«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη διακινητής ναρκωτικών στο Αγρίνιο

Κατασχέθηκε περισσότερο από μισό κιλό κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (21-6-2017) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού  χαρακτήρα, για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

    Δεκατέσσερις νάιλον ανισοβαρείς συσκευασίες, που περιείχαν αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 523,8 γραμμαρίων,
    Μια λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα κάνναβης,
    Μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους ογδόντα γραμμαρίων και
    Ένα κινητό τηλέφωνο, με μια κάρτα SIM.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή Αγρινίου. 

***
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στην Ηλεία για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι και ογδόντα γραμμάρια κάνναβης


Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στη διασταύρωση της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 34 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας εντόπισαν όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δυο δράστες και σε έρευνα που ενήργησαν στο εσωτερικό του, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

    Ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο,
    Μια νάιλον τσάντα, που περίεχε ένα πιστόλι,
    Ένα γεμιστήρα και
    Δυο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 80,1 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.


***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για κλοπή

  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί, στην Πάτρα παραβίασαν πόρτα διαμερίσματος 78χρονου ημεδαπού και από το υπνοδωμάτιο  αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ.


Σύλληψη ανήλικης ημεδαπής
για κλοπή
  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ μια 14χρονη ημεδαπή, διότι ενεργώντας από κοινού με ακόμα ένα συνεργό της, ο οποίος αναζητείται, είχαν εισέλθει  λίγη ώρα νωρίτερα από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε οικία ημεδαπών (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 50 και 22 ετών αντίστοιχα και είχαν αφαιρέσει την ατομική τσάντα της 22χρονης, η οποία περιείχε μια τραπεζική κάρτα, ένα βιβλιάριο, ένα ζευγάρι γυαλιά και μικρό χρηματικό ποσό.

Η 14χρονη έγινε ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση από τον παθόντα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή. Επισημαίνεται ότι η τσάντα βρέθηκε  και αποδόθηκε στην παθούσα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για κλοπή  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 16-6-2017 έως 20-6-2017 αφαίρεσαν από εξωτερικό χώρο Δημοτικού Σχολείου σε προάστιο του Αγρινίου, συνολικά  τέσσερα αλεξικέραυνα και εκατό μέτρα χάλκινο καλώδιο.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπής για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονης ημεδαπής, η οποία σύμφωνα με καταγγελία, είχε δεμένο κοντά σε αγρόκτημα του πατέρα της το σκύλο της, χωρίς να τηρεί τους κανόνες ευζωίας και χωρίς να του παρέχει τροφή και νερό.

Εξιχνίαση κλοπής
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος 49χρονου ημεδαπού. Πιο συγκεκριμένα, δράστες είναι δυο 16χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι την 18-6-2017 παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας του παθόντα, στο Αιτωλικό και αφαίρεσαν μια τηλεόραση, ένα φορητό υπολογιστή, ένα τσαντάκι που περίεχε σφραγίδες και κοσμήματα μικρής αξίας.

***
Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί που είχαν ληστέψει ηλικιωμένους στο Ανήλιο Ηλείας
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 27χρονου ομοεθνή συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί
Συνελήφθησαν, χθες (19-6-2017), το πρωί, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, δυο άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 28 και 32 ετών, οι οποίοι πριν ένα έτος, στο Ανήλιο Ηλείας, μαζί με έναν 27χρονο ομοεθνή τους και έναν ακόμη δράστη, που αναζητούνται, είχαν διαπράξει ληστεία, σε βάρος δύο ηλικιωμένων.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι αποτέλεσμα μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος των τεσσάρων δραστών, για διάπραξη ληστείας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Επισημαίνεται ως προς τη σύλληψη των δύο δραστών ότι, σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας για τα προαναφερόμενα αδικήματα.
Ως προς το χρονικό υπόθεσης της υπόθεσης, σημειώνεται ότι οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας από κοινού, στις 22-6-2016, τα ξημερώματα, στο Ανήλιο Ζαχάρως, είχαν εισέλθει σε οικία ηλικιωμένων ημεδαπών, όπου με την άσκηση σωματικής βίας , τους είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (205) ευρώ και είχαν τραπεί σε φυγή.
Από την επίθεση που είχαν δεχτεί τα δύο θύματα, είχαν χάσει τις αισθήσεις τους και είχαν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου είχαν νοσηλευτεί.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή

.  
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 16-6-2017 έως 19-6-2017 αφαίρεσαν από προαύλιο χώρο δημοτικού σχολείου στη Σελινούντα Αιγιαλείας ένα καλώδιο, μήκους τριάντα  μέτρων.



Σύλληψη ενός ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και ένα ναρκωτικό δισκίο.
Σύλληψη ημεδαπού που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης για ληστεία  
Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου σας ενημερώνουμε ότι συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας  και ο 21χρονος συνεργός του 16χρονου δράστη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες πριν τέσσερις ημέρες μετέβησαν σε υπό κατασκευή επιχείρηση στα Καμίνια Αχαΐας, όπου με την άσκηση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν 56χρονο υπάλληλο και του αφαίρεσαν τη βέρα του, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Θολό Ζαχάρως, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες, με μικροποσότητα κάνναβης.   

                                     ***

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια ενημέρωσης της Europol:
«
Say No
Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνει τους πολίτες για τον σεξουαλικό εκβιασμό και εξαναγκασμό των παιδιών μέσω του διαδικτύου, γνωστού και ως «sextortion».
Ξεκίνησε χθες, Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, η πανευρωπαϊκή εκστρατεία «Say No!» για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το φαινόμενο του σεξουαλικού εκβιασμού και εξαναγκασμού των παιδιών, μέσω του διαδικτύου.
Στην εκστρατεία ενημέρωσης, η οποία υλοποιείται με πρωτοβουλία της Europol, συμμετέχουν οι αρμόδιες Αρχές από το σύνολο των Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ από τη χώρα μας συμμετέχει ενεργά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σκοπός της εκστρατείας είναι:
·        η υποστήριξη και η παροχή συμβουλών στα παιδιά, τα οποία έχουν υποστεί τις συνέπειες του διαδικτυακού εκβιασμού και εξαναγκασμού,
·        η εμπεριστατωμένη ενημέρωση των παιδιών που χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο και αποτελούν ενδεχόμενους στόχους «διαδικτυακού εκβιασμού και εξαναγκασμού» καθώς και
·        η ανάδειξη της σημαντικότητας την οποία έχει η άμεση καταγγελία από τα θύματα των περιστατικών του «διαδικτυακού εκβιασμού και εξαναγκασμού».
Ο σεξουαλικός διαδικτυακός εξαναγκασμός και εκβιασμός των παιδιών, γνωστός και ως «sextortion», αφορά στη μεθοδολογία διαδικτυακών δραστών να προσεγγίζουν τα θύματά τους με δόλιο τρόπο, παριστάνοντας συνομήλικους του ιδίου ή του αντιθέτου φίλου, συνομιλώντας μαζί τους, μέσω διαδικτυακών σελίδων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αυτών, κι αφού αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών με απατηλούς τρόπους, τους ζητούν υλικό ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (φωτογραφίες ή βίντεο), για προσωπική δήθεν χρήση ή για επαγγελματική προώθηση, μέσω «ειδικών» (μόντελινγκ κλπ.).
Αφού παραλάβουν το υλικό, στη συνέχεια ζητούν νέες φωτογραφίες ή βίντεο, με πορνογραφικό όμως αυτή τη φορά περιεχόμενο. Εφόσον τα παιδιά ενδώσουν, τότε οι δράστες αποκαλύπτουν τους πραγματικούς τους σκοπούς, που είναι κυρίως σεξουαλικού ή οικονομικού ενδιαφέροντος.
Ενδεικτικά, επιδιώκουν την παραγωγή πρωτοτύπου υλικού πορνογραφίας ανηλίκων ή επιθυμούν να συναντηθούν με τα θύματά τους ή εκβιάζουν αυτά για χρήματα, με την απειλή ότι θα δημοσιεύσουν το υλικό στο διαδίκτυο ή θα το αποστείλουν στο οικείο περιβάλλον τους.
Πολλά από τα περιστατικά σεξουαλικού διαδικτυακού εκβιασμού και εξαναγκασμού δεν καταγγέλλονται στις αρμόδιες Αρχές είτε γιατί το θύμα αισθάνεται ντροπή για το υλικό που κλήθηκε να παράγει, είτε γιατί δε γνωρίζει (λόγω της ανηλικότητας) ότι έχει διαπραχθεί έγκλημα σε βάρος του.
Για το λόγο αυτό η πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης «Say Noαπευθύνεται σε άτομα που στοχοποιούνται από επιτήδειους και συμβουλεύει :
«Μην ενδώσετε πληρώνοντας τον εκβιασμό και μην αισθάνεστε ντροπή να το καταγγείλετε στις αρμόδιες Αρχές επιβολής του νόμου (Αστυνομικές Αρχές) ».
Σε περίπτωση που κάποιος πέσει θύμα διαδικτυακού σεξουαλικού εξαναγκασμού και εκβιασμού προτείνεται να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:
·        να μην μοιράσει άλλο υλικό,
·        να αναζητήσει βοήθεια,
·        να μην διαγράψει τα αποδεικτικά στοιχεία (συνομιλιες, e-mail κτλ.)
·        να διακόψει κάθε επικοινωνία, «μπλοκάροντας» τον επιτήδειο διαδικτυακό δράστη και
·        να αναφέρει το συμβάν στις αρμόδιες  Αστυνομικές ή Δικαστικές Αρχές (ειδικότερα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος).
Επίσης είναι σημαντικό να ακολουθούμε τις παρακάτω συμβουλές:
·        κάνουμε φίλους μόνο όσους γνωρίζουμε καλά,
·        δεν ανταγωνιζόμαστε με την παρέα μας για το ποιος θα κάνει τους περισσότερους φίλους,
·        ορίζουμε στις Ρυθμίσεις Απορρήτου της συσκευής μας τι περιεχόμενο θέλουμε να φαίνεται στους άλλους,
·        αποφεύγουμε το “check-in” στους χώρους που κινούμαστε (στο σχολείο, στη βόλτα ή μέρη που επισκεπτόμαστε συχνά),
·        δε δημοσιεύουμε φωτογραφίες μου που “μαρτυρούν” τοποθεσίες, (π.χ. το σπίτι μας, το σχολείο μας)
·        ποτέ δεν κάνουμε chat με κάποιον που δε γνωρίζουμε,
·        προσέχουμε τις κινήσεις μας στην κάμερα, ενώ αν δεν την χρησιμοποιούμε καλό είναι να την καλύπτουμε με ένα αυτοκόλλητο,
·        σκεφτόμαστε πολύ πριν δημοσιεύσουμε κάποια εικόνα ή κάποιο video, σεβόμενοι πάντοτε και τα προσωπικά δεδομένα των φίλων μας.
Για την εκστρατεία ενημέρωσης έχει δημιουργηθεί επικοινωνιακό υλικό με τη μορφή βίντεο και σχεδίων σε μορφή κόμικ, τα οποία είναι διαθέσιμα στους ακόλουθους συνδέσμους:
·        https://www.europol.europa.eu/sayno (Εκστρατεία της Europol)
·        https://www.youtube.com/watch?v=cZAiW61p9DQ (Βίντεο της εκστρατείας)
Παράλληλα, μπορείτε να ενημερωθείτε και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσω των hashtags της καμπάνιας: #SayNo και #ΠεςΟΧΙ
Ακολουθήστε την Ελληνική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης: