«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι...
σε σωματική έρευνα που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (1,6) γραμμάρια κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 57 και 49 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους επτά γραμμαρίων και μια συσκευασία με ενάμιση γραμμάριο κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή    
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στη Γαστούνη Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, ένας 47χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε από σταθμευμένο αυτοκίνητο,  το χρηματικό ποσό των (55) ευρώ και προσωπικά έγγραφα του κατόχου του αυτοκινήτου.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Πύργου, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία  συσκευασία με κάνναβη συνολικού βάρους (4,6) γραμμαρίων.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το περιστατικό θανάτωσης με πυροβολισμό επτά κουταβιών στην περιοχή  Κλείσοβα Μεσολογγίου, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου διεξάγεται ενδελεχής αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Επισημαίνεται ότι, σε κάθε περιστατικό κακοποίησης ζωών τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα επιλαμβάνονται άμεσα ενεργώντας επισταμένες έρευνες, σχηματίζοντας ποινικές δικογραφίες οι οποίες υποβάλλονται στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και επιβάλλοντας τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες.
Παράλληλα, στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών ενημερώνουμε τους πολίτες ότι :
•    Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή, καθώς και με υψηλό διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με το ν.4039/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν.4235/2014.
•    Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση θανάτωσης ζώου ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή στον παραβάτη και επιβάλλεται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
•    Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, καθώς επίσης και στην κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

***
Εθιμοτυπικές επισκέψεις συνδικαλιστικών ενώσεων εν ενεργεία αστυνομικών στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας


Τα προεδρεία των συνδικαλιστικών ενώσεων των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και των Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκαν σήμερα (21-2-2018) το πρωί, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τις επισκέψεις παρέστησαν από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας,  ο Πρόεδρος Σταύρος ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ, ο Αντιπρόεδρος Χαράλαμπος ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ και ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος ΜΠΑΛΑΣΗΣ, ενώ από την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπρόεδρος  Απόστολος ΚΑΠΝΙΑΡΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος ΑΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ και ο ταμίας Ιωάννης ΜΠΟΥΜΗΣ.

Τα προεδρεία των συνδικαλιστικών Ενώσεων ευχήθηκαν υγεία και κάθε  επιτυχία στο έργο του νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος τόνισε ότι θα είναι πάντα στη διάθεση του αστυνομικού προσωπικού και θα είναι πάντα δεκτικός σε προτάσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση της καθημερινής υπηρεσιακής ζωής των συναδέλφων αλλά και στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών.

***
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Χωροφυλακής Νομού Αχαΐας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Χωροφυλακής Νομού Αχαΐας, κ. ΒΟΡΓΙΑΣ Κωνσταντίνος, συνοδευόμενος από μελή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, επισκέφθηκαν σήμερα (21-2-2018) το πρωί, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ.

Πιο συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων συνόδευαν η Β΄ Αντιπρόεδρος κα. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Βασιλική, ο Ειδικός Γραμματέας κ. ΧΑΡΜΑΤΖΗΣ Αριστείδης και τα μέλη κ. Βασίλειος ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ και κ. Σωτήριος ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ.

Οι απόστρατοι αστυνομικοί ευχήθηκαν υγεία και καλή  επιτυχία στο νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης μιας εποικοδομητικής και  ουσιαστικής σχέσης, των εν ενεργεία αστυνομικών με τους απόστρατους συναδέλφους, η εμπειρία των οποίων είναι πολύτιμη για  την επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Σώματος.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος και μελή του Συνδέσμου Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Χωροφυλακής Νομού Αχαΐας επισκέφτηκαν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της, Ταξίαρχο Νικόλαο ΚΟΤΡΩΝΙΑ.