«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Aνακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Αγρινίου για τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στα Ίμια, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τον επικίνδυνο χαρακτήρα των εξελίξεων στο Αιγαίο, την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, τη συστηματική – σχεδιασμένη αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας από την Τουρκία στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και επιδιώξεων στην περιοχή.
Αποδεικνύεται στην πράξη ότι «Ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια», παρά τους ισχυρισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, αντικειμενικά δεν μπορούν να υπάρξουν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών στους οποίους συμμετέχει ενεργά η χώρα μας.
Επισημαίνουμε ότι...
οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών συμβαίνουν κάτω από τη ΝΑΤΟική ομπρέλα, με τη ΝΑΤΟική αρμάδα να αλωνίζει στο Αιγαίο , με την ΕΕ παρούσα επίσης στην περιοχή, πράγμα που επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι  ΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ και ελληνική συμμετοχή σημαίνουν μόνο κινδύνους για τον ελληνικό λαό. Οι οργανισμοί αυτοί είναι κατά την ιστορική πείρα οι βασικές πηγές του "διαίρει και βασίλευε", της επαναχάραξης συνόρων, που γίνονται μόνο με πόλεμο, δηλαδή με το αίμα των λαών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ευθύνες γιατί με τη στάση της έδωσε έδαφος στην ανάπτυξη των τουρκικών διεκδικήσεων κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, αλλά και  για τις στρατηγικές επιλογές της μετατροπής της χώρας μας σε ενεργειακό κόμβο και κόμβο μεταφορών προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, σε ρόλο σημαιοφόρου των ευρωΝΑΤΟϊκών συμφερόντων στα Βαλκάνια.
 Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς, κόντρα στα καλέσματα συναίνεσης για τα λεγόμενα “εθνικά θέματα”, που στην ουσία εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τις επιλογές του κεφαλαίου.
Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα. Αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, τα προβλήματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, ζούνε τις ίδιες αγωνίες και το συμφέρον τους βρίσκεται στην ανάπτυξη της κοινής πάλης για τα δικά τους συμφέροντα, ενάντια στους εκμεταλλευτές τους για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.
Ø      ΟΧΙ στη συμφωνία κυβέρνησης – ΗΠΑ
Ø      Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
Ø      Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
Ø      Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του