«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 39χρονος στην Πάτρα για απόπειρα ληστείας σε βάρος πεζής και κλοπή σε κοσμηματοπωλείο
 
Ο δράστης αποπειράθηκε να αφαιρέσει με την άσκηση σωματικής βίας μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό από γυναίκα
 
Συνελήφθη, χθες (3-6-2017) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και κλοπή.

Ειδικότερα...

ο 39χρονος χθες το απόγευμα στην Πάτρα, ασκώντας σωματική βία σε μια 52χρονη υπήκοο Ουκρανίας, που κινούνταν πεζή αποπειράθηκε να αφαιρέσει από τον λαιμό της μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του, διότι το κόσμημα έπεσε στο έδαφος και εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του περιστατικού.

Επιπλέον, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο 39χρονος στις 29/5/2017 το μεσημέρι είχε εισέλθει σε κοσμηματοπωλείο στην Πάτρα, όπου είχε αφαιρέσει, με τη μέθοδο της απασχόλησης ένα κόσμημα αξίας (500) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη αλλοδαπού για παρεμπόριο
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 32χρονος υπήκοος Σενεγάλης, διότι πωλούσε (108) ρολόγια και γυαλιά ηλίου,  στερούμενος νομίμων παραστατικών και άδειας της αρμοδίας Αρχής. Όλα τα είδη παρεμπορίου κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν.  


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δέκα καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Πειραιώς με τις οποίες του είχαν επιβληθεί συνολικά (80) μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή (8.750) ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 39χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (8,3) γραμμαρίων, μικροποσότητα κάνναβης και οκτώ ναρκωτικά δισκία.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, σήμερα νωρίς το πρωί, στην Αρετή Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 26 και 30 ετών,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ίδιους και σε αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,  δύο συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (7,9) γραμμαρίων και μια συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Ένας χρόνος Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στη Δυτική Ελλάδα
Βίντεο – Αφιέρωμα

Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας στις τέσσερις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Δυτικής Ελλάδας, (Αχαΐα, Ηλεία, Ακαρνανία και Αιτωλία) προσφέροντας ουσιαστικές επιτόπιες αστυνομικές υπηρεσίες στους πολίτες, κυρίως απομακρυσμένων περιοχών, της Περιφέρειάς μας.
Πιο συγκεκριμένα 1.500 πολίτες αλλά και 200 τοπικοί φορείς, έχουν επισκεφτεί τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, έχουν συζητήσει με τους αστυνομικούς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν λάβει πληροφορίες, λύσεις και συμβουλές για τα ζητήματα αυτά.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιοποιεί links από τα Social Media της Ελληνικής Αστυνομίας (you tube, facebook, twitter) με βίντεο – αφιέρωμα για τη δράση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στη Δυτική Ελλάδα.
you tube:
Facebook:

Twitter:
https://twitter.com/hellenicpolice/status/870582356159156224
Παράλληλα, πληροφορούμε τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (5-6-2017 έως 11-6-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

·        Την Δευτέρα 5-6-2017  και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος -  Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές.
·        Την Τρίτη 6-6-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κούτελη – Κέρτεζι – Καλλιφώνιο – Λαγοβούνι – Κάνδαλος – Πριόλιθος.
·        Την Τετάρτη 7-6-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μοίραλι – Θωμαιικα – Βετέικα – Ρακίτα – Λεόντιο – Δεμέστιχα – Αγρίδι – Ροδιά.  
·        Την Πέμπτη 8-6-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα – Άγιος Βασίλειος – Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο – Αμυγδαλιά – Σκοτάνη – Φίλια - Λευκάσιο.      
·        Την Παρασκευή 9-6-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιανά – Μοναστήρι – Αιγές.
·        Το Σάββατο 10-6-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Άγιος Κωνσταντίνος  - Μερτίδι -  Βερίνο - Γρηγόρη – Γκραίκα  -  Λάκκα  - Μυρόβρυση – Αρραβωνίτσα.    
·        Την Κυριακή 11-6-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κράλλι – Ζησιμαιικα – Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζάιλο – Σανταμέρι – Πόρτες.