«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Οι φτωχοί αγρότες συνθλίβονται στα χαράτσια και στο μεγάλο κόστος παραγωγής (VIDEO)


Στις συμπληγάδες των χαρατσιών και του μεγάλου κόστους παραγωγής συνθλίβονται οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητήθηκε η υλοποίηση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020.

Τόνισε ότι και οι Περιφέρειες γίνονται εργαλεία γα την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής και για την καπιταλιστική ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής. Πρόσθεσε ότι...
τα μέτρα στήριξης και χρηματοδότησης απευθύνονται στις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις και όχι στους μκρομεσαίους αγρότες.

Ανέφερε πως ήταν τελικά άνθρακας ο θησαυρός για τους νέους αγρότες που στην πλειοψηφία τους αγκομαχούν από τη φοροεπιδρομή. Χαρακτήρισε σταγόνα στον ωκεανό τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας διότι λιγοστοί αγρότες θα ενταχθούν, εφόσον έχουν χωράφια στις περιοχές Natura.

Ανέφερε πως οι φτωχοί αγρότες έχουν συμφέρον από τη συνεταιριστικοποίηση των μικρών εκμεταλλεύσεων με χαμηλό κόστος παράγωγης, με κρατική επιστημονική και τεχνική στήριξη για την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων με εξασφαλισμένη πώληση αλλά, όπως είπε, αυτό απαιτεί εργατική λαϊκή εξουσία με κεντρικό σχεδιασμό.