«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΣΠΙΡΤΖΗ

Τη μελέτη που αφορά την οδική  σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού παρουσίασε  ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στον Υπουργό  Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Παρόντες στην συνάντηση ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας RACE   Χρήστος Ράδος και η Project manager Διονυσία Ράππου οι οποίοι εκπόνησαν την μελέτη και προσέφεραν ως δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο.
Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ικανοποίησης για την πορεία των ενεργειών που αφορούν στην εξέλιξη του έργου και την δρομολόγηση των επόμενων διαδικασιών...


 Ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά: «Παρουσιάσαμε  στον Υπουργό  Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη την μελέτη για την κάθετη σύνδεση  του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.  Η σημερινή εξέλιξη είναι η επιβράβευση μιας διεκδίκησης μεθοδικής και απόλυτα στοχευμένης. Δουλέψαμε εντατικά και κατορθώσαμε να διορθώσουμε ένα εγκληματικό λάθος. Επί σειρά ετών παλεύαμε για το αυτονόητο. Δεν σταματήσαμε να φωνάζουμε ότι είναι  αδιανόητο η μεγαλύτερη  πόλη της Αιτωλοακαρνανίας να απέχει 20 χιλιόμετρα από το νέο αυτοκινητόδρομο.

Σήμερα, είμαι χαρούμενος γιατί δικαιώνονται, με τον πλέον επίσημο τρόπο, οι επίμονες προσπάθειες μας.   Πολύτιμος συμπαραστάτης σε όλη την διαδρομή είναι ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος κατανόησε το δίκαιο αίτημά του Αγρινίου. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κ. Σταύρο Καραγκούνη για την συμβολή του  στην δρομολόγηση των διαδικασιών.  Θέλω να συγχαρώ τον Χρήστο Ράδο, τους συνεργάτες του και την εταιρεία RACE για την εξαιρετική και εμπεριστατωμένη μελέτη την οποία εκπόνησαν. Όλοι μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και γράφουμε ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη μας. Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά αλλά με συντονισμένες προσπάθειες θα πετύχουμε τον στόχο μας».
                                                          
     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Εκδήλωση στο Αγρίνιο με θέμα: «Μοιραστείτε τις ομοιότητές μας και επευφημήστε τις διαφορές μας»

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου το 2ο ΕΠΑ.Λ σε συνεργασία με το Μουσικό σχολείο και την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:
«Μοιραστείτε τις ομοιότητές μας και επευφημήστε τις διαφορές μας»
 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7:00μ.μ.
Κεντρική ομιλήτρια
η  Δρ. Αγγελική Κωτσοπούλου,
Λογοπαθολόγος, Αναπλ. καθηγήτρια λογοθεραπείας (ΤΕΙ Πάτρας)
και επόπτρια της Διεπιστημονικής Ομάδας της ΕΨΥΠΕΑ (Μεσολόγγι)

Με οδηγό το λόγο και τη μουσική, ένα «ταξίδι» αφιερωμένο στα άτομα με αναπηρία συνοδοιπόροι και σύναστροι στη ζωή, για μια ζωή χωρίς αποκλεισμούς.

««Η ελευθερία της αγάπης, δε δεσμεύεται από τις πεποιθήσεις των άλλων αλλά έχει παγκόσμιες διαστάσεις.
Είναι ένας διάλογος ζωής που δεν απαιτεί κοινή συναίνεση, αλλά επικεντρώνεται στην κοινή αντιμετώπιση των καθημερινών ανθρωπίνων προβλημάτων.»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος