«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Απάτες στην Πάτρα - Φωτογραφικό υλικό από τα πειστήρια

Φωτογραφικό υλικό από τα πειστήρια και τα χρήματα που βρέθηκαν στην οικία (στο κέντρο της Πάτρας) των δυο συλληφθέντων, μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με θανάσιμο τραυματισμό μικρού παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι...


στην οικία των δραστών κατασχέθηκαν περισσότερα από 12.000 ευρώ σε μετρητά.

Οι συλληφθέντες κρατούνται και αύριο αναμένονται να οδηγηθούν ενώπιον του Β΄Ανακριτή Πατρών.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος ‘Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απόπειρα εμπρησμού
    
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 2/2/2018 έως 5/2/2018 παραβίασαν κεντρική πόρτα σχολικού συγκροτήματος στη Γαβαλού, ανέφλεξαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (μολότοφ), τον οποίο έριξαν στον διάδρομο του σχολείου,  προκαλώντας μαύρισμα στον τοίχο.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για εκτέλεση δικαστικού βουλεύματος 
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 71χρονος ημεδαπός, διότι
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών  Κρήτης  με το οποίο ανακαλούνται οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί και διατάσσεται η σύλληψη του, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για εμπρησμό, έκρηξη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση των Νόμων περί όπλων και βεγγαλικών  αθυρμάτων
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα, μετέβησαν σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ στην  Πάτρα και εναπόθεσαν στην είσοδο του υποκαταστήματος τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς – εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από ισάριθμα φιαλίδια βουτανίου οικιακής χρήσης, πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό και τρεις κροτίδες, αναφλέγοντας τους και προκαλώντας φθορές στην πρόσοψη του υποκαταστήματος.


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων
   
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι τοποθέτησε σε χώρο αποδυτηρίων σχολής χορού στην Πάτρα, μία κάμερα καταγραφής σκηνών μέσα σε κυτίο, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια και χωρίς να έχει προβεί στην τοποθέτηση πινακίδων, που να προειδοποιούν για την επιτήρηση του χώρου από κλειστό κύκλωμα.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων συντροφιάς 
    
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος εγκατέλειψε σε ελαιώνα ιδιοκτησίας 71χρονης ημεδαπής μέσα σε τσουβάλι έξι νεογέννητα ζώα συντροφιάς (σκυλιά), τα οποία βρέθηκαν από τους αστυνομικούς χθες το απόγευμα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   


Σύλληψη αλλοδαπής για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Βαρθολομιό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, μια 37χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της οικίας της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο   αυτοσχέδιες  χάρτινες  συσκευασίες, οι οποίες  περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους, δώδεκα γραμμάριων.

***
Ήχηση σειρήνων συναγερμού στην Πάτρα

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, αύριο (07-02-2018) και από ώρα 08:30 έως 13.00, στην Πάτρα, θα πραγματοποιούνται ηχήσεις των σειρήνων συναγερμού στο πλαίσιο τακτικής επιθεώρησης και συντήρησης των κυκλωμάτων τους.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών προς αποφυγή πανικού.

***
Άλλες (1.159) επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας τον μήνα Ιανουάριο


Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι (1.159) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, τον μήνα Ιανουάριο.

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (628 άτομα), το Πακιστάν (154), το Ιράκ (88), τη Γεωργία (40), το Αφγανιστάν (38), την Αλγερία (29), το Ιράν (27), το Μπανγκλαντές (19) και τη Βουλγαρία (18).

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο έτος (2017) επεστράφησαν συνολικά στις χώρες καταγωγής τους (20.255) άτομα.

***
Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα και επιχειρήσεις, για τη διαπίστωση παραβάσεων της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, το διήμερο 2 και 3 Φεβρουαρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης.
Βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε συνολικά (20) επιχειρήσεις, ενώ σε (4) από τα καταστήματα διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., καθώς προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Αναλυτικότερα ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων, διαπιστώθηκε:
Στην Αττική:
•    σε επιχείρηση αναψυχής, η μη έκδοση (17) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας (375) ευρώ,
•    σε μπαρ, η μη έκδοση (12) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας (327) ευρώ,
•    σε εστιατόριο, η μη έκδοση (23) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας (615,80) ευρώ,


•    σε κέντρο διασκέδασης, η μη έκδοση απόδειξης συνολικής αξίας (1360,80) ευρώ,
•    σε εστιατόριο, να απασχολούνται (10) εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας τους,
•    σε εστιατόριο, να απασχολούνται (3) εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας τους,
•    σε καφετέρια, να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας τους,
•    σε εστιατόριο, να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και
•    σε κέντρο διασκέδασης, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
Στη Θεσσαλονίκη:
•    σε καφετέρια, (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε μπαρ, (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε καφέ - μπαρ, (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε εστιατόριο, (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε εστιατόριο, η μη έκδοση (2) αποδείξεων λιανικής πώλησης και (5) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε ταβέρνα, η μη έκδοση (8) αποδείξεων λιανικής πώλησης και
•    σε καφετέρια, απώλεια (42) ηλεκτρονικών αρχείων σήμανσης του φορολογικού μηχανισμού, για το φορολογικό έτος 2013.
Στην Κατερίνη:
•    σε μπυραρία, η μη έκδοση (8) αποδείξεων λιανικής πώλησης και να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού,
•    σε καφετέρια, (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε οβελιστήριο, (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και
•    σε ψητοπολείο, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Για όλες τις παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.


Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

***
Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε διαπράξει σωρεία κλοπών στην Ηλεία

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί είκοσι έξι διαρρήξεις σε οικίες και κατάστημα, σε παραθεριστικές περιοχές το περσινό καλοκαίρι

Συνελήφθη ένας 41χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητούνται δυο  συνεργοί του

Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και μικρού όγκου ηλεκτρονικές συσκευές, πολλά από τα οποία μετέφεραν σε μαξιλαροθήκες

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις 35.000 ευρώ



Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σπείρα, η οποία το προηγούμενο καλοκαίρι είχε διαπράξει τουλάχιστον είκοσι έξι διαρρήξεις σε οικίες και κατάστημα, σε παραθαλάσσιες κυρίως, περιοχές της Ηλείας.

Η εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από δυο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 41 και 44 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και από έναν ακόμα άγνωστο συνεργό τους.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη στο Ρίο Πατρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ο 41χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών για κλοπές.

Ειδικότερα, από την μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα, είκοσι έξι διαρρήξεις στις εξής περιοχές της Ηλείας:

•    Πέντε στη Σκαφιδιά,
•    Από τέσσερις στο Λεβεντοχώρι και στον Άγιο Ηλία, 
•    Τρεις στα Λασταϊικα,
•    Από δυο στη Μυρτιά, στο Κορακοχώρι και στα Κακαλέικα και 
•    Από μια στα Γρανιτσαϊικα, στα Βυτιναϊικα, στα Καβασιλάκια και στο Σκουροχώρι. 

Επισημαίνεται ότι, οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και μικρού όγκου ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία συνήθως μετέφεραν σε μαξιλαροθήκες, ενώ σε δυο περιπτώσεις αφαίρεσαν και τα οχήματα των παθόντων, τα οποία οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν στην Ροδινή και τον Άγιο Βασίλειο Πατρών.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενεργούσαν βραδινές ώρες, διαπράττοντας διαρρήξεις σε οικίες, αφότου είχαν επιβεβαιωθεί για την απουσία των ενοίκων, επιλέγοντας απόμακρες μονοκατοικίες, κυρίως παραθαλάσσιες, έξω από τον αστικό ιστό της πόλης του Πύργου.

Σε βάρος των τριών κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του 41χρονου συλληφθέντα, προέκυψε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην Χώρα μας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε για τις καταδικαστικές αποφάσεις στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και φυλακίστηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται.