«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη αλλοδαπός που μετέφερε ναρκωτικά με υπεραστικό λεωφορείο

Κατασχέθηκαν περισσότερα από πέντε κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (13-6-2017) το μεσημέρι, στο 66ο χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού, στο ύψος της Ρίγανης Αγρινίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας ακινητοποίησαν υπεραστικό λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο με κατεύθυνση προς Πάτρα και σε έρευνα που ενήργησαν στις αποσκευές του 28χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν πέντε νάιλον ανισοβαρείς συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 5.494 γραμμαρίων.

Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον δράστη, κατά τη σύλληψη του, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας του, προέκυψε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη Χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό και εγκατάλειψη και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ένας 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος οδηγώντας αυτοκίνητο, παρέσυρε και τραυμάτισε μια 27χρονη ημεδαπή, που κινούνταν πεζή και εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου ατυχήματος,  αφήνοντας την τραυματία αβοήθητη.  Η 27χρονη  μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείου Αιγίου. Επιπλέον, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον δράστη διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πατρών, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι  σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον ίδιο και σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής : μικροποσότητα ηρωίνης, μία ζυγαριά ακριβείας και δύο πτυσσόμενα στιλέτα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης    
Συνελήφθη, χθες το πρωί στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε  σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή  Ηλείας για υπόθεση κλοπής.

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση    
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Νέα Μανωλάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια 28χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε  σε βάρος της καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών για κλοπή.


Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι έπειτα από αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων (4000) ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.


Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, ένας 47χρονος ημεδαπός διότι οδηγώντας ιδιωτικής χρήσης φορτηγό ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών και σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Κάλαμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ένας 52χρονος ημεδαπός, ο οποίος καλλιεργούσε σε αγροτεμάχιο, οκτώ (8) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 


Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου ένας 59χρονος ημεδαπός, ο οποίος καλλιεργούσε σε αγροτεμάχιο, ανάμεσα σε βλάστηση, τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
***
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με το διαδικτυακό φαινόμενο « Blue Whale Challenge » (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»)


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με το διαδικτυακό φαινόμενο « Blue Whale Challenge » (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»)
Πρόκειται για φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες στους συμμετέχοντες που δέχονται να λάβουν μέρος στις δοκιμασίες
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες και ιδίως τους γονείς, αναφορικά με φαινόμενο, το οποίο αποκαλείται " Blue Whale Challenge ” (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»).
Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών - πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ( social media ), όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας πενήντα (50) ημερών.
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).
Οι Αρχές επιβολής του νόμου άλλων χωρών έχουν εκδώσει ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολυάριθμα είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, που αναφέρουν πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί πιθανόν ως αυτοδιαδιδόμενη φάρσα (hoax).
Στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, όμως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επαγρυπνά, σε κάθε περίπτωση, για την άμεση ανίχνευση και πρόληψη σχετικών συμβάντων, καθώς λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει πραγματικές και εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις.
Τέλος, εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία - πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους :
·                                 Τηλεφωνικά: 11188
·                                 Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
·                                 Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙ D
Μέσω twitter : @ CyberAlertGR