«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη δύο αλλοδαπών  για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, πλαστογραφία και για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Αερολιμένα Ακτίου Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Βόνιτσας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 26 και 15 ετών, διότι με την χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατηρίων) Βουλγαρικών αρχών, αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από την Χώρα μας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, μια 34χρονη ημεδαπή, διότι...
λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφαιρέσει από ανασφάλιστο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού, πορτοφόλι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ, ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και πιστωτικές τραπεζικές κάρτες.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά μηνών για κλοπή. 

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα πτυσσόμενο στιλέτο, συνολικού μήκους (24) εκατοστών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στη διασταύρωση της Νέας Μανωλάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, μια 30χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν  τέσσερα γραμμάρια κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, ενώ μέσα στην τσάντα της βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστικό φιαλίδιο, το οποίο περιείχε άγνωστη χημική ουσία, πιθανόν ναρκωτική.


***
Με το νέο οργανόγραμμά της λειτουργεί από σήμερα η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας 


Με το νέο οργανόγραμμά της λειτουργεί από σήμερα (6-6-2017) το πρωί η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που επιχειρείται, με στόχο την αναβάθμιση της δομής και της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Βασικός σκοπός είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, μέσω επαρκώς στελεχωμένων και άρτια εξοπλισμένων αστυνομικών Υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, θα λειτουργούν οι εξής Αστυνομικές Υπηρεσίες : 

Το Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, θα λειτουργούν στο Αστυνομικό Μέγαρο, στην οδό Ερμού αριθμός 95.

Το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, θα στεγάζεται στο υφιστάμενο κτίριο, στην οδό Πανεπιστημίου, αριθμός 138.

Το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, θα στεγάζεται στο Αστυνομικό Μέγαρο, στην οδό Ερμού, αριθμός 95.

Το Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, θα στεγάζεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου Ολυμπιάδος και Νικοπόλεως.

Το Γραφείο Τουριστικής Αστυνομίας θα λειτουργεί στην οδό Πανεπιστημίου αριθμός 138 και θα υπάγεται διοικητικά στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας και θα λειτουργεί στην οδό Σολωμού, αριθμός 26 στο Αίγιο, ενώ εσωτερικά θα λειτουργεί σε αυτό και Γραφείο Τροχαίας.

Το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, μετονομάζεται σε Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας και θα λειτουργεί  στο ίδιο κτίριο με το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Ερυμάνθου και θα λειτουργεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χαλανδρίτσας του ομώνυμου Δήμου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας και θα λειτουργεί στη συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Μαχαίρα στην Κάτω Αχαΐα.

Ιδρύεται Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, το οποίο θα συστεγάζεται με το  Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, θα υπάγεται διοικητικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και θα στεγάζεται στο Αστυνομικό Μέγαρο στην οδό Ερμού, αριθμός 95.

Το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας μετονομάζεται σε Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αχαΐας και θα λειτουργεί στον Άγιο Αθανάσιο Αιγίου.

Το Τμήμα Άμεσης Δράσης Πατρών θα λειτουργεί στο Αστυνομικό Μέγαρο, στην οδό Ερμού, αριθμός 95.

Τα Αστυνομικά Τμήματα Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Ακράτας, το Τμήμα Τροχαίας Πατρών και το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Πατρών, παραμένουν χωρίς καμία μεταβολή. 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η λειτουργία των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας, με το νέο οργανόγραμμα.