«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 57χρονος που κατείχε τέσσερα όπλα και πυρομαχικά
Ένα από τα όπλα ήταν σε μορφή στυλού

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή της Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερα πυροβόλα όπλα και 556 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Επισημαίνεται ότι, τα τέσσερα πυροβόλα όπλα που κατασχέθηκαν, ήταν δυο περίστροφα, ένα πιστόλι, αλλά και ένα πυροβόλο όπλο σε μορφή στυλού.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 57χρονου θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, στον Κουβαρά Αιτωλοακαρνανίας, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, στο πλαίσιο καταπολέμησης των ναρκωτικών, ακινητοποίησαν όχημα, που οδηγούσε ο 46χρονος, ο οποίος επιχείρησε πριν τον έλεγχο να πετάξει ένα μεταλλικό κουτί, που περιείχε δυο συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 8,7 γραμμαρίων, ένα μεταλλικό τρίφτη κάνναβης  και ένα φυσίγγιο.

Επίσης, οι αστυνομικοί κατά την έρευνα βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις ακόμα  συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 16,8 γραμμαρίων, μια λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

***
Συνελήφθη 38χρονος στο Μεσολόγγι για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν έως τώρα τρεις περιπτώσεις


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας  38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες τα ξημερώματα διέρρηξε ιχθυοπωλείο στο Μεσολόγγι, σπάζοντας τζαμαρία, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή με δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε την επόμενη μέρα το μεσημέρι στο Μεσολόγγι και συνελήφθη.

Κατά τη σύλληψη του, οι αστυνομικοί βρήκαν σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν, ένα ναρκωτικό δισκίο, το οποίο και κατέσχεσαν.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο δράστης την προηγούμενη ημέρα  είχε αφαιρέσει επίσης από οικία (πελάδα) ημεδαπού και από περίπτερο στο Μεσολόγγι, διάφορα είδη ρουχισμού και ένα κινητό τηλέφωνο, συνολικής αξίας 900 ευρώ.

Επισημαίνεται, ότι μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη και  αποδόθηκαν στους παθόντες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη δύο ημεδαπών γυναικών για κλοπή κατά συναυτουργία

  
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, σε παραλία της Αιγιαλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας δυο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 48 και 62 ετών, διότι αφαίρεσαν από εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, εξοπλισμό, τον οποίο  φόρτωσαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο. Επισημαίνεται ότι τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή αυτοκινήτου   
Συνελήφθη, την 15-6-2017 το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι το πρωί της ίδιας ημέρας είχε αφαιρέσει  σταθμευμένο αυτοκίνητο 53χρονου ημεδαπού.



Σύλληψη ημεδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη και  παράνομη οπλοκατοχή

  

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι λόγω προσωπικών διαφορών, τραυμάτισε με κλαδευτήρα 29χρονο γείτονά του στο χέρι. Ο τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες πρωινές ώρες διέρρηξαν οικία, στη Γαστούνη και αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι, κάρτες, έγγραφα, το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ και μια καραμπίνα 52χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη για έλλειψη των ασφαλών όρων φύλαξης του όπλου.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή
  
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Λευκοχώρι Γαστούνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί, ηλικίας 11 και 13 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, χθες το μεσημέρι αφαίρεσαν, από αυλή 59χρονου δύο χορτοκοπτικές μηχανές. Επισημαίνεται ότι τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη δυο ημεδαπών για κλοπή             και ενός ημεδαπού για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου  
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, δυο ημεδαποί ηλικίας 12 και 13 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, χθες το απόγευμα με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο από 13χρονο ημεδαπό.
Επίσης συνελήφθη και ο 42χρονος πατέρας των δυο ανήλικων δραστών για παραμέληση της εποπτείας  τους. Επισημαίνεται ότι το κινητό τηλέφωνο βρέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.


Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά
  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, με μικροποσότητα ηρωίνης.


***
Συνελήφθη 16χρονος για ληστεία στα Καμίνια 

Ο δράστης είχε διαπράξει τρεις ακόμα κλοπές


Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοκατοχή.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμα έναν 21χρονο ημεδαπό, συνεργό του συλληφθέντα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Η άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και η σύλληψη του δράστη είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 16-6-2017, αργά το βράδυ, ο 16χρονος, ενεργώντας από κοινού, με τον 21χρονο, μετέβησαν σε υπό κατασκευή επιχείρηση στα Καμίνια Αχαΐας, όπου με την άσκηση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν 56χρονο υπάλληλο και του αφαίρεσαν τη βέρα του, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, οι δράστες ερεύνησαν τους χώρους της επιχείρησης, αφαιρώντας ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και μια ηλεκτρογεννήτρια, αξίας 1.300 ευρώ και αφού έδεσαν τον υπάλληλο, διέφυγαν με το όχημα του.

Άμεσα διενεργήθηκαν επισταμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης, τον εντοπισμό του κλεμμένου οχήματος χθες το μεσημέρι, στα Στεναιτικα Αχαΐας και τη σύλληψη του 16χρονου δράστη λίγη ώρα αργότερα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 16χρονος, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχε διαπράξει τρεις ακόμα κλοπές στην Πάτρα. Αναλυτικότερα :

    Πριν πέντε μήνες περίπου πλησίασε ηλικιωμένη ημεδαπή και της αφαίρεσε από το λαιμό της δυο χρυσές αλυσίδες.
    Πριν δεκαπέντε ημέρες περίπου παραβίασε παράθυρο οικίας, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.
    Την ίδια ημέρα, εισήλθε σε οικία ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσε από το τραπέζι, το πορτοφόλι του.

Το αυτοκίνητο που οι δράστες χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους, από το χώρο της ληστείας, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται.

Την προανάκριση ενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

***
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών  της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πάτρα
Την ημερίδα παρακολούθησαν δεκαπέντε διαπραγματευτές που υπηρετούν σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε την 15-6-2017, στην Πάτρα, ημερίδα συντηρητικής εκπαίδευσης δεκαπέντε Αξιωματικών – Διαπραγματευτών, της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την ημερίδα παρακολούθησαν διαδραστικά συνολικά δεκαπέντε διαπραγματευτές, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας, Ακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Κέρκυρας, ενώ συμμετείχαν ενεργά και οι δύο Υγειονομικοί Αξιωματικοί (ψυχολόγοι) της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά την εκπαίδευση, αναπτύχθηκαν μέθοδοι διαπραγμάτευσης, αποτιμήθηκαν και αναλύθηκαν πραγματικά περιστατικά, στα οποία είχαν επιληφθεί οι συμμετέχοντες, ενώ πραγματοποιήθηκε και διαδραστική άσκηση με σενάριο ομηρίας.
Σκοπός της ημερίδας, ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών, στο πλαίσιο της καθημερινής αστυνομικής πρακτικής.

***
Στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, διενήργησαν το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου 2017, ελέγχους σε επιχειρήσεις στη Ζάκυνθο και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.
Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
Στη Ζάκυνθο:
•    Σε εστιατόριο, η μη έκδοση (7) αποδείξεων λιανικής πώλησης συνολικής αξίας (346,50) ευρώ.
•    Σε σνακ μπαρ, η μη έκδοση (22) αποδείξεων λιανικής πώλησης συνολικής αξίας (271,00) ευρώ, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν προσωρινά (4) φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα διακίνησής τους στη χώρα.
•    Σε κέντρο διασκέδασης, η μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης, ενώ δεσμεύτηκαν προσωρινά (4) φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους στη χώρα.
•    Σε καφέ μπαρ – εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενη που δεν  ήταν καταχωρημένη στον πίνακα προσωπικού.
•    Σε σνακ – μπαρ, δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις πλην όμως δεσμεύτηκαν προσωρινά (4) φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους στη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη:

•    Σε ψητοπωλείο-παντοπωλείο, η  μη έκδοση (3) αποδείξεων λιανικής πώλησης συναλλαγών.
•    Σε ψαροταβέρνα, η μη έκδοση (2) αποδείξεων λιανικής πώλησης συναλλαγών.
•    Σε καφέ-μπαρ, (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
•    Σε καφετέρια, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
•    Σε καφε-μπαρ, (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
•    Σε ταβέρνα-ουζερί, η μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης συναλλαγών, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε να απασχολούνται και (7) εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
•    Σε εταιρία δραστηριότητας υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, η μη έκδοση (3) αποδείξεων λιανικής πώλησης συναλλαγών και (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
•    Σε εταιρία δραστηριότητας υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, η μη έκδοση (2) αποδείξεων λιανικής πώλησης συναλλαγών και (5) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
•    Σε καφέ-μπαρ, (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
•    Σε καφέ-μπαρ, η μη έκδοση απόδειξης λιανικών συναλλαγών και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
•    Σε καφέ-μπαρ, η μη έκδοση απόδειξης λιανικών συναλλαγών και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις ως άνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.g r & financialpolice@hellenicpolice.g r της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων .

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι προχθές το απόγευμα, ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό του, αφαίρεσε από 25χρονη ημεδαπή το ποδήλατό της, αξίας 1000 ευρώ.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για κλοπή

  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν σε παιδικό σταθμό στην Πάτρα παραβιάζοντας παράθυρο κουζίνας, αλλά έγιναν αντιληπτοί από περίοικο και τράπηκαν  σε φυγή.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.



Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για σωματική βλάβη
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 59χρονου ημεδαπού, διότι χθες το απόγευμα δυο σκυλιά ιδιοκτησίας του εξήλθαν από περιφραγμένη με συρματόπλεγμα αυλή της οικίας του και από κοινού προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε 68χρονο ημεδαπό, δαγκώνοντας τον σε διάφορα μέρη του σώματος του. Ο 68χρονος μεταφέρθηκε από οικείους του στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση  του  Τελωνειακού Κώδικα
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί στα Καβάσιλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 61χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που ενεργήθηκε στην οικία του, παρουσία  δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε λαθραίος καπνός, συνολικού βάρους 550 γραμμαρίων.


Σύλληψη ημεδαπής για έκθεση και  παραμέληση αποτροπής από επαιτεία

  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στον Πύργο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μια 34χρονη ημεδαπή, διότι εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στον κόμβο Φιλοθέης να έχει εκθέσει σε κίνδυνο ακόμα και για την ζωή της, την 13χρονη κόρη της, η οποία περπατούσε ανάμεσα σε κινούμενα αυτοκίνητα με σκοπό την επαιτεία.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος μιας ημεδαπής για έκθεση και παραμέληση αποτροπής από επαιτεία
    Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση και παραμέληση αποτροπής ανηλίκων από επαιτεία σε βάρος μιας 33χρονης ημεδαπής, διότι χθες το απόγευμα στον κόμβο Φιλοθέης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου να έχει εκθέσει σε κίνδυνο τα δυο ανήλικα τέκνα της, ηλικίας οκτώ και δέκα ετών, τα οποία περπατούσαν ανάμεσα σε κινούμενα αυτοκίνητα με σκοπό την επαιτεία.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στα Τριανταιικα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τρία αυτοσχέδια τσιγαριλίκια, που περιείχαν μείγμα καπνού – κάνναβης. 


Σύλληψη τριών αλλοδαπών για πλαστογραφία πιστοποιητικών
  
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στον Αερολιμένα Ακτίου Βόνιτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, δυο  αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 27 και 32 ετών, καθώς και μια 31χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ιράκ, διότι σε διαβατηριακό έλεγχο που τους διενεργήθηκε υπέδειξαν πλαστά διαβατήρια Βουλγαρικών και Γαλλικών Αρχών, ενώ ο 32χρονος και η 31χρονη, είχαν μαζί τους και τα δυο ανήλικα τέκνα τους για τα οποία υπέδειξαν ομοίως  πλαστά Βουλγαρικά διαβατήρια. Όλα τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας

Ένας χρόνος Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στη Δυτική Ελλάδα
Βίντεο – Αφιέρωμα

Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας στις τέσσερις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Δυτικής Ελλάδας, (Αχαΐα, Ηλεία, Ακαρνανία και Αιτωλία) προσφέροντας ουσιαστικές επιτόπιες αστυνομικές υπηρεσίες στους πολίτες, κυρίως απομακρυσμένων περιοχών, της Περιφέρειάς μας.
Πιο συγκεκριμένα 1.500 πολίτες αλλά και 200 τοπικοί φορείς, έχουν επισκεφτεί τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, έχουν συζητήσει με τους αστυνομικούς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν λάβει πληροφορίες, λύσεις και συμβουλές για τα ζητήματα αυτά.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιοποιεί links από τα Social Media της Ελληνικής Αστυνομίας (you tube, facebook, twitter) με βίντεο – αφιέρωμα για τη δράση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στη Δυτική Ελλάδα.

you tube:
Facebook:

Twitter:
https://twitter.com/hellenicpolice/status/870582356159156224




Παράλληλα, πληροφορούμε τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (19-6-2017 έως 25-6-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

·        Την Δευτέρα 19/06/2017 και κατά τις ώρες 08:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Χρυσοβέργι. 
·        Την Τρίτη 20-06-2017 και κατά τις ώρες 16:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πλάτανος – Άγιος Δημήτριος  - Περδικόβρυση – Κλεπά - Σίμος.   
·        Την Τετάρτη 21-06-2017 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαιράς – Μπαμπίνη - Σκουρτού
·        Την Πέμπτη 22-06-2017 και κατά τις ώρες 09:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς - Μεσολογγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μούσουρα – Ελληνικά – Άνω Κεράσοβο – Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Κλεισορρεύματα – Λυσιμάχεια – Φραγκουλέικα.
·        Την Παρασκευή 23-06-2017 και κατά τις ώρες 07:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ριγάνι – Πόρος – Φαμήλα – Στράνωμα – Δορβιτσά – Ποκίστα – Μηλιά – Σίμος  - Παλαιόπυργος.  
·        Το Σάββατο 24-06-2017 και κατά τις ώρες 08:00 -14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρινού – Ποταμούλα – Μεσάριστα – Άγιος Ανδρέας – Δαφνιάς – Καψοράχη – Κάτω Μακρινού.