«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από  αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 35χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια χάρτινη συσκευασία, με κάνναβη συνολικού βάρους 2,4 γραμμαρίων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού  για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Αστακό, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη συνολικού βάρους δυο γραμμαρίων, καθώς και 60 σπόροι της ίδιας ουσίας.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στη Ναύπακτο, από  αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 18 και 19 ετών αντίστοιχα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δυο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν μικροποσότητα κάνναβης και ένας μεταλλικός τρίφτης, με υπολείμματα της ίδιας ουσίας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

 Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 40 και 28 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού χθες τα ξημερώματα έσπασαν υαλοπίνακα αποθήκης χαρτικών και απορρυπαντικών 29χρονου ημεδαπού στην Πάτρα και αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 246 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό βρέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπές
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι χθες το πρωί, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε δύο φιάλες οινοπνευματωδών ποτών από κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων.
Από την αστυνομική προανάκριση που ακολούθησε προέκυψε ότι ο δράστης από την 01-12-2017 έως την 15-01-2018, αφαίρεσε από το ίδιο κατάστημα και από ακόμα ένα κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων, 16 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών συνολικής αξίας 300 ευρώ.

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους 2 γραμμαρίων.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 68χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δυο ετών και τεσσάρων μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας,  ένας 64χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας,  ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ για παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Λευκοχώρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 56 και 48 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες ηρωίνης σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους 1,5 γραμμαρίων, μια σακούλα με ίχνη ηρωίνης και δυο κινητά τηλέφωνα.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη σε μορφή σοκολάτας βάρους (1,1)  γραμμαρίων.

***
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

Σε ζεστό και ευχάριστο κλίμα χθες το πρωί στον 4ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών. Στην κοπή παρευρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, οι Βοηθοί του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και Αστυνομικοί Διευθυντές, Βασίλειος ΤΣΟΥΡΑΣ και Αθανάσιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο Διοικητής του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Παρασκευάς ΜΑΣΟΥΡΑΣ και το προσωπικό της Άμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων.

***
Έναν ακόμα έμπορο ναρκωτικών εντόπισε ο αστυνομικός σκύλος «Ρίκι»

Κατασχέθηκε περισσότερο από 1,5 κιλό ηρωίνης

Ο 27χρονος διακινητής συνελήφθη σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένη στο φίλτρο αέρος του αυτοκινήτου


Έναν ακόμα έμπορο ναρκωτικών εντόπισε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών «Ρίκι», στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο 200ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών, στο ύψος των διοδίων του Ρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 27χρονος Πακιστανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, που προέκυψαν μετά από ενδελεχή έρευνά τους, εντόπισαν τον 27χρονο να οδηγεί αυτοκίνητο κοντά στα διόδια του Ρίου, το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Ρίκι», επιμελώς κρυμμένες, στο φίλτρο αέρος του κινητήρα, τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιτυλιγμένες με μονωτική ταινία, οι οποίες περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους ενός κιλού και 538 γραμμαρίων.  

Ως προς την διαδρομή των ναρκωτικών, ο 27χρονος διακινητής μετέφερε το 1,5 κιλό ηρωίνης, κρυμμένο στον κινητήρα του οχήματος του, από την Αττική, με προορισμό την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Κατά την έρευνα, κατασχέθηκε επίσης το κινητό τηλέφωνο του δράστη, ως μέσο επικοινωνίας για την διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και το αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε την ηρωίνη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ η συνολική αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, ξεπερνά τις 35.000 ευρώ.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.


2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

***
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διακρίβωσε την εμπλοκή 30χρονου ημεδαπού σε  υπόθεση απάτης κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, για απάτη κατ΄ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης τον εξαπάτησε στο πλαίσιο αγοράς κινητού τηλεφώνου (smartphone), το οποίο διέθετε προς πώληση μέσω αγγελίας σε γνωστή ελληνική ιστοσελίδα αγοραπωλησιών.
Ο καταγγέλλων, κατόπιν επικοινωνίας με τον φερόμενο ως πωλητή, συμφώνησε  να προβεί σε αγοραπωλησία της συσκευής με τη μέθοδο της αντικαταβολής. Στη συνέχεια, αφού είχε πληρώσει το αντίτιμο της αντικαταβολής, διαπίστωσε πως το δέμα που παρέλαβε δεν περιείχε τη συσκευή, αλλά εξαρτήματα και ανταλλακτικά συσκευών, μηδαμινής αξίας.
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν άμεσες και κατεπείγουσες ενέργειες, προς εντοπισμό του δράστη, προκειμένου παράλληλα να αποφευχθεί η είσπραξη της ταχυδρομικής επιταγής που εκδόθηκε για την αντικαταβολή.
Ειδικότερα, μετά από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης καθώς και επικοινωνία με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας αγοραπωλησιών, όπου είχε αναρτηθεί η απατηλή αγγελία, ενημερώθηκε σχετικά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία εντόπισε  τον 30χρονο, σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, όταν μετέβη για την είσπραξη της επίμαχης ταχυδρομικής επιταγής.


Κατά τη στιγμή του εντοπισμού του δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας, ωστόσο ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση και κατασχέθηκε η ταχυδρομική επιταγή.
Επιπλέον ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε τουλάχιστον ακόμη μία περίπτωση απάτης μέσω διαδικτύου, που τελέσθηκε με παρόμοια μέθοδο τον Αύγουστο του 2017, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς-συναφείς πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 111 88
•    Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα iOS & Android: FEELSAFE e-Commerce
•    Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @CyberAlertGR
•    Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο http://cyberalert.gr/

***
Ακόμα μια σύλληψη για κλοπές στην Πάτρα

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις, δράστης είναι ένας 45χρονος ημεδαπός 


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, ο δράστης προχθές το απόγευμα, μετέβη σε διαγνωστικό κέντρο – εργαστήριο στην Πάτρα, όπου εισήλθε σε δυο γραφεία, εκμεταλλευόμενος την πρόσκαιρη απουσία των υπαλλήλων και αφαίρεσε από ατομικές τσάντες τριών εργαζομένων μικρά χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες και ατομικά έγγραφα.

Για τη  διερεύνηση των περιστατικών διενεργήθηκε μεθοδική έρευνα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι ταυτοποίησαν άμεσα τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του δράστη, τον οποίο εντόπισαν την επόμενη ημέρα το μεσημέρι και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.