«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός που έκλεβε οχήματα στο  Αγρίνιο

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις

Συνελήφθη, χθες (10-2-2018) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη  διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα...
ο δράστης προχθές το βράδυ, αφαίρεσε αυτοκίνητο 50χρονου ημεδαπού στο Αγρίνιο, το οποίο εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στο παθόντα.

Για την διερεύνηση της κλοπής, διενεργήθηκαν άμεσα επισταμένες έρευνες από τους  αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, οι οποίοι με την συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του 24χρονου, τον οποίο εντόπισαν λίγες ώρες αργότερα και συνέλαβαν.

Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 24χρονος το ίδιο βράδυ, είχε διαπράξει με τον ίδιο τρόπο δράσης, άλλες οκτώ κλοπές σε οχήματα και μια σε κατάστημα στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα :

    Δυο κλοπές οχημάτων, στα Καλύβια και στο Δοκίμι Αγρινίου,  κατά τις οποίες πέρα από τα αυτοκίνητα αφαίρεσε και γεωργικά εργαλεία και έγγραφα, που υπήρχαν μέσα σε αυτά. 
    Πέντε διαρρήξεις οχημάτων, στα Καλύβια, στο Δοκίμι, στον Άγιο Κωνσταντίνο και στην πόλη του Αγρινίου, από τα οποία αφαιρούσε αντικείμενα που μπορούσαν εύκολα  να μετακινηθούν, όπως κλειδιά, κινητό τηλέφωνο, φακό, ραδιοσιντί και χρήματα,
    Μια κλοπή σε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων και ελαστικών, στο Αγρίνιο, από το οποίο είχε αφαιρέσει οκτώ ζάντες αλουμινίου και
    Μια κλοπή αντικειμένου από ξεκλείδωτο όχημα στα Καλύβια.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένα κλειδί εκκίνησης οχήματος και ένα ραδιοσιντί, τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπής. 

Και τα τρία οχήματα που αφαίρεσε ο δράστης, βρέθηκαν μετά από έρευνες των αστυνομικών και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη αλλοδαπής γυναίκας για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 25χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, διότι ενεργώντας από κοινού με ακόμα μια  άγνωστη δράστιδα, αφαίρεσαν από κατάστημα πώλησης ενδυμάτων στην Πάτρα, είδη ρουχισμού, αλλά έγιναν αντιληπτές από την υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία ειδοποίησε τους αστυνομικούς, που μετέβησαν στο σημείο και την συνέλαβαν. 
Επισημαίνεται ότι τα κλεμμένα ρούχα αποδόθηκαν στην υπεύθυνη της επιχείρησης.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε σαράντα κομμάτια μεταλλικού οπλισμού τύπου  «Π», (σίδερα) από εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας στην Πάτρα.
Ο δράστης κατά την τέλεση της πράξης του έγινε αντιληπτός από περιοίκους και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που μετέβησαν άμεσα στον τόπο του περιστατικού.
Επισημαίνεται ότι τα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της εταιρείας.

Κατάρρευση τμήματος εγκαταλελειμμένης οικίας
   
Οι αστυνομικοί του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών προέβησαν χθες το βράδυ, σε σήμανση χώρου στην Πάτρα, όπου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κατέρρευσε τμήμα παλαιάς εγκαταλελειμμένης οικίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές σε όμορη κατοικία. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ  

Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό  ημεδαπού
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό 48χρονου ημεδαπού, το οποίο συνέβη χθες το απόγευμα, στο 141,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τριπόλεως  - Πύργου, όταν  ιδιωτικής χρήσεως επιβατηγό αυτοκίνητο και ιδιωτικής χρήσεως φορτηγό αυτοκίνητο, οδηγούμενα από ημεδαπούς, ηλικίας 48 και 44 ετών αντίστοιχα, συγκρούστηκαν κινούμενα στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.
Από την σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο 48χρονος, ενώ ο 44χρονος συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου ενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 50 και 69 ετών, οδηγοί ιδιωτικής χρήσεως επιβατηγού αυτοκινήτου και ποδηλάτου αντίστοιχα.
Οι δυο δράστες συνελήφθησαν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, έπειτα από μεταξύ τους τροχαίο ατύχημα κατά το οποίο τραυματίστηκε ελαφρά ο 69χρονος, διαπιστώθηκε ότι αμφότεροι οδηγούσαν υπό την επήρεια μέθης.