«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

 Εργασίες αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη το κεντρικό αντλιοστάσιο Μακρυνείας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη το κεντρικό αντλιοστάσιο Μακρυνείας...


Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑ εργάζονται πυρετωδώς από τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την εκδήλωση φωτιάς και να επανέλθει η υδροδότηση σε όλη την περιοχή της Μακρυνείας, Αρακύνθου και Κλεισορευμάτων.
Η βλάβη προκλήθηκε από εστία φωτιάς στο σημείο που διέρχονται οι τέσσερις αγωγοί οι οποίοι τροφοδοτούν το αντλιοστάσιο με νερό της λίμνης.
Υπήρξε και δεύτερη εστία φωτιάς πέριξ του περιφραγμένου χώρου του αντλιοστασίου. Στόχος είναι η, όσο το δυνατό, συντομότερη αποκατάσταση της βλάβης για να ομαλοποιηθεί η υδροδότηση της περιοχής.
Η διοίκηση της ΔΕΥΑΑ θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν τις ανυπολόγιστες φθορές.
***
ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 12.00  θα πραγματοποιηθεί, στο κλειστό γυμναστήριο στην Αερογέφυρα,  η εκδήλωση  κοπής της Βασιλόπιτας των εργαζομένων στο Δήμο Αγρινίου.

                                       ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Δράση κοινωνικού φαρμακείου

Η 4η Φεβρουαρίου κάθε χρόνο αφιερώνεται στη μάχη κατά του καρκίνου. Η μέρα αυτή σε όλον τον κόσμο  αφιερώνεται σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού αλλά και στη δέσμευση στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή στρατηγικών για την αντιμετώπιση του από τη μεριά των κυβερνήσεων.
Φέτος ο Δήμος Αγρινίου, μέσω της δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου, προχωρά στην ενημέρωση των πολιτών κινητοποιώντας τους να προβούν σε μια πράξη αγάπης, τόσο ως προς τον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και ως προς τους συνανθρώπους τους.
Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου από τις 10.00 έως τις 12.00, το προσωπικό του Κοινωνικού Ιατρείου και Κοινωνικού Φαρμακείου, θα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία της πόλη και θα διανέμει έντυπο υλικό ενώ θα συζητήσουν με τους πολίτες θέματα που αφορούν την ασθένεια του καρκίνου.
Η μέρα αυτή μπορεί να είναι  μια σημαντική ημέρα  για εκείνους που θα αποφασίσουν  να υιοθετήσουν ένα τρόπο ζωής που οδηγεί στο ευ ζην και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Το μήνυμα είναι ένα Ο καρκίνος δεν είναι πια ανίκητος. Ένα μεγάλο ποσοστό καρκίνου  μπορεί να προληφθεί, έχει καλή πρόγνωση ακόμη και να ιαθεί αν διαγνωστεί εγκαίρως. Η επιστήμη καθημερινά αποκτά στο οπλοστάσιο της νέες θεραπείες, φάρμακα , διαγνωστικά τεστ προκειμένου να αντιμετωπίσει  και να βελτιώσει τις ζωές ανθρώπων που ήδη νοσούν από καρκίνο ή ακόμη να προλάβει νέους.
Τα νέα φάρμακα στοχεύουν στη βλάβη, είναι λιγότερο τοξικά και βασίζονται στην εξατομίκευση, δηλαδή στον προσδιορισμό του ιδιαίτερου προφίλ καρκίνου κάθε ασθενούς  με βάση τα γονίδια , το είδος του όγκου κ.α
 Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι σημαντικό ρόλο στη νίκη αποτελεί η «πρόληψη που θα πρέπει να αποτελέσει επίκεντρο του ενδιαφέροντος γιατρών, πολιτείας και της ευρύτερης κοινωνίας». Επιβάλλεται και είναι υποχρέωση κάθε πολίτη προς τον εαυτόν του, την οικογένεια και τους φίλους του, προς την κοινωνία στην οποία ζει.
Οι  4 στις 10 περιπτώσεις καρκίνου  θα μπορούσαν να αποφευχθούν με αλλαγή στον τρόπο ζωής.. Η αποφυγή όλων των παραγόντων κινδύνου ανάπτυξης του καρκίνου αποτελεί την πρωτογενή πρόληψη.


Για αυτό λοιπόν η Ευρωπαϊκή Αντικαρκινική  Εταιρεία προτείνει τα εξής :
    Αποφυγή του καπνίσματος, ακόμη και του παθητικού.
    Διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.
    Υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών
    Περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ
    Φυσική δραστηριότητα
     Ασφαλής έκθεση στον ήλιο
    Τήρηση κανόνων ασφαλείας κατά την έκθεση σε καρκινικές ουσίες .
    Εμβολιασμός κατά του ιού ανθρωπίνων θηλωμάτων ( HPV) και της ηπατίτιδας Β ( HBV).

Μην ξεχνάτε « Οι περισσότεροι Καρκίνοι μπορούν να θεραπευθούν. Ειδικά αν η θεραπεία αρχίσει νωρίς!»                                                                                                                      Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

        ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
                                                                                   ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


                                                                                             ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

***
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, στο πλαίσιο προστασίας του γενικού πληθυσμού από την επιδημία της ιλαράς ,η οποία είναι σε έξαρση σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας- Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου,  συνεχίζει τη προσπάθεια  εμβολισμών σε παιδιά Ρομά, στο Παράρτημα  Στήριξης Ρομά. (Εθνικό Στάδιο, πλησίον ΚΤΕΟ).

Συγκεκριμένα ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη, 31/1/2018 μία ακόμη φάση του προγράμματος εμβολίων ιλαράς –ερυθράς –παρωτίτιδας, τα οποία θα πραγματοποιηθούν από το επιστημονικό προσωπικό παιδιάτρου και επισκέπτριας υγείας της Παιδιατρικής κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου, με τη στήριξη του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αγρινίου.

                                                                                                                      Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

        ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
                                                                                   ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


                                                                                             ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ