«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Χρήστος Πατρινός: «Οι μικροί καραγκιοζοπαίχτες “κλέψανε” την παράσταση»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 η πολιτιστική εκδήλωση λήξης “Το Θέατρο Σκιών συναντά τον Ελληνικό Κινηματογράφο” που διοργάνωσε το Περί Σκιών υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού στο θεατράκι της μαρίνας...
Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν θεατρικές σκηνές από τρεις κινηματογραφικές ταινίες που άφησαν εποχή την Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο, Κορίτσια στον ήλιο και Η αρχόντισσα και ο αλήτης.
Στην δεύτερη ενότητα οι μικροί καραγκιοζοπαίχτες που μαθαίνουν την τέχνη του Καραγκιόζη παρουσίασαν αποσπάσματα παραστάσεων θεάτρου σκιών με το μικρότερο τμήμα ηλικίας 2,5 ετών με 5 να κλέβει πραγματικά την παράσταση.
Μια διαφορετική και πρωτότυπη εκδήλωση από τις συνηθισμένες όπου το κοινό τίμησε με την παρουσία του και χειροκρότησε την προσπάθεια των μικρών καραγκιοζοπαιχτών κατακλύζοντας το θεατράκι.

Συγκινητική ήταν και η βράβευση της κ. Σούλας Μαλεσιάδα από τον κ. Πατρινό όπου δεν ξεχνά όσους υπηρέτησαν πιστά τη τέχνη.  Η κ. Μαλεσιάδα από τον Βάλτο Αιτωλοκαρνανίας ήταν βοηθός του μεγάλου καραγκιοζοπαίχτη Ορέστη (Ανέστη Βακάλογλου 1922-1998) και ο κ. Πατρινός την βράβευσε για την πολυετή συμβολή και προσφορά της στο θέατρο σκιών.


Ο φετινός κύκλος για το Περί Σκιών έκλεισε αλλά ένας νέος και δημιουργικός θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη δίνοντας μας πολλές θετικές υποσχέσεις.


* Περί Σκιών *Θέατρο Σκιών Πατρινός
i  Χρήστος Πατρινός (Παραγωγός Θεάτρου Σκιών-Καραγκιοζοπαίχτης)