γιώργο Παπαναστασίου. Ήταν πολύ υποστηρικτικός, μας βοήθησε πολύ, θα έλεγα μας ενθάρρυνε. 
Συναντηθήκαμε με την ηγεσία  του Υπουργείου  και παρουσιάσαμε κάποια προσχέδια. Μιλήσαμε με πολλούς Αγρινιώτες και έτσι καταλήξαμε στην καλύτερη λύση.Τώρα είναι στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου».

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ