«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΦΑΣΗ (Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ  8  -  ΑΓΡΙΝΙΟ   Τ.Κ.  30132
Τηλ.: 2641031569  -  Fax: 2641057390
e-mail:omospondiaesbden@gmail.com

Αγρίνιο:14-2-2018
Αρ.Πρωτ.:2581                                                                                         
                                                                             Προς:  Εμπορικούς Συλλόγους μέλη ΟΕΣΒΔΕΝ                                                              
                                                                             Κοιν.:  ΜΜΕ                   


Συγκέντρωση Τετάρτη 21 Φλεβάρη
 Διαδηλώνουμε – Βροντοφωνάζουμε
ΟΧΙ Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

Μετά την σύσκεψη – συζήτηση με Αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας και μέλη των ΔΣ των Εμπορικών Συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/2/2018 στο Επιμελητήριο της Άρτας αποφασίστηκε να οργανώσουμε από κοινού την δράση μας και την αντεπίθεσή μας απέναντι στην πολιτική που βάζει λουκέτα και ατελείωτα χρέη.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση σε αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Έρχεται νέα φοροληστεία στο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, τσάκισμα των επιδομάτων για κοινωνικές ανάγκες, ιδιωτικοποιήσεις , νέες περικοπές σε συντάξεις, χτύπημα όσων λαϊκών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.
Όλα αυτά την στιγμή που θεσμοθετούνται νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με φοροαπαλλαγές, ζεστό χρήμα για επενδύσεις και κατάργηση και των τελευταίων εμποδίων για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Η λαϊκή στέγη και περιουσία βορά στους τραπεζίτες.
Το πολυνομοσχέδιο θέτει σε προτεραιότητα την διευκόλυνση των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας, για την σωτηρία των τραπεζών, με την ηλεκτρονική διαδικασία, διασφαλίζοντας μάλιστα ότι...
το ξεπούλημα θα γίνει «βρέξει χιονίσει» και με νόμο που ποινικοποιεί τον αγώνα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν το σπίτι τους από τα νύχια των τραπεζών και της εφορίας.

Οι φιέστες της «ανάπτυξης» και της επαναφοράς στην κανονικότητα.
Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προσπαθεί να σπείρει αυταπάτες, να πείσει για την ανάπτυξη και την έξοδο από τα μνημόνια. Πίσω όμως από τα ωραία λόγια, κρύβεται η ισοπέδωση λαϊκών κατακτήσεων ετών που πάνω σε αυτό το έδαφος διαφημίζει και καλεί σε επενδύσεις το μεγάλο κεφάλαιο. Και για να δικαιολογήσει την «δίκαιη» ανάπτυξη, πετάει και το τυράκι των 120 δόσεων για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία και τα έκτακτα επιδόματα, στηρίζοντας τα σαν αποτέλεσμα της ανάπτυξης και της δήθεν αλληλεγγύης Μιας αλληλεγγύης όμως που δεν αφορά τους συνάδελφους που το έχουν πιο πολύ ανάγκη, που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και πνίγονται στα χρέη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η σκληρή καθημερινότητα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάδελφοι δεν φτιασιδώνεται με τίποτε.
Η «έξοδος από την κρίση», η «δίκαιη ανάπτυξη», που τα επιτελεία τους διαφημίζουν, είναι μόνο για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μονοπωλιακών ομίλων.
Δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσει απαλλαγή από χρέη, ανθρώπινα ωράρια και συντάξεις, κάθε άλλο.
Κυρίως όμως δεν εξασφαλίζει τις τεράστιες απώλειες που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στο εισόδημα, είτε από άμεσες, είτε από έμμεσες φοροληστείες, δεν εξασφαλίζει κατάργηση των νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μια σειρά άλλα δικαιώματα που είδαμε να ξηλώνονται τα προηγούμενα χρόνια.
Ακόμη και ο καυγάς μεταξύ της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που έχουν ψηφίσει μαζί τα μνημόνια, αφορά δευτερεύοντα και στοχεύει να θολώσει τα νερά, να αποπροσανατολίσει από τα καυτά προβλήματα που βιώνουμε κάθε μέρα αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες, στοχεύει στην ανοχή, ακόμα και στην συνενοχή, σε μια πολιτική που γιγαντώνει και συγκεντρώνει εμπόριο και παραγωγή στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Το χτύπημα στην απεργία αποτελεί κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, των νέων μέτρων που σχεδιάζουν, ένταση της καταστολής. Μας αφορά όλους. Σήμερα κυβέρνηση - αντιπολίτευση με τη συμφωνία της ΕΕ και των μονοπωλίων χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, αύριο είναι η σειρά μας να χτυπήσουν κάθε δικαίωμά μας να παλεύουμε συλλογικά για τα δικαιώματά μας.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Μπροστά σε αυτή την πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται για εμάς τους αυτοαπασχολούμενους, δε μπορεί και δε πρέπει η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι μέλη της να παρακολουθούμε και να συνεχίζουμε την ανοχή.
Θα πρέπει άμεσα να χαράξουμε κατεύθυνση αντιπαράθεσης και ρήξης με αυτή την πολιτική.
Να μην μείνει κανένας συνάδελφος που σήμερα υποφέρει από τα χρέη, την απειλή της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού μόνος του.
Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους συνταξιούχους, άνεργους και αγρότες που έχουμε κοινά προβλήματα και ίδιο αντίπαλο.
Σε συντονισμό όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι μαζί με τα Εργατικά Κέντρα, τα Εργατικά Σωματεία , τους Αγροτικούς Συλλόγους και όλους τους φορείς , να δώσουμε βροντερή απάντηση στις 21 Φλεβάρη που ξεκινάνε οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί!


Να μην λείψει κανείς.

Απαιτούμε:
·        Τον άμεσο τερματισμό των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις δανείων κ.λπ. Άμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες
·        Την άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο, όπως ισχύει για όλους. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ. 
·        Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξεις - παροχές - επιδόματα. Άμεση ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές Υγείας - Πρόνοιας, δωρεάν για όλους. Σύνταξη σε όλους όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια».





              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                ΠΟΣΟΤΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ