«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί Φωτοβολίδων-Βεγγαλικών

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα του, που επέβαινε ως οδηγός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (16) πυροτεχνήματα,  καθώς και (44) συσκευές κινητών τηλεφώνων και έντεκα μητρικές πλάκες κινητών τηλεφώνων.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας    

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη τεσσάρων   ημεδαπών για παράβαση του Αλιευτικού κώδικα
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε περιοχή του Νεοχωρίου Αιτωλικού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 32, 22 και 33 ετών, καθώς και μια 27χρονη ημεδαπή, διότι...
εντοπίστηκαν να  έχουν προβεί σε φθορά ιχθυοκλοβού μονάδας και να έχουν αφαιρέσει 600 κιλά τσιπούρας, τα οποία προσπάθησαν να μεταφέρουν με φορτηγό ιδιοκτησίας του  22χρονου.

Σύλληψη αλλοδαπού  για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης. 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή 
   
Από τους αστυνομικούς τους Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου, οικίας 28χρονης ημεδαπής στο Μεσολόγγι και από  ανασφάλιστο παράθυρο μπάνιου, εισήλθαν στο εσωτερικό της  και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ και έξι χρυσές λίρες. Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή   ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν είκοσι ναρκωτικά δισκία.  



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Σχηματισμός δικογραφίας  σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία

Από τους αστυνομικούς τους Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα φορώντας κουκούλες και γάντια, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο μπάνιου σε οικία 64χρονου ημεδαπού στην Κάτω Αχαΐα, με άσκηση σωματικής βίας ακινητοποίησαν την 61χρονη σύζυγο του και χωρίς να την τραυματίσουν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, κοσμήματα, δύο κινητά τηλέφωνα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ διέφυγαν με το αυτοκίνητο των παθόντων.  


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (18) μηνών, για υπεξαίρεση.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών, για ναρκωτικά και τριών μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή τροχοφόρου
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 17χρονου ημεδαπού ο οποίος χθες το απόγευμα αφαίρεσε από αγρόκτημα ημεδαπού σταθμευμένη μοτοσικλέτα.  Ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να οδηγεί την κλεμμένη μοτοσικλέτα, την οποία εγκατέλειψε λίγο αργότερα και τράπηκε σε φυγή. Το δίκυκλο παραδόθηκε στον παθόντα.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα και εκβίασης

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα και εκβίασης και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος διαχειριστή λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου απέκτησε χωρίς δικαίωμα πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα εταιρίας (διακομιστές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αποθηκευτικά μέσα), το οποίο «μόλυνε» με κακόβουλο λογισμικό, κρυπτογραφώντας τα αρχεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, αποστέλλοντας στην εταιρία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εκβιαστικό περιεχόμενο, απαίτησε την καταβολή ψηφιακού νομίσματος «Bitcoin» για την αποστολή του κωδικού και των οδηγιών αποκρυπτογράφησης τους.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα, ενώ πραγματοποιήθηκε και αλληλογραφία με τις Αρχές τρίτων χωρών, στις οποίες είχαν έδρα οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και άνηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη.
Από την έρευνα διακριβώθηκε ο επίμαχος λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από το οποίο αποστέλλονταν τα απειλητικά μηνύματα, ενώ προέκυψε και ο πάροχος της σύνδεσης διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο διαχειριστής του.


Παράλληλα, μετά από ενημέρωση της EUROPOL, διαπιστώθηκε ότι τα δύο (2) ψηφιακά «πορτοφόλια», στα οποία ο διαχειριστής του λογαριασμού απαιτούσε την καταβολή του ψηφιακού νομίσματος, ανήκουν σε συστοιχία (cluster) μαζί με άλλα τριάντα εννέα (39) και τυγχάνουν διαχείρισης είτε από τον ίδιο χρήστη είτε από ομάδα ατόμων.
Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος της εταιρίας παραδόθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :
•    Τηλεφωνικά: 111 88
•    Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
•    Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/ 

***
 Συνελήφθη 58χρονος στην Αμαλιάδα για καλλιέργεια ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τριάντα γραμμάρια κάνναβης και περισσότερο από ένα κιλό λαθραίου καπνού


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών, εντόπισαν τον 58χρονο στην οικία του, στην Αμαλιάδα και σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

    Τρία δενδρύλλια κάνναβης, σε προχωρημένη ανάπτυξη, ύψους από 1,70μ. έως 2,35μ., τα οποία ο δράστης καλλιεργούσε σε αυτοσχέδιο παράπηγμα,  
    Φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού βάρους 30,5 γραμμαρίων,
    Τέσσερις συσκευασίες, που περιείχαν λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους 1.380 γραμμαρίων και
    Μια χάρτινη συσκευασία, με 180 λαθραία τσιγάρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.


***

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας 

Ένας χρόνος Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στη Δυτική Ελλάδα
Βίντεο – Αφιέρωμα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (5-6-2017 έως 11-6-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

·        Την Τρίτη 6-06-2017 και κατά τις ώρες 07:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ριγανι – Πόρος – Φαμήλα – Στράνωμα – Δορβιτσά – Ποκίστα – Μηλιά – Σίμος – Παλαιόπυργος.
·        Την Τετάρτη 7-06-2017 και κατά τις ώρες 08:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρινού – Ποταμούλα – Μεσάριστα – Άγιος Ανδρέας  - Δαφνιάς – Καψοράχη – Κάτω Μακρινού.
·        Την Πέμπτη 8-06-2017 και κατά τις ώρες 18:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος –  Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Χρυσοβέργι.
·        Την Παρασκευή 9-06-2017 και κατά τις ώρες 09:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς - Μεσολογγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μούσουρα – Ελληνικά – Άνω Κεράσοβο  – Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Κλεισορρεύματα – Λυσιμάχεια – Φραγκουλέικα. 
·        Το Σάββατο 10-06-2017 και κατά τις ώρες 08:00 -15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι - Χρυσοβίτσα – Μαχαίρα – Μπαμπίνη – Σκούρτου.
·        Την Κυριακή 11-6-2017 και κατά τις ώρες 16:00 -24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Σίμος – Πλάτανος – Περίστα – Χόμορη – Ελευθεριανή – Παλαιόπυργος.



Δημοσιοποιούμε link από τα Social Media της Ελληνικής Αστυνομίας (you tube, facebook, twitter) με βίντεο – αφιέρωμα για τη δράση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στη Δυτική Ελλάδα.

Twitter:
https://twitter.com/hellenicpolice/status/870582356159156224
Facebook:


you tube:
Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας στις τέσσερις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Δυτικής Ελλάδας, (Αχαΐα, Ηλεία, Ακαρνανία και Αιτωλία) προσφέροντας ουσιαστικές επιτόπιες αστυνομικές υπηρεσίες στους πολίτες, κυρίως απομακρυσμένων περιοχών, της Περιφέρειάς μας.
Πιο συγκεκριμένα 1.500 πολίτες αλλά και 200 τοπικοί φορείς, έχουν επισκεφτεί τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, έχουν συζητήσει με τους αστυνομικούς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν λάβει πληροφορίες, λύσεις και συμβουλές για τα ζητήματα αυτά.