«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 32χρονη ημεδαπή, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία της  είχε επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για κλοπή.

Συλλήψεις τριών αλλοδαπών για παράνομη διαμονή στη Χώρα
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Κάτω Αχαΐα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τρεις αλλοδαποί, άνδρες υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24, 29 και 38 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας  Ήλιδας, ένας 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος προχθές (21-02-2018) τα ξημερώματα, στην ίδια περιοχή, αποπειράθηκε να διαπράξει κλοπή σε οικία υπερήλικης ημεδαπής. 

***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Βάρδα Ηλείας που εμπλέκονται σε  υπόθεση ληστείας


Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στην Βάρδα Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 20 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού δικογραφία για συνέργεια σε ληστεία κατά συναυτουργία.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη τέσσερις άνδρες, συνεργοί των συλληφθέντων, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ, στη Μανωλάδα Ηλείας, τρεις από τους δράστες αποβιβάστηκαν από αγροτικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος συνεργός τους, πλησίασαν δυο άνδρες υπηκόους Μπανγκλαντές, που κινούνταν πεζοί και με την άσκηση σωματικής βίας τους αφαίρεσαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των (1.365) ευρώ.

Στη συνέχεια οι τρεις δράστες επιβιβάστηκαν σε άλλο αγροτικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 20χρονος συνεργός τους και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο άμεσων και μεθοδικών ερευνών, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του 20χρονου και τον συνέλαβαν, ενώ συνελήφθη και ο 24χρονος, ο οποίος του είχε παραχωρήσει το αγροτικό αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε στην ληστεία ως μέσο διαφυγής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν την Δευτέρα 26-02-2018, στον Ανακριτή Αμαλιάδας.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων τεσσάρων δραστών.

***
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για κλοπή σε αποθήκη στη Γαστούνη


Οι δράστες αφαίρεσαν γεωργικά εργαλεία, φυτοφάρμακα και επτά μικρούς κινητήρες, συνολικής αξίας μεγαλύτερης των (6.000) ευρώ



Συνελήφθησαν, χθες (22-2-2018) το μεσημέρι, στη Γαστούνη Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 22, 15 και 14 ετών, σε βάρος των σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Με την ίδια κατηγορία βαρύνονται ακόμη δύο ημεδαποί άνδρες, συνεργοί των συλληφθέντων, ηλικίας 26 και 30 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι πέντε δράστες ενεργώντας από κοινού, στις 21-2-2018, τα ξημερώματα, μετέβησαν με αγροτικό αυτοκίνητο σε αποθήκη ημεδαπού, στην Γαστούνη, όπου αφού παραβίασαν την περίφραξη και απομόνωσαν τον συναγερμό, αφαίρεσαν γεωργικά εργαλεία, επτά μικρούς κινητήρες, φυτοφάρμακα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας (6.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο μεθοδικών ερευνών, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, ενώ συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στην Γαστούνη τον 15χρονο, τον 14χρονο και τον 22χρονο.

Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα κλοπιμαία, τα οποία κατέσχεσαν και απόδωσαν στον ιδιοκτήτη τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.


***
Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε υποκατάστημα ΔΕΚΟ στο Αίγιο

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών ημεδαπών δραστών

Οι δράστες αφαίρεσαν  καλώδια χαλκού και μπαταρίες από σταθμευμένα οχήματα


Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, τρεις κλοπές, που διαπράχθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες, σε υποκατάστημα ΔΕΚΟ στο Αίγιο.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών ηλικίας 44, 17 και 15 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση σε κάθε περίπτωση, διέπραξαν στις 31-12-2017, στις 3-2-2018 και 18-2-2018 τρεις κλοπές σε υποκατάστημα ΔΕΚΟ στο Αίγιο, αφαιρώντας καλώδια χαλκού και μπαταρίες από σταθμευμένα οχήματα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των δραστών, στο πλαίσιο μεθοδικών ερευνών, κατά τις οποίες αξιοποίησαν τα δεδομένα και στοιχεία που συνέλεξαν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.


***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (26-02-2018 έως 04-03-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :


•    Την Δευτέρα 26-2-2018 και κατά τις ώρες 15.00 - 21.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα – Κυπάρισος – Πεντάκορφος – Άγιος Βλάσιος – Χούνη.
•    Την Τρίτη 27-02-2018 και κατά τις ώρες 08.00 - 15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα – Λευκό - Ταξιάρχης - Μεγάλο Δένδρο – Αετόπετρα – Δρυμώνας – Θέρμο – Αγία Σοφία – Κάτω Μυρτιά.
•    Την Τετάρτη 28-02-2018 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πατιόπουλο – Χρυσοπηγή – Φλωριάδα – Θεριακήσι – Αμοριανοί - Μαλεσιάδα. 
•    Την Πέμπτη 01-03-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Τρυφός – Κομποτή -Αρχοντοχώρι – Αετός – Κονοπίνα – Παπαδάτος – Φυτείες.
•    Την Παρασκευή 02-03-2018 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακα  - Κανδύλα – Μύτικα – Πάλαιρο.
•    Το Σάββατο 03-03-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ελαιοχώρι - Καστριώτισσα - Μαρλέσιο – Οικισμοί Συκούλας – Μενιδίου.

***
Τροποποίηση στο εβδομαδιαίο δρομολόγιο της  Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι τροποποιείται το δρομολόγιο της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, αύριο την Παρασκευή, 23-2-2018 και θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

Την Παρασκευή 23-02-2018 και κατά τις ώρες 07:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελακιώτισσα –Άνω Χώρα – Κεντρική - Αναβρυτή– Καταφύγιο.


***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (26-02-2018 έως 04-03-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 26-02-2018  και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι  - Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές.      
•    Την Τρίτη 27-02-2018 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Ζαχλωρού – Κάτω Ζαχλωρού – Ρογοί – Κερπινή – Λουσοί – Λεύκα – Σιγούνι.
•    Την Τετάρτη 28-02-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μοίραλι – Θωμαϊικα – Βετέικα – Ρακιτά – Λεόντιο – Δεμέστιχα – Αγρίδι – Ροδιά.
•    Την Πέμπτη 01-03-2018 και κατά τις ώρες 9:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα – Άγιος  Βασίλειος  - Πάος  - Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο – Αμυγδαλιά – Σκοτάνη – Φίλια – Λευκάσιο.
•    Την Παρασκευή 02-03-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιάνα – Μοναστήρι - Αιγές.  
•    Το Σάββατο 03-03-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άγιος Κωνσταντίνος - Μερτίδι - Βερίνο - Γρηγόρη – Γκραίκα - Λάκκα – Μυρόβρυση -  Αρραβωνίτσα.
•    Την Κυριακή 04-03-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κούτελη – Κέρτεζη – Καλλιφώνιο – Λαγοβούνι – Κάνδαλος - Πριόλιθος.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος ενεργώντας από κοινού με έναν 17χρονο ημεδαπό, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί αφαίρεσαν ένα σταθμευμένο μοτοποδήλατο.

Σημειώνεται ότι οι δράστες όταν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος  Άμεσης Δράσης Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή, εγκατέλειψαν το μοτοποδήλατο και τράπηκαν σε φυγή, πεζοί, χωρίς ωστόσο ο 21χρονος να διαφύγει της σύλληψης.

Το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Ακράτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού  για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δέκα ναρκωτικά δισκία και μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

***
Εξέλιξη στην υπόθεση σύλληψης διακινητών κοκαΐνης στην Πάτρα
Κοκαΐνη ήταν τα (328) γραμμάρια άγνωστης χημικής ουσίας που είχε κατασχεθεί
Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες είχαν διακινήσει, σε διάστημα δυόμιση μηνών δόσεις κοκαΐνης σε περισσότερες από (250) περιπτώσεις

Σε συνέχεια του από 30-10-2017 Δελτίου Τύπου σχετικά με συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών στην Πάτρα σας ενημερώνουμε συμπληρωματικά ότι έπειτα από εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε η Χημική Υπηρεσία Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, προέκυψε ότι τα (328) γραμμάρια χημικής ουσίας που είχαν κατασχεθεί είναι κοκαΐνη.

Σας υπενθυμίζουμε ως προς το χρονικό της υπόθεσης ότι, στις 29-10-2017, στην Πάτρα, είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις ημεδαποί άνδρες ηλικίας, 30, 33, 37 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση, εμπορία και προμήθεια ναρκωτικών.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονταν ακόμη δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 39 και 33 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων είχαν ταυτοποιηθεί, ενώ είχε συλληφθεί και ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Από την προανάκριση που είχαν ενεργήσει, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών προέκυψε ότι, ο 42χρονος, από τον Αύγουστο μέχρι και τον Οκτώβριο του έτους 2017, στην Πάτρα,  είχε διακινήσει (180) γραμμάρια κοκαΐνης, σε περισσότερες από (250) περιπτώσεις.
Τέλος, σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στην οικία του είχαν βρεθεί και κατασχεθεί τα (328) γραμμάρια της χημικής ουσίας που όπως προέκυψε είναι κοκαΐνη.

Η συμπληρωτική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.