«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής   
Συνελήφθη, σήμερα, τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, ένας 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και αποπειράθηκε να διαπράξει κλοπή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για θανάτωση ζώων
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος...
  πυροβόλησε και θανάτωσε επτά κουτάβια.

Τα κουτάβια εντοπίστηκαν χθες το πρωί, στην περιοχή Κλεισόβα Μεσολογγίου, από διερχόμενη πολίτη, η οποία ενημέρωσε τους αστυνομικούς.

Διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.


***
  Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση


Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΣ Ιωάννης, με αφορμή τη πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, επισκέφθηκε σήμερα (20-2-2018) το πρωί, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ευχήθηκε καλή επιτυχία και υγεία στο νέο Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η συνεργασία των δυο Υπηρεσιών θα συνεχίσει να είναι άψογη και αποτελεσματική.

Επίσης κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ παρευρέθηκαν και οι βοηθοί του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος ΤΣΟΥΡΑΣ.

Στη συνέχεια ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή της, Ταξίαρχο Νικόλαο ΚΟΤΡΩΝΙΑ.

***
Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Δυτική Ελλάδα κατά το τριήμερο της Αποκριάς

Ελέχθησαν (4.096) άτομα, προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες (267) άτομα και συνελήφθησαν (58) δράστες
Βεβαιώθηκαν (732) τροχονομικές παραβάσεις, ενώ κατασχεθήκαν (10.094) προϊόντα παραεμπορίου, τα οποία στην πλειοψηφία τους αφορούσαν είδη καρναβαλιού
Παράλληλα κατασχέθηκαν ως είδη παραεμπορίου (2.067) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών
Επιπλέον, εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα που διέπραττε κλοπές κινητών εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό στην Πάτρα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, για μια ακόμη χρονιά έλαβε αυξημένα μέτρα, κατά την περίοδο των Καρναβαλικών εκδηλώσεων και της Καθαράς Δευτέρας, εφαρμόζοντας ειδικό σχεδιασμό, με σκοπό την προστασία των εθίμων και την παροχή ουσιαστικών αστυνομικών υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες.
Κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων ιδίως στην Πάτρα, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, από τις 16-2-2018 έως και 19-2-2018, ελήφθησαν αυξημένα αστυνομικά μέτρα και πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, για αποτροπή κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και καταπολέμησης του παρεμπορίου.
Ταυτόχρονα, ελήφθησαν και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, τόσο για την ασφαλή προσέλευση και αναχώρηση των επισκεπτών, όσο και για την ομαλή  διεξαγωγή των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.
Ειδικότερα, οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Δυτική Ελλάδα είχαν τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: (4.096) άτομα,
Προσήχθησαν: (267) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (58) άτομα, από τα οποία:
•    (26) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,
•    (13) άτομα για παρεμπόριο,
•    (8) άτομα για κλοπές,
•    (11) άτομα για λοιπά αδικήματα.
Βεβαιώθηκαν :
•    (732) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
•    (62) παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
Σε ότι αφορά ειδικότερα, την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι είχαν τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: (1.258) άτομα,
Προσήχθησαν: (149) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (41) άτομα, από τα οποία:
•    (19) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,
•    (13) άτομα για παρεμπόριο,
•    (5) άτομα για κλοπές,
•    (4) άτομα για λοιπά αδικήματα.
Βεβαιώθηκαν :
•    (186) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
•    (31) παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Κατασχέθηκαν:
Α. Ναρκωτικά:
•    (51) γραμμάρια κάνναβης,
•    (3,7) γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και
•    Μικροποσότητα  κοκαΐνης
Β. Παρεμπόριο – Τελωνειακός Κώδικας:
•    (10.094) είδη καρναβαλιού όπως σφυρίχτρες, καπέλα, αφροί και μάσκες,
•     (2.067) φιάλες ποτών.
Ενδεικτικά σας ενημερώνουμε ότι:
    Από ειδική ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  εξαρθρώθηκε πενταμελή σπείρα, που αποτελούνταν από τρεις αλλοδαπούς άνδρες, υπηκόους Αλγερίας  ηλικίας 17, 22 και 27 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 23 και 21 ετών, οι οποίοι κατά το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Πάτρα, εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια ανυποψίαστων πολιτών.
Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες φέροντας σακίδια πλάτης, προσκολλούσαν σε διερχόμενους πολίτες και προσποιούμενοι ότι παραπατούν έπεφταν πάνω τους προσπαθώντας να αφαιρέσουν αντικείμενα.
Από την  έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν ταυτοποιηθεί επτά περιπτώσεις κλοπών, που διέπραξε η σπείρα, ενώ έχουν κατασχεθεί δεκαπέντε κινητά τηλέφωνα, δύο συσκευές φόρτισης κινητών (powerbank).
    Από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Πάτρα, συνελήφθησαν δεκατρείς δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά, σε δεκαεπτά υποθέσεις παραεμπορίου, περισσότερα από (10.000) καρναβαλικά είδη, όπως καπέλα, σφυρίχτρες και αφρούς, καθώς και περίπου (2.000) φιάλες ποτών.
Επιπλέον, σε βάρος όλων των συλληφθέντων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα από τους αστυνομικούς του Β Αστυνομικού Τμήματος Πατρών.
Υπενθυμίζεται, ότι και σήμερα εξακολουθούν να λαμβάνονται αυξημένα μέτρα Τροχαίας, τόσο στην νέα Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτών.