«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση
    Συνελήφθη, χθες το πρωί στον Εμπεσό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού,  ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε,  διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών και χρηματική ποινή  πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, για παράβαση του Νόμου για τα ναρκωτικά.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι...
από 10/04/2017 έως 08/06/2017 αφαίρεσαν από οικία 45χρονης ημεδαπής στη Βόνιτσα,  τέσσερις λίρες Αγγλίας και κοσμήματα, συνολικής αξίας (6000) ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι προχθές το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, ενεργώντας από κοινού με ένα 32χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται, εισήλθαν με φορτηγό αυτοκίνητο σε προαύλιο χώρο επιχείρησης αλουμινίων, και αφαίρεσαν έξι κομμάτια αλουμινίου.
Επισημαίνεται ότι οι δράστες ενεργώντας από κοινού πριν είκοσι ημέρες είχαν αφαιρέσει από την ίδια επιχείρηση ακόμη (27) κομμάτια αλουμινίου, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 39χρονου και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.


Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράβαση του νόμου για τους  αλλοδαπούς
    Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στη Ρίγανη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32,46 και 48 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής

  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πατρών, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε διαρρήξει αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπής σπάζοντας  με αιχμηρό αντικείμενο το τζάμι της πόρτας του οδηγού. Ο δράστης έγινε αντιληπτός από περίοικους, οι οποίοι ειδοποίησαν τους αστυνομικούς και τον συνέλαβαν άμεσα.


Σύλληψη δύο ανήλικων ημεδαπών γυναικών, για κλοπή κατά συναυτουργία

   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, δυο ανήλικες ημεδαπές, ηλικίας 15 και 11 ετών κατά δήλωσή τους, διότι αφαίρεσαν σε χώρο λαϊκής αγοράς, από τσάντα ημεδαπής το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 37χρονος ημεδαπός διότι αφαίρεσε από 27χρονη ημεδαπή το αυτοκίνητο της.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ οι οποίοι εντόπισαν το  δράστη, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών απέρριψε τα κλειδιά του οχήματος στο έδαφος και προσπάθησε να διαφύγει χωρίς να τα καταφέρει.

Σύλληψη τριών  ημεδαπών για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και κλοπή κατά συναυτουργία
  
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πατρών, τρεις ανήλικοι ημεδαποί  ηλικίας 12, 13 και 13 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού παραβίασαν σταθμευμένο αυτοκίνητο,  ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν προσωπικά του έγγραφα, ενώ προκάλεσαν φθορές στην πόρτα του συνοδηγού.




Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δράστη για κλοπή

  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι  χθες τα ξημερώματα παραβίασαν πόρτα Ιερού Ναού στην Κλειτορία και αφαίρεσαν από το παγκάρι της εκκλησίας το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ, καθώς και όλα τα τάματα  των πιστών, που ήταν τοποθετημένα σε εικόνα Αγίου.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πατρών, ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
  

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Βαρβάσαινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 79χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε  ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.


Εξιχνίαση κλοπής   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης   εξιχνιάστηκε κλοπή που έλαβε χώρα, την 09/02/2017, στη Γαστούνη.
Δράστης είναι ένας 22χρονος ημεδαπός, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ο οποίος έσπασε τζάμι οχήματος ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε από το εσωτερικό του δύο  ρολόγια χειρός και μικρό χρηματικό ποσό.



Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε (315) γραμμάρια λαθραίο καπνό.



Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 42χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε 300 γραμμάρια λαθραίο καπνό.


***
Με το νέο οργανόγραμμά θα λειτουργήσει από αύριο η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας 


Με το νέο οργανόγραμμά της θα λειτουργήσει από αύριο (10-6-2017) το πρωί, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που επιχειρείται, με στόχο την αναβάθμιση της δομής και της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βασικός σκοπός είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, μέσω επαρκώς στελεχωμένων και άρτια εξοπλισμένων αστυνομικών Υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας, θα λειτουργούν οι εξής Αστυνομικές Υπηρεσίες :

Το Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, θα λειτουργεί στο Μεσολόγγι, οδός Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού,  αριθμός 11.

Το Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου, το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και το Τμήμα Τροχαίας Μεσολογγίου, θα λειτουργούν στο ίδιο κτίριο με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας.

Το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Τροχαίας Ναυπάκτου, μετονομάζονται σε Αστυνομικό Τμήμα  Ναυπακτίας και Τμήμα Τροχαίας Ναυπακτίας και θα λειτουργούν στη Ναύπακτο, στη πάροδο Κοζώνη.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Ξηρομέρου  και θα λειτουργεί στον Αστακό,  στην Κεντρική Πλατεία Αστακού.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού παραμένει χωρίς καμία μεταβολή.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Γαβαλούς θα λειτουργεί στη Γαβαλού, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη αριθμός 10 και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, με το νέο οργανόγραμμα.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας  

Ένας χρόνος Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στη Δυτική Ελλάδα
Βίντεο – Αφιέρωμα


Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας στις τέσσερις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Δυτικής Ελλάδας, (Αχαΐα, Ηλεία, Ακαρνανία και Αιτωλία) προσφέροντας ουσιαστικές επιτόπιες αστυνομικές υπηρεσίες στους πολίτες, κυρίως απομακρυσμένων περιοχών, της Περιφέρειάς μας.
Πιο συγκεκριμένα 1.500 πολίτες αλλά και 200 τοπικοί φορείς, έχουν επισκεφτεί τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, έχουν συζητήσει με τους αστυνομικούς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν λάβει πληροφορίες, λύσεις και συμβουλές για τα ζητήματα αυτά.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιοποιεί links από τα Social Media της Ελληνικής Αστυνομίας (youtube, facebook, twitter) με βίντεο – αφιέρωμα για τη δράση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στη Δυτική Ελλάδα.
Twitter:
https://twitter.com/hellenicpolice/status/870582356159156224
Facebook:


you tube:


Παράλληλα, πληροφορούμε τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (12-6-2017 έως 18-6-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

·        Την Δευτέρα 12-6-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Δραγώγι – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Πέτρα – Νέδας – Λυνίσταινα -  Πετράλωνα – Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
·        Την Τρίτη 13-6-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.
·        Την Τετάρτη 14-6-2017 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας - Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κορμπά - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
·        Την Πέμπτη 15-6-2017 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Βουπρασίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο – Κυλλήνη - Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα – Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
·        Την Παρασκευή 16-6-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας - Ανδραβίδας– Κυλλήνης και Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα- Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
·        Το Σάββατο 17-6-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.
·        Την Κυριακή 18-6-2017 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας - Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κορμπά - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.


***
Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στα θέματα οδικής ασφάλειας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Μαΐου του έτους 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Α. Τροχαία ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας σημειώθηκαν 32 τροχαία ατυχήματα έναντι 41 που είχαν συμβεί τον Μάιο  του 2016. Ειδικότερα σημειώθηκαν :
  • 4 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 3 τον Μάιο  του 2016.
  • 3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 6 τον Μάιο του 2016.
  • 25 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 32 τον Μάιο του 2016.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών καταγράφηκαν συνολικά 46 παθόντες έναντι 61 τον Μάιο του 2016:
Ειδικότερα καταγράφηκαν :
  • 4 νεκροί έναντι 3 τον  Μάιο του 2016.
  • 3 σοβαρά τραυματίες έναντι 7 τον Μάιο του 2016.
  • 39 ελαφρά τραυματίες έναντι 51 τον Μάιο του 2016.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν :
  • Υπερβολική ταχύτητα
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
  • Παραβίαση προτεραιότητας
  • Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
Β. Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.
Ενδεικτικά το μήνα Μάιο του 2017 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 236 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5.851 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 284 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 4.930 επικίνδυνες παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν :
  • 2461
για υπερβολική ταχύτητα
  • 737
για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
  • 626
για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
  • 144
για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • 167
για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
  • 59
για την παραβίαση προτεραιότητας
  • 124
για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 209
για αντικανονικό προσπέρασμα
  • 28
για μη χρήση παιδικών καθισμάτων
  • 163
για Κ.Τ.Ε.Ο.
  • 141
για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
  • 71
για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση

Γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :
  • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και στον έλεγχο του οχήματος.
  • Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
  • Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας.
  • Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας.
  • Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
  • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
  • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
  • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
  • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
  • Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ.
  • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς.
  • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.