«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη τριών  ημεδαπών για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο 65,2ο χιλιόμετρο της Ιόνιας  Οδού, στο ύψος της Ρίγανης, τρεις ημεδαποί (δυο άνδρες – μια γυναίκα), ηλικίας 21, 21 και 25 ετών αντίστοιχα, να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι...
κατείχαν δυο νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης.    


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, διότι χθες το μεσημέρι βρέθηκε σε ελαιώνα ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού, σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας, ένα ζώο συντροφιάς (σκύλος) σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, το οποίο ήταν δεμένο από δέντρο.
Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή

    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 44χρονη ημεδαπή, διότι λίγη ώρα πριν είχε μεταβεί σε κατάστημα στην Κάτω Αχαΐα και με τη μέθοδο της απασχόλησης είχε αφαιρέσει ένα κινητό τηλέφωνο 55χρονου ημεδαπού.
Στη συνέχεια η 44χρονη με μέσο μαζικής μεταφοράς μετέβηκε στην Πάτρα, όπου συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπές
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι πριν λίγη ώρα, ενεργώντας από κοινού με τρία ακόμα άτομα που αναζητούνται, είχαν διαρρήξει αποθήκη 65χρονου ημεδαπού στην Πάτρα και είχαν αφαιρέσει ένα αλυσοπρίονο.
Από την αστυνομική προανάκριση πρόεκυψε ότι ο 23χρονος  τη προηγούμενη ημέρα, είχε διαρρήξει μια ακόμα αποθήκη και είχε αφαιρέσει επίσης γεωργικά εργαλεία ημεδαπού.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   


Σύλληψη αλλοδαπής για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, μια 34χρονη αλλοδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων ιδιοκτησίας της, διαπιστώθηκε ότι διέθετε προς πώληση 370 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.


Σύλληψη ημεδαπού  για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, που περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους δέκα γραμμαρίων.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη 16χρονου για ληστεία   
Σε συνέχεια του σημερινού Δελτίου Τύπου μας, που αφορούσε την εξιχνίαση ληστείας σε βάρος 40χρονης ημεδαπής, σας γνωρίζουμε ότι ο 16χρονος δράστης, συνελήφθη στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. 


Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 28χρονη ημεδαπή, διότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε διαρρήξει πόρτα αρτοποιείου στην Πάτρα και είχε αφαιρέσει αναψυκτικά, τρόφιμα και το χρηματικό ποσό των 39 ευρώ.
Στην κατοχή της 28χρονης βρέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα.

***
Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε βάρος 40χρονης ημεδαπής  στην Πάτρα

Δράστης είναι ένας 16χρονος ημεδαπός, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί


Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ληστεία που διαπράχθηκε χθες το πρωί, στην Πάτρα, σε βάρος 40χρονης ημεδαπής. 

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας σε βάρος ενός 16χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί. 

Ειδικότερα, ο δράστης, προσέγγισε την 40χρονη, ενώ κινούταν πεζή και με άσκηση σωματικής βίας, της αφαίρεσε το πορτοφόλι της, το οποίο είχε κάτω από την μασχάλη και περιείχε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 26χρονου για πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία μητέρας, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης, μέσω προγράμματος συνομιλίας και ανταλλαγής αρχείων που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία σε συσκευές κινητών τηλεφώνων, έπεισε τον ανήλικο υιό της να του αποστείλει φωτογραφίες του.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 25 Ιανουαρίου 2018, στην κατοικία του 26χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευή κινητού τηλεφώνου, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό έρευνα υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή του διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR