«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ενημέρωση από τον δήμο Αγρινίου

Επίσκεψη Γ. Δέδε σε περιοχές της Αιτωλ/νίας που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου μετείχε σε σύσκεψη στο Ζευγαράκι παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, της Αντ. Χριστίνας Σταρακά και του Αντ. Γιάννη Λύτρα όπου ανακοινώθηκαν μέτρα για τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αγρινίου. Αμέσως μετά  ο Γεν. Γραμματέας Υποδομών  επισκέφθηκε το Κεράσοβο, την Συκιά, τα Κλεισορέματα όπου είχε την ευκαιρία να  δει τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ακολούθησε σύσκεψη στο Μεσολόγγι παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απ.Κατσιφάρα και Δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας...

Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά με την  περιοδεία του κ. Δέδε και τις ανακοινώσεις του: «Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες άκουσαν με ικανοποίηση τις ανακοινώσεις του κ. Δέδε για άμεση αποζημίωση με το ποσό των 5.000 ευρώ για τις οικίες και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις τους καθώς επίσης και για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων μόνιμου χαρακτήρα στην περιοχή. Οι σημερινές δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα αποτελούν ανακούφιση για τους συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο Δήμος Αγρινίου θα συνδράμει  με όλες του τις δυνάμεις την διαδικασία για την καταβολή της αποζημίωσης προκειμένου,  όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να φθάσουν τα χρήματα στους δικαιούχους. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ζουν πλέον με τον φόβο των πλημμυρών. Είναι σημαντικό  να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας όπως και ο  καθαρισμός των αγροτεμαχίων με γοργούς ρυθμούς  όπως άλλωστε δεσμεύτηκε ο κ. Δέδες».  

  ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Κινηματογράφου «Παιδί & Κινηματογράφος»: Από τον καμβά στον φακό.. με το βλέμμα των παιδιών!
Υπό την Αιγίδα Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων

Η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου συμμετέχει στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιδί & Κινηματογράφος», που αφορά στη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους με την τεχνική της κινούμενης εικόνας. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, με έμπνευση από τη Μοντέρνα Τέχνη.
Τέσσερις διάσημοι καλλιτέχνες των 19ου και 20ού αι., από τους βασικότερους εκφραστές της Μοντέρνας Τέχνης, οι Ανρί Ματίς, Ρενέ Μαγκρίτ, Εντγκάρ Ντεγκά και Βίνσεντ βαν Γκογκ, αποτελούν τη βασική θεματική έμπνευσης για δημιουργία με βοηθούς το βιβλίο, τον υπολογιστή, τη ζωγραφική, το κολάζ και τη φωτογραφία.
Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τους καλλιτέχνες γνωρίζοντας τα βιωματικά ερεθίσματα, τις τεχνοτροπίες, τα έργα τους και τα κοινά σημεία αναφοράς τους. Στη συνέχεια καλούνται σε ομάδες, να γράψουν σενάριο, να εκφραστούν εικαστικά, να φωτογραφήσουν και να δημιουργήσουν μία ταινία μικρού μήκους με εργαλείο την τεχνική της κινούμενης εικόνας (animation).

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
Ειρήνη Χαντζή-Εκπαιδευτικός

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η ομάδα των παιδιών αποτελείται από 5 μαθητές Δημοτικού (Μαρία-Ιωάννα Καραχρήστου, Παρασκευή Κουτσοκώστα, Δημήτρης Λανόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Περεπή).

ΦΟΡΕΙΣ-ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης, ΜοΜΑ
Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών
Ευγενίδειο Ίδρυμα
OPUS, Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού
Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ

***
Ημερίδα «Ημέρα για την Ενέργεια»
Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00
στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
Πρώην κτίριο Τράπεζας Ελλάδας (Αναστασιάδη 1, Αγρίνιο)


Ο Δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΠΕΤΑ, προσκαλεί  σε ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Ημέρα για την Ενέργεια» την Πέμπτη 1η Μαρτίου στις 12.00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστεί επίσης το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ) του Δήμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ*
12.00              Προσέλευση
12.15 μ.μ.        Έναρξη Ημερίδας
            Χαιρετισμοί

12.25 μ.μ.    Σύμφωνο Δημάρχων: Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη
    Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος Δήμου Αγρινίου – Εισηγητής κ. Ευάγγελος Ζορμπάς, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ & Επιστημονικός Συνεργάτης ΠΕΤΑ Α.Ε.

13.00 μ.μ.    Ερωτήσεις - Συζήτηση


*Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μέχρι την ημέρα πραγματοποίησης της εκδήλωσης.