«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση της Νομοθεσίας για τους  αλλοδαπούς

Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.Α.Σ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην Χώρα.


Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση της Νομοθεσίας για τους  αλλοδαπούς
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, κοντά σε σταθμό μέσων μεταφοράς στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι ....
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην Χώρα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους για πλαστογραφία και κλοπή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή ναρκωτικών
     
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Ρίο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 48χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν δυο ναρκωτικά δισκία και κάνναβη συνολικού βάρους 2,5 γραμμαρίων.


Σύλληψη αλλοδαπής για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος 

 Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, μια 30χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, διότι ως προσωρινά υπεύθυνη  καταστήματος εμπορίας μετάλλων, αγόρασε έναντι χρηματικού ποσού από 30χρονο ημεδαπό, αυτοκίνητο 38χρονης ημεδαπής, από την οποία το είχε υπεξαιρέσει ο 30χρονος χθες το πρωί.  


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο άγνωστων  δραστών για ληστεία
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το βράδυ, στην Πάτρα, ενεργώντας από κοινού, προσέγγισαν μια 53χρονη ημεδαπή που κινούταν πεζή και με την άσκηση σωματικής βίας, της αφαίρεσαν την ατομική της τσάντα, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της έγγραφα, ενώ διέφυγαν  επιβιβαζόμενοι σε δίκυκλη μοτοσικλέτα.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, δυο ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα  βουπρενορφίνης. 


Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή
   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ημεδαποί ηλικίας 16 και 15 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, λίγη ώρα νωρίτερα, με τη μέθοδο της απασχόλησης είχαν αφαιρέσει από 21χρονη υπάλληλο κυλικείου στην Πάτρα το κινητό της τηλέφωνο. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από την παθούσα και συνελήφθησαν μετά από λίγη ώρα από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους εντόπισαν σε οικισμό που διαμένουν.
Επισημαίνεται ότι το κλεμμένο κινητό βρέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Ρίο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι από την 08-02-2018 έως την  09-02-2018 αφαίρεσε από βιοτεχνία στην Πάτρα ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού σακιά με ρινίσματα και ρετάλια αλουμινίου.
Από την αστυνομική προανάκριση που ακολούθησε προέκυψε ότι  ο συλληφθείς από την 09-01-2018 έως την 12.01.2018, με τη μέθοδο της απασχόλησης, είχε αφαιρέσει από δύο πρατήρια στην Πάτρα, υγρά καύσιμα, συνολικής αξίας 80 ευρώ.


Σύλληψη δύο  ημεδαπών για άσκηση παραεμπορίου 
   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 29 και 47 ετών αντίστοιχα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέθεταν προς πώληση 70  καρναβαλικά είδη.

***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Καρναβάλι των Μικρών 2018 στην Πάτρα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, την Κυριακή (11-2-2018), στo πλαίσιο των εκδηλώσεων του «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ 2018», όπου θα διεξαχθεί η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
•    Απαγόρευση στάθμευσης όλων των οχημάτων την Κυριακή 11-2-2018 και κατά τις ώρες 07:00-14:00 στα κατωτέρω τμήματα οδών :
α) Περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας,
β) Στην οδό Ηλείας από τη διασταύρωση με την οδό Ερενστρώλε έως τη διασταύρωση με την οδό Γεωργίου Ρούφου,
γ) Στην οδό Γούναρη από τη διασταύρωση με την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου έως τη διασταύρωση με την οδό Κορίνθου,
δ) Στην οδό Κορίνθου από τη διασταύρωση με την οδό Γούναρη έως τη διασταύρωση με την οδό Κολοκοτρώνη,
ε) Κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου Α΄,
στ) Στην οδό Ερμού από τη διασταύρωση με την οδό Κανακάρη έως τη διασταύρωση με την οδό Μαιζώνος,
ζ) Στην οδό Αγίου Νικολάου από τη διασταύρωση με την οδό Κανακάρη έως τη διασταύρωση με την οδό Μαιζώνος,
η) Στην οδό Κανακάρη από τη διασταύρωση με την οδό Αγίου Νικολάου έως τη διασταύρωση με την οδό Γεροκωστοπούλου,
θ) Στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη και Κορίνθου, κατά την διέλευση των αρμάτων.
•    Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων την Κυριακή 11-2-2018 στα εξής τμήματα οδών κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα :
α) Στην οδό Γούναρη από τη διασταύρωση με την οδό 3ου Ορειβατικού έως τη διασταύρωση με την οδό Σισίνη κατά το χρονικό διάστημα από 08.00 έως 14.30,
β) Στην οδό Γούναρη από τη διασταύρωση με την οδό Σισίνη έως τη διασταύρωση με την οδό Κορίνθου κατά το χρονικό διάστημα από 10.00 έως 14.30,
γ) Στην οδό Κορίνθου από τη διασταύρωση με την οδό Γούναρη έως τη διασταύρωση με την οδό Κολοκοτρώνη, συμπεριλαμβανομένου και του άνω μέρους της Πλατείας Γεωργίου Α΄, κατά το χρονικό διάστημα από 10.00 έως 14.30,
δ) Στην οδό Ερμού από τη διασταύρωση με την οδό Κανακάρη έως τη διασταύρωση με την οδό Μαιζώνος, κατά το χρονικό διάστημα από 10.00 έως 14.30,
ε) Στην οδό Αγίου Νικολάου από τη  διασταύρωση με την οδό Κανακάρη έως τη διασταύρωση με την οδό Μαιζώνος, κατά το χρονικό διάστημα από 10.00-14.30,
στ) Στην οδό Κολοκοτρώνη από τη διασταύρωση με την οδό Κορίνθου έως τη διασταύρωση με την οδό Όθωνος Αμαλίας, κατά την αποχώρηση των αρμάτων, από ώρες 10.00-14.30
ζ) Στην οδό Μαιζώνος από τη διασταύρωση με την οδό Κολοκοτρώνη έως τη διασταύρωση με την οδό Πατρέως, συμπεριλαμβανομένου και του κάτω μέρους της Πλατείας Γεωργίου Α΄, κατά το χρονικό διάστημα από 10.00 έως 14.30.
Από την απαγόρευση στάθμευσης εξαιρούνται τα οχήματα της κοινωφελούς επιχειρήσεως Καρναβάλι Πάτρας.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση στο Αίγιο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι την Κυριακή (11-2-2018), στο πλαίσιο της Παιδικής Καρναβαλικής Παρέλασης στο Αίγιο, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, την Κυριακή 11-2-2018 και κατά τις ώρες 09:00-14:00 στα  παρακάτω τμήματα των οδών:
α) Στην οδό Κλεομένους Οικονόμου και στο τμήμα της από την διασταύρωση με την οδό Βάλφουρ, έως την διασταύρωση με την οδό Ερμού. 
β) Στην οδό Μητροπόλεως από την διασταύρωση με την οδό Κλεομένους Οικονόμου έως την διασταύρωση με την οδό Αράτου.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ διευκρινίζεται ότι η κίνηση των οχημάτων στην πόλη του Αιγίου, κατά τη διάρκεια της Παιδικής Καρναβαλικής Παρέλασης θα εξυπηρετείται από παράλληλες οδούς.  

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (12-02-2018 έως 18-02-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 12-2-2018 και κατά τις ώρες 15.00 - 21.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα – Κυπάρισος – Πεντάκορφος – Άγιος Βλάσιος – Χούνη.
•    Την Τρίτη 13-02-2018 και κατά τις ώρες 08.00 - 15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα – Λευκό - Ταξιάρχης - Μεγάλο Δένδρο – Αετόπετρα – Δρυμώνας – Θέρμο – Αγία Σοφία – Κάτω Μυρτιά.
•    Την Τετάρτη 14-02-2018 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πατιόπουλο – Χρυσοπηγή – Φλωριάδα – Θεριακήσι – Αμοριανοί - Μαλεσιάδα. 
•    Την Πέμπτη 15-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Τρυφός – Κομποτή -Αρχοντοχώρι – Αετός – Κονοπίνα – Παπαδάτος – Φυτείες.
•    Την Παρασκευή 16-02-2018 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακα  - Κανδύλα – Μύτικα – Πάλαιρο.
•    Το Σάββατο 17-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ελαιοχώρι - Καστριώτισσα - Μαρλέσιο – Οικισμοί Συκούλας – Μενιδίου.



***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (12-02-2018 έως 18-02-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 12-02-2018 και κατά τις ώρες 8:00 - 16:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Λιβαδάκι – Κλεπά – Αράχωβα – Άγιος Δημήτριος.  
•    Την Τρίτη 13-02-2018 και κατά τις ώρες 16:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Ελληνικά - Άνω Κεράσοβο – Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Φραγκουλέικα – Κλεισορρεύματα – Λυσιμαχία – Αγγελόκαστρο.
•    Την Τετάρτη 14-02-2018 και κατά τις ώρες 9:00 - 16:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαιρά – Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•    Την Πέμπτη 15-02-2018 και κατά τις ώρες 18:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Άνω Μακρυνού - Ποταμούλα – Μεσάριστα – Λιθοβούνι – Δαφνιάς – Τριχώνιο – Καψοράχη – Κάτω Μακρυνού.
•    Την Παρασκευή 16-02-2018 και κατά τις ώρες 09:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο - Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο - Χρυσοβέργι.
•    Το Σάββατο 17-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανθόφυτο - Καταφύγιο – Αναβρυτή – Κεντρική – ΄Ανω Χώρα – Ελατού – Τερψιθέα - Λιμνίτσα.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (12-02-2018 έως 18-02-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 12-02-2018  και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι  - Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές.      
•    Την Τρίτη 13-02-2018 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Βλασία – Κάτω Βλασία – Μετόχι – Μάνεσι – Λαπάτα – Νεοχώρι – Μεγάλος Ποντιάς – Μικρός Ποντιάς – Καρούσι.
•    Την Τετάρτη 14-02-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Βαλμαντούρα – Ελληνικό – Λακκώματα – Καλούσι.  
•    Την Πέμπτη 15-02-2018 και κατά τις ώρες 9:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα – Άγιος  Βασίλειος  - Πάος  - Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο – Αμυγδαλιά – Σκοτάνη – Φίλια – Λευκάσιο.
•    Την Παρασκευή 16-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιάνα – Μοναστήρι - Αιγές.  
•    Το Σάββατο 17-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άγιος Κωνσταντίνος - Μερτίδι - Βερίνο - Γρηγόρη – Γκραίκα - Λάκκα – Μυρόβρυση -  Αρραβωνίτσα.
•    Την Κυριακή 18-02-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα – Άνω Διακοπτό – Κερνίτσα – Μαμουσιά.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (12-02-2018 έως 18-02-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 12-02-2018  και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Βουπρασίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη –Λυγιά – Κάστρο -  Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα – Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Τρίτη 13-02-2018 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα - Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•    Την Τέταρτη 14-02-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και  Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – ‘Ολγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Πέμπτη 15-02-2018 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Μάτεσι – Ροβιά – Θησόα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Την Παρασκευή 16-02-2018 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά – Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
•    Το Σάββατο 17-02-2018 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Βουπρασίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη –Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα – Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Κυριακή 18-02-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα –Δραγώγι – Πέτρα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.

***
Επιστροφή στην Τουρκία οκτώ παράτυπων μεταναστών

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας, σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2018, επιστράφηκαν οκτώ παράτυποι μετανάστες -όλοι άνδρες.
Τέσσερις ήταν από το Μπαγκλαντές, δύο από το Ιράν, ένας από το Πακιστάν και ένας από την Αλγερία. Για όλους υπήρχε απορριπτική απόφαση χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας στον β΄ βαθμό. Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.
Σε ό,τι αφορά τις επιστροφές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο: 
α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).
β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας.
γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι κατά τα έτη 2016 και 2017, καθώς και από 01-01-2018 μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:
•    Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, το 2016: 1.183  -το 2017: 21 -το 2018: 4, σύνολο  1.208 αλλοδαποί, υπήκοοι τρίτων χωρών.
•    Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, το 2016: 54 -το 2017: 24 -το 2018: 8 , σύνολο 86 υπήκοοι Τουρκίας.
•    Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, το 2016: 801 -το 2017: 683 -το 2018: 65, σύνολο 1.549 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων (από τους οποίους 253 από τη Συρία).
δ) Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 2.212 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.