«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 63χρονος στην Αμφιλοχία για παράνομη οπλοκατοχή
Κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, 39 φυσίγγια και ένα πτυσσόμενο στιλέτο
Συνελήφθη, σήμερα (8-6-2017) το πρωί, στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 63χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν...
ένα περίστροφο και 39 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο στιλέτο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές στο Αιτωλικό και στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί


Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, έξι κλοπές, που διαπράχθηκαν στο Αιτωλικό και στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν  ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο δράστης από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους έως και φέτος τον Μάρτιο, διέρρηξε πέντε οικίες στο Αιτωλικό, από όπου είχε αφαιρέσει χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ περίπου.

Επιπλέον, ο 17χρονος, στις 5-3-2017 στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, είχε παραβιάσει το παράθυρο ενός αυτοκινήτου και είχε αφαιρέσει από το εσωτερικό του ένα ηχοσύστημα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 17χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.


***
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Ηλεία

Συνελήφθησαν έντεκα μέλη της, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό της μέλος στην Ελλάδα

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του αρχηγού της, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης, ξεπερνά τις 150.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην μεταφορά, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην Ηλεία. 
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα (08.06.2017) το πρωί, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, σε συνεργασία με την  Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, σε Αμαλιάδα και Αθήνα, συνολικά έντεκα μέλη.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δέκα υπηκόους Αλβανίας (δυο 22χρονοι, δυο 26χρονοι και έξι ακόμα, ηλικίας 24, 25, 28, 33, 38 και 40 ετών) καθώς και για έναν 30χρονο ημεδαπό.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μεταφοράς, της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, καθώς και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης,  32χρονου υπηκόου Αλβανίας που βρίσκεται στη Χώρα του, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμα δύο μέλη.
Όπως διακριβώθηκε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε πληθώρα περιπτώσεων διακίνησης κάνναβης και κοκαΐνης, σε περισσότερους από ογδόντα τοξικομανείς στην Ηλεία.
Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης κατέχοντας διακριτούς ρόλους, ιεραρχική δομή και σύνθεση αναλάμβαναν τη μεταφορά, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, ως εξής:
•    Ο 32χρονος αρχηγός είχε ορίσει υπεύθυνο στην Ελλάδα τον 24χρονο αδερφό του, ο οποίος και προμηθευόταν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, ενώ
•    στη συνέχεια διέθετε τις ποσότητες αυτές στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στους χρήστες, 
•    η μεταφορά της κοκαΐνης γινόταν από τον 33χρονο, ο οποίος μέσω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο την μετέφερε τμηματικά από την  Αθήνα στην Ηλεία, ενώ η παραλαβή της γινόταν από τον 24χρονο,
•    ο 28χρονος και ο 22χρονος ήταν επιφορτισμένοι με την διακίνηση της  κάνναβης, τόσο στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης όσο και σε άλλους χρήστες,
•    ο 24χρονος συγκέντρωνε τα χρήματα που αποκόμιζε από τη διακίνηση των ναρκωτικών και τα παρέδιδε σε ομοεθνή του, που αναζητείται, ο οποίος τα μετέφερε με αυτοκίνητο στον αρχηγό της οργάνωσης στην Αλβανία.
Σε ό,τι αφορά τον 30χρονο ημεδαπό, σημειώνεται ότι εργαζόταν ως διανομέας σε καφετέρια (delivery) και μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες με το δίκυκλο, που εκτελούσε τις παραγγελίες, προκειμένου να μην κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών.
Επισημαίνεται ότι, οι δράστες προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και της σύλληψή τους, λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις καθώς στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη φρασεολογία και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, δηλωμένες σε τρίτα άτομα (αχυρανθρώπους – ghost persons), ενώ οι επικοινωνίες τους για τον καθορισμό των περαιτέρω λεπτομερειών (τιμή πώλησης, τρόπος διακίνησης) γίνονταν μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στην Αμαλιάδα και στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
    (11) γραμμάρια κοκαΐνης, διαμοιρασμένα σε ισάριθμα φιξάκια,
    (56) γραμμάρια κάνναβης,
    (17) ναρκωτικά δισκία,
    (450) γραμμάρια λαθραίου καπνού,
    Μια ράβδος
    (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 
    (2) αυτοκίνητα,
    υδραυλική πρέσα, που χρησιμοποιούταν για την επεξεργασία και συσκευασία κοκαΐνης, 
    (21) κινητά τηλέφωνα και
    το χρηματικό ποσό των (2.680) ευρώ.
Τα κέρδη που αποκόμισε η οργάνωση από την παράνομη δράση της κατά το τελευταίο εξάμηνο, υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε (150.000) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
Με το νέο οργανόγραμμά θα λειτουργήσει από αύριο η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας 

Με το νέο οργανόγραμμά της θα λειτουργήσει από αύριο (9-6-2017) το πρωί, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που επιχειρείται, με στόχο την αναβάθμιση της δομής και της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Βασικός σκοπός είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, μέσω επαρκώς στελεχωμένων και άρτια εξοπλισμένων αστυνομικών Υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, θα λειτουργούν οι εξής Αστυνομικές Υπηρεσίες : 

Το Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, θα λειτουργεί στον Πύργο, οδός Διονύσου αριθμός 1.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, στην οποία υπάγεται διοικητικά το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), θα λειτουργεί στο ίδιο κτίριο με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, στο οποίο υπάγεται διοικητικά η ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα λειτουργεί στο ίδιο κτίριο με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας.

Το Τμήμα Τροχαίας Πύργου,  στο οποίο υπάγεται διοικητικά η Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων  (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) θα λειτουργεί στο ίδιο κτίριο με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας, μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας και θα λειτουργεί στην Αμαλιάδα, στη συμβολή των οδών Σισσίνη και Αγίου Γεωργίου.

Το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, μετονομάζεται σε Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας και θα λειτουργεί στο ίδιο κτίριο με το Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας.

Το Τμήμα Τροχαίας Αμαλιάδας, μετονομάζεται σε Τμήμα Τροχαίας Ήλιδας και θα λειτουργεί στο ίδιο κτίριο με το Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας - Κυλλήνης και θα λειτουργεί στη Δημοτική Ενότητα Λεχαινών.

Το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού και θα λειτουργεί στη Δημοτική Ενότητα Γαστούνης.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας και θα λειτουργεί στη Δημοτική Ενότητα Βουπρασίας.

Τα Αστυνομικά Τμήματα Κρεστένων, Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως παραμένουν χωρίς καμία μεταβολή.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Βαρθολομιού υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού και θα λειτουργεί στη Δημοτική Ενότητα Βαρθολομιού.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Λαμπείας υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας και θα λειτουργεί στη Δημοτική Ενότητα Λαμπείας.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την λειτουργία των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με το νέο οργανόγραμμα. 

***
Εορτασμός της ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Η εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που τιμούνται οι απόστρατοι του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για το σκοπό αυτό, την (11-6-2017) στις 10:00 το πρωί, στην Πάτρα, θα τελεστεί δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας και στη συνέχεια θα αναγνωσθεί από Αξιωματικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, η ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις Αστυνομίας της περιφέρειας μας και ειδικότερα :
Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας στις 10:00 το πρωί, της 11-06-2017, στον Πύργο, θα τελεστεί δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου.
Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας στις 09:45 το πρωί, της 11-06-2017, στο Αγρίνιο, θα τελεστεί δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας.
Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας στις 10:30 το πρωί, της 11-06-2017, στο Μεσολόγγι, θα τελεστεί δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, προσκαλεί όλους τους τοπικούς φορείς, τις Αρχές, το αστυνομικό προσωπικό και τους πολίτες της πόλης μας, να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απόπειρα κλοπής
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές το βράδυ αποπειράθηκε να παραβιάσει παράθυρο πνευματικού Κέντρου Ιερού Ναού στην Πάτρα, αλλά δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθώς ήχησε το σύστημα συναγερμού και τράπηκε σε φυγή.

Σύλληψη τεσσάρων  ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία

   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο 19χρονοι και δυο 18χρονοι ημεδαποί άνδρες, διότι ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από πολυκατάστημα της Πάτρας, που βρισκόταν σε λειτουργία, μία ψηφιακή κάμερα αξίας (119) ευρώ. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον υπεύθυνο του καταστήματος ο οποίος ειδοποίησε τους αστυνομικούς.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας, για ναρκωτικά, καθώς και  τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για αντίσταση και  κλοπή.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου  εξιχνιάστηκε κλοπή που έλαβε χώρα, την 21/04/2017, στον Πύργο. Δράστης είναι ένας 20χρονος ημεδαπός, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα ο 20χρονος, απογευματινές ώρες της 21/04/2017 ενεργώντας από κοινού με ακόμα ένα συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, αφαίρεσαν από κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων, στον Πύργο, προϊόντα συνολικής αξίας (150) ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Δοκίμι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  Αγρινίου, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, τρία  ναρκωτικά δισκία και μια λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος προχθές το μεσημέρι στο Αγρίνιο, ανήρτησε ηλεκτρονική αγγελία πώλησης κινητού τηλέφωνου και έπεισε έναν 39χρονο ημεδαπό να του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 185 ευρώ  για την αγορά συσκευής κινητού τηλεφώνου, ωστόσο όμως του απέστειλε μη λειτουργική συσκευή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 


Σύλληψη ημεδαπού για υποκλοπή μεταφορικού έργου    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αστακού – Αιτωλικού,  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού,  ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε ταξί, με έδρα την Αττική και είχε επιβιβάσει σε αυτό από την παραλία Αστακού,  τέσσερις ημεδαπούς (2 άνδρες – 2 γυναίκες), με σκοπό να τους μεταφέρει στην Αττική, προβαίνοντας με αυτό τον τρόπο στην υποκλοπή μεταφορικού έργου, που έχει ανατεθεί σε άλλο φορέα.