«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη διακινητής ναρκωτικών στο Δοκίμι Αγρινίου

Κατασχέθηκαν περίπου (10) κιλά αποξηραμένης κάνναβης  και περισσότερα από (500) γραμμάρια λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Δοκίμι Αγρινίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε,  κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα...

 στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, εντόπισαν τον δράστη σε ποιμνιοστάσιο στο Δοκίμι και σε έλεγχο που ενήργησαν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία που περιείχε λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (542) γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των (1.740) ευρώ. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 41χρονου σε χωριό του Ξηρομέρου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη τα εξής:

•    (8) κιλά και (775) γραμμάρια φύλλων και κλαδιών αποξηραμένης κάνναβης,
•    (1.100) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (φούντες),
•    Μια ζυγαριά με όριο ζύγισης (45) κιλών,
•    (30) πλαστικά ποτήρια με χώμα και συσκευασία λιπάσματος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

2018 ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, μια 59χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσαν, καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και της  Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες, της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών, για ηθική αυτουργία - παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Σύλληψη ημεδαπού για σωματική βλάβη από αμέλεια

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σκύλος ιδιοκτησίας του, διέφυγε της προσοχής του και δάγκωσε στο πόδι έναν 23χρονο ημεδαπό, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Ανεύρεση πολεμικού υλικού
    
Χθες το απόγευμα, στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, εντοπίστηκε από ημεδαπό, μια οξειδωμένη μη λειτουργική οβίδα. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου - Βόνιτσας, καθώς και αρμόδιο συνεργείο του Ελληνικού Στρατού, για τη συλλογή και την καταστροφή του πολεμικού υλικού.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36 και 28 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα. 

Σύλληψη ημεδαπού  για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μιχόι Κάτω Αχαΐας, ένας ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε, επ’ αυτοφώρω, να απορρίπτει με χρήση αντλίας, λύματα από τη δεξαμενή της οικίας του στο πρανές επαρχιακής οδού.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη  αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στα Λεχαινά, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία  νάιλον συσκευασία, που περιείχε λαθραίο καπνό συνολικού βάρους  (31.5) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης και κατέσχεσαν ακόμη μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε (415.5) γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Σύλληψη τριών  ημεδαπών για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Αγκινάρα Πύργου, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο άνδρες ηλικίας 21 και 28 ετών, καθώς και μια 28χρονη ημεδαπή, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις οικίες τους, από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ διαπιστώθηκε ότι υπέκλεπταν ηλεκτρικό ρεύμα.

***
Συνελήφθη δραπέτης φυλακών στην Παραβόλα Αγρινίου

Ο δράστης εξέτιε ποινή κάθειρξης έντεκα ετών και τριών μηνών για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών  

Συνελήφθη χθες το πρωί, στην Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητούνταν για απόδραση.

Ειδικότερα, ο δράστης στις 22/11/2017 είχε αποδράσει από Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο εξέτιε ποινή κάθειρξης έντεκα ετών και τριών μηνών, που του είχε επιβληθεί με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.