«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, είχε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, στο πλαίσιο των επαφών με τους Υπουργούς και άλλους αρμόδιους φορείς για προβλήματα του νομού.

Θέμα της συνάντησης ήταν το μέλλον των Πανεπιστημιακών σχολών Αγρινίου και του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. Αυτά τα δύο σημαντικά "κύτταρα" της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της υποβάθμισης ενώ...
έχουν όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσουν στον σχεδιασμό της Πολιτείας για επιστημονικά πεδία που να διασυνδέονται με τις σύγχρονες αναπτυξιακές ανάγκες.

Κατά τη συνάντηση, που κράτησε πάνω από μία ώρα, επισημάνθηκε στον Υπουργό, με επιχειρήματα και ατράνταχτα στοιχεία, η σημασία της ύπαρξης και μάλιστα της αύξησης των σχολών στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι με την παράλληλη ενδυνάμωσής τους, με ανεξάρτητη διοίκηση.

Παραδόθηκαν στον Υπουργό όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η υλικοτεχνική υποδομή των Ιδρυμάτων (εργαστήρια και εργαστηριακός εξοπλισμός, τεράστιες κτιριακές εγκαταστάσεις κ.ά.) μπορούν να αντιμετωπίσουν ποιοτικά όλες τις γνωστικές ανάγκες των σπουδαστών σε φιλόξενο και φιλικό περιβάλλον, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.

Τα μέλη του Δ.Σ. μετέφεραν το όραμα της τοπικής επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας για τη δημιουργία Πρότυπου Πανεπιστημίου Αειφορικής Διαχείρισης στον νομό που διαθέτει τον μεγαλύτερο φυσικό και υδάτινο πλούτο στη χώρα.

Ο κ. Γιαβρόγλου εξέφρασε κι εκείνος τις απόψεις του πάνω στα δύο καυτά προβλήματα του νομού μας και η συζήτηση διεξήχθη μέσα σε πολύ καλό κλίμα αλληλοσυνεννόησης και κατανόησης.

Οι συζητήσεις δεν ολοκληρώθηκαν. Ο Υπουργός ζήτησε χρόνο προκειμένου να μελετήσει τα στοιχεία και το υλικό που του υποβλήθηκε και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση, η οποία τελικά ορίστηκε για την Πέμπτη 08 Ιουνίου στο Υπουργείο Παιδείας.