«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Με το νέο οργανόγραμμά της θα λειτουργήσει από αύριο η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας  

Με το νέο οργανόγραμμά της θα λειτουργήσει από αύριο (15-6-2017) το πρωί, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που επιχειρείται, με στόχο την αναβάθμιση της δομής και της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Βασικός σκοπός είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, μέσω επαρκώς στελεχωμένων και άρτια εξοπλισμένων αστυνομικών Υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα...

 στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, θα λειτουργούν οι εξής Αστυνομικές Υπηρεσίες : 

Το Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, θα λειτουργεί στο Αγρίνιο, στην οδό Κυριαζή Αθανασίου.             

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου και το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Αγρινίου, θα λειτουργούν στο ίδιο κτίριο με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας.

Ιδρύεται Τμήμα Άμεσης Δράσης Αγρινίου, το οποίο θα έχει έδρα επίσης στο Αστυνομικό Μέγαρο. 

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα  Ακτίου Βόνιτσας και θα λειτουργεί στη Βόνιτσα, στην οδό Ιερομόναχου Ιακώβου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βλασίου, Αμφιλοχίας, Εμπεσού, Θέρμου, Κατούνας, παραμένουν χωρίς καμία μεταβολή.

Ο Σταθμός Τροχαίας Αμφιλοχίας θα υπάγεται πλέον στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας και όχι στο Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου, όπου υπαγόταν έως σήμερα, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί στην Αμφιλοχία, στην οδό Τσιρογιάννη 100.

Οι αρμοδιότητες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου θα ασκούνται πλέον από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου και του Αστυνομικού Σταθμού Μενιδίου από το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.


***
Συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας με τον Δήμαρχο και αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών
Συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στην ευρύτερη περιοχή
Ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας περιλαμβάνει πλέγμα συνδυασμένων μέτρων άμεσης υλοποίησης 

Προγραμματισμένη συνάντηση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο και αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Ιουνίου 2017.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Ψωμάς.
Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, οι Αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Τοπαλίδης και Παναγιώτης Πολυμενέας, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Παναγιώτης Γρηγοριάδης, Σπύρος Βρεττός, Οδυσσέας Καμπόλης και Σωτήριος Ντούρος και η ειδική σύμβουλος του Δήμου Κατερίνα Παπασταματίου. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και αναλύθηκε το θέμα της αστυνόμευσης του Δήμου Αχαρνών και ειδικότερα η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός που προβλέπει εφαρμογή συνδυασμένων αστυνομικών μέτρων άμεσης υλοποίησης, τα οποία στοχεύουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των δημοτών του Δήμου Αχαρνών και της ευρύτερης περιοχής.
Τα βασικά σημεία του σχεδιασμού που παρουσιάστηκε περιλαμβάνουν:
•    δημιουργία στο Δήμο Αχαρνών οργανωτικής δομής σχεδιασμού, συντονισμού και εποπτείας επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,
•    ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας,
•    σταθερή παρουσία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε 24ωρη βάση, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών,
•    περαιτέρω ενεργοποίηση Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) σε σταθερή βάση και
•    επαύξηση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε επιμέρους τομείς του Δήμου Αχαρνών.
Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης ότι θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν οι οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Αναφέρθηκε επιπλέον ότι στην αναβάθμιση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης στην ευρύτερη περιοχή πρόκειται να συμβάλει σημαντικά η μεταφορά της έδρας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στον όμορο Δήμο Φυλής, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η υλοποίηση του πλέγματος των μέτρων όπως και η αποτελεσματικότητά τους, αποφασίστηκε να αξιολογούνται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κάθε δέκα ημέρες, έτσι ώστε, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτιστοποίηση του προγράμματος.

***
Εξιχνιάστηκαν δυο κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα σε παραλίες της Ηλείας

Δράστες είναι τρεις ημεδαποί άνδρες, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Μην αφήνετε εκτεθειμένα αντικείμενα, όπως χρήματα και κινητά τηλέφωνα στα σταθμευμένα οχήματά σας


Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, δυο κλοπές, που συνέβησαν πριν δέκα ημέρες στις παραλίες Σαβαλίων και Παλαιοχωρίου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών, σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 20, 15 και 14 ετών.

Ειδικότερα, οι δράστες την 4-6-2017 το μεσημέρι, παραβίασαν δυο οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα,  στις παραλίες Παλαιοχωρίου και Σαβαλίων και αφαίρεσαν συνολικά, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα μπουφάν, ένα ραδιοκασετόφωνο, μια τραπεζική κάρτα και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.

Για τη διερεύνηση των κλοπών διενεργήθηκαν άμεσα έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, οι οποίοι με τη συνδρομή των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των τριών δραστών. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενόψει της θερινής περιόδου, συμβουλεύει τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας πολύ απλά μέτρα προστασίας, κατά την διάρκεια παραμονής τους στις παραλίες :
    Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.
    Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερµού, εφόσον υπάρχει, όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο σας.
    Μην αφήνετε προσωπικά αντικείµενα, όπως χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.
    Να αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το όχημά σας.
    Μη φυλάσσετε ποτέ εφεδρικά κλειδιά του οχήματος μέσα σε αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.
    Όταν βρίσκεστε στην παραλία, ως λουόμενοι, μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα πάνω σε πετσέτες τα προσωπικά σας αντικείμενα (πορτοφόλι, γυαλιά ηλίου, κινητό, φωτογραφική μηχανή, κλειδιά, ενδύματα).
    Όλα τα αντικείμενα σας να είναι σε σημείο, όπου μπορείτε να τα παρατηρείτε και τοποθετημένα μέσα σε τσάντα.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, που περιήλθαν μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, σύμφωνα με τα οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, απέστειλε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη ανήκουν σε ελληνικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και διαπιστώθηκε επίσης ότι αντιστοιχούν στην οικία του 20χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες (13-06-2017) τόσο στην οικία του 20χρονου όσο και στον χώρο εργασίας του, σε περιοχή του Νομού Εύβοιας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, συσκευή κινητού τηλεφώνου και κάρτα αποθήκευσης τύπου «micro sd», ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε και η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.


Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για  κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 50χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην οικία του, διαπιστώθηκε ότι την  ρευματοδοτούσε παράνομα.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για κλοπή

   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι πριν πέντε ημέρες το πρωί στην Πάτρα, παραβίασαν παράθυρο διαμερίσματος ογδόου ορόφου, όπου διαμένει 61χρονη ημεδαπή και αφού ερεύνησαν τους χώρους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 7.900 ευρώ και κοσμήματα.


Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά
 
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε βραχώδη μορφή συνολικού βάρους 6,4 γραμμαρίων, μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε  μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των (2.390) ευρώ.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για κλοπή   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 12/06/2017 έως 13/06/2017 παραβίασαν προστατευτικά κιγκλιδώματα παραθύρου κυλικείου Δημοτικού σχολείου στην Πάτρα και αφαίρεσαν τρόφιμα και ροφήματα, συνολικής αξίας (200) ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για κλοπή. 


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών για έκθεση και παραμέληση αποτροπής από επαιτεία

   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση και παραμέληση αποτροπής ανηλίκων από επαιτεία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών (τρεις γυναίκες, ηλικίας 33, 34 και 35 ετών και ένας 35χρονος άνδρας), διότι χθες το μεσημέρι στο Κατάκολο Ηλείας εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.Α.Σ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, να έχουν εκθέσει σε κίνδυνο ακόμα και για την ζωή τους, τα ανήλικα τέκνα τους, ηλικίας 14, 9, 13 και 14 ετών, τα οποία περπατούσαν ανάμεσα σε κινούμενα αυτοκίνητα με σκοπό την επαιτεία.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 


Σύλληψη δυο ημεδαπών  για απείθεια, εξύβριση, αντίσταση και απειλή
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 62 και 19 ετών.
Οι δράστες επέβαιναν σε Ι.Χ. Φορτηγό, το οποίο οδηγούσε 26χρονος, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται και αφού εξύβρισαν και απείλησαν τους αστυνομικούς, αποπειράθηκαν να διαφύγουν από το σημείο τροχονομικού ελέγχου, αλλά ακινητοποιήθηκαν σε κοντινή απόσταση και συνελήφθησαν.