«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Πρόγραμμα δράσης του Ε.Κ. Αγρινίου

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 7 Φλεβάρη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α. , αφού έγινε εκτίμηση της δράσης του Ε.Κ.Α. και των σωματείων  μπροστά στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης  , αποφασίστηκε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης  για το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της  από κοινού  επίθεσης κυβέρνησης- κουαρτέτου- κεφαλαίου που συνεχίζεται. Αποφασίστηκε  :


ü      Να γίνουν άμεσα Δ.Σ. των σωματείων και να οργανωθεί πλατιά συζήτηση στους κλάδους με τους εργαζόμενους  για το χαρακτήρα  των αντιλαϊκών μέτρων και ποιους εξυπηρετούν .
ü      Οργάνωση της πάλης  και στήριξη των κλάδων  για  υπογραφές Σ.Σ.Ε. με έμφαση στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 €  .
ü      Στήριξη  των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των κλάδων  που θα  πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα ,  ξεκινώντας  από τη Δευτέρα  12 Φλεβάρη με την κινητοποίηση των εργαζομένων  στην καθαριότητα  των σχολικών κτιρίων.
ü      Οργάνωση της πάλης ενάντια στους πλειστηριασμούς  και τις κατασχέσεις  σε βάρος  εργατικών λαϊκών νοικοκυριών. Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί  τα Δ.Σ. των δευτεροβάθμιων οργανώσεων του νομού: Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας-  Ομοσπονδίας  Επαγγελματοβιοτεχνών  (ΕΒΕ)  Αιτωλ/νίας- του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΥ , του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, του Συλλόγου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση   και του Συλλόγου Εργαζομένων  Νοσοκομείου Αγρινίου σε σύσκεψη στις 12 Φεβρουαρίου ώρα 6:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α. με θέμα  : Η κοινή δράση και η δημιουργία  μετώπου ενάντια στους πλειστηριασμούς  και κατασχέσεις -  Πρόταση  για κινητοποίηση στις 21           Φλεβάρη  ώρα 11:00 π.μ. στην Εφορία Αγρινίου. 
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  καταγγέλλει στην εργατική τάξη  και το λαό  της περιοχής  τη στάση του κυβερνητικού  εργοδοτικού συνδικαλισμού  ( πλειοψηφίες Γ.Σ.Ε.Ε- ΑΔΕΔΥ κ.λ.π)  που από υπονομευτής  των εργατικών λαϊκών κινητοποιήσεων  πέρασε  καθαρά  στην απεργοσπασία  όλο το προηγούμενο διάστημα , βάζοντας ουσιαστικά πλάτη να περάσει  η αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική και οι στόχοι των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η στάση συνεχίστηκε και στο πρόσφατο  Γενικό Συμβούλιο της Γ.Σ.Ε.Ε που η πλειοψηφία  ( ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) απέρριψαν πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση  για τις 15 Μάρτη με αιχμή το ζήτημα των Σ.Σ.Ε. , τους πλειστηριασμούς κ.λ.π.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  εκφράζει τη συμπαράστασή του  στους 35 συνδικαλιστές  του ΠΑΜΕ   και καταδικάζει τη δικαστική δίωξη . Δικάζονται  ξανά στις 20 Φλεβάρη  για την παρέμβαση που έγινε  στο υπουργείο εργασίας  επί Ν.Δ.  και υπουργίας Βρούτση .
Το Δ.Σ. συμπαραστέκεται στον αγώνα  της φτωχομεσαίας αγροτιάς  που αγωνίζεται  για να μπορέσει να επιβιώσει ενάντια  στις  πολιτικές που την ξεκληρίζουν.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί  την εργατική τάξη  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής να συμβάλλουν, με την ενεργή συμμετοχή τους  μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους, για την  οργάνωση της πάλης  και την επιτυχία των κινητοποιήσεων.
ΤΟ Δ.Σ.