«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Αμφιλοχία για παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τέσσερα όπλα παλαιού τύπου

Συνελήφθησαν, σήμερα (26-6-2017) το πρωί, σε χωριό της Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο ημεδαποί άνδρες, γιός και πατέρας, ηλικίας 29 και 69 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί  στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τους  δυο δράστες, έξω από την οικία τους και σε σωματικό έλεγχο που τους ενήργησαν,  βρήκαν στην τσέπη του 29χρονου και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία, με μείγμα καπνού και κάνναβης.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε αποθήκη της αγροικίας του 69χρονου και στην οικία των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

    Δυο πολεμικά τυφέκια, παλαιού τύπου,
    Ένα περίστροφο,
    Ένα πιστόλι παλαιού τύπου (κουμπούρα) και
    Ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΤΗΣ 25ης  ΚΑΙ 26ης  ΙΟΥΝΙΟΥ 2017


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν για υπεξαίρεση
  
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση σε βάρος δυο αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν, οι οποίοι προχθές το βράδυ στο Λάππα, Δυτικής Αχαΐας, υπεξαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.200) ευρώ από πέντε ομοεθνείς τους.
Πιο συγκεκριμένα τα χρήματα προορίζονταν ως αμοιβή για αγροτικές εργασίες που είχαν πραγματοποιήσει οι πέντε παθόντες κατά τους δύο προηγούμενους μήνες.



Σύλληψη ανήλικου ημεδαπού που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης
για διακεκριμένες κλοπές
  
Συνελήφθη, προχθές (24-6-2017) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 15χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και βίαιης προσαγωγής του Ανακριτή Θηβών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ επιπλέον πριν τρεις μήνες είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατείτο έπειτα από  απόφαση του Ανακριτή και Εισαγγελέα Ανηλίκων Πατρών.

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία.
  
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στo Ρίο Πατρών,  από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πατρών, τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 26, 28 και 34 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα από εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας, αξίας 600 ευρώ, τα οποία φόρτωσαν σε φορτηγό αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το όχημα των δραστών και τα κλοπιμαία.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

  
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, υπηκόων Πακιστάν, οι οποίοι χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, ενώ βρίσκονταν σε οικία 23χρονου ομοεθνή τους, διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους και συνεπλάκησαν. Κατά την συμπλοκή ένας από τους τρείς δράστες έπληξε με μαχαίρι, στον αριστερό καρπό, τον 23χρονο, ενώ άλλος ομοεθνής του αφαίρεσε από το υπνοδωμάτιο του παθόντα, το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ. Ο τραυματίας  διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο  Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», ενώ οι δράστες αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη δύο ημεδαπών γυναικών   για κλοπή κατά συναυτουργία
  
Συνελήφθησαν, προχθές το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, δυο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 35 και 25 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού ,με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την τσέπη  24χρονης ημεδαπής το  χρηματικό ποσό των (15) ευρώ, ενώ αφαίρεσαν δυο τόπια υφάσματος, από πάγκους λαϊκής αγοράς, που κατείχαν μικροπωλητές. Επισημαίνεται ότι τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Σύλληψη δυο αλλοδαπών για πλαστογραφία και για παράβαση του νόμου για τους   αλλοδαπούς  
Συνελήφθησαν, προχθές το πρωί, στον Αερολιμένα Ακτίου Βόνιτσας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου - Βόνιτσας, δυο άνδρες, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 19 και 27 ετών, διότι με την χρήση πλαστών διαβατηρίων Ισπανικών και Πορτογαλικών Αρχών, αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από την Χώρα με πτήση που είχε προορισμό το Μόναχο Γερμανίας. Επιπλέον, οι συλληφθέντες στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων για την νόμιμη παραμονή τους στην Χώρα μας.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων
  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος χθες το απόγευμα στο Παναιτώλιο, οδηγώντας αυτοκίνητο, απέρριψε από το παράθυρο του οχήματος στο οδόστρωμα, ένα πυροβόλο όπλο (τύπου πιστολιού) και τράπηκε σε φυγή. Τα πλήρη στοιχεία του 35χρονου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται για να συλληφθεί, ενώ το πιστόλι και έξι φυσίγγια που έφερε κατασχέθηκαν.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθες το βράδυ παραβίασαν πόρτα οικίας ημεδαπού, στο Νεοχώρι Αιτωλικού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το βράδυ εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία ημεδαπού στο Νεοχώρι Αιτωλικού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ και χρυσές λίρες, αξίας (6.000) ευρώ.

***
Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών


Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Πρόκειται για ημέρα σκέψης και περισυλλογής, για ημέρα σοβαρού προβληματισμού και κοινωνικού διαλόγου, καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε τα ναρκωτικά αποτελούν ένα από τα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας. Ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να ειδωθεί ξεχωριστά από τα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία, που δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από παράγοντες και παραμέτρους που επηρεάζουν τη ζωή του ανθρώπου.
Διανύουμε μια δύσκολη παγκοσμίως περίοδο, κατά την οποία πλήθος αιτίων, μεταξύ των οποίων οι πόλεμοι, η δημοσιονομική κρίση, η ανεργία και το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, έχουν επιφέρει πολυεπίπεδες επιπτώσεις στην προσωπική και κοινωνική ζωή των πολιτών. Η φτώχεια, η εξαθλίωση, οι ανισότητες, η ανεργία και η περιθωριοποίηση είναι ορισμένοι από τους παράγοντες που διευκολύνουν τη δράση των εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, καθώς «ωθούν» ανθρώπους, που εντελώς εσφαλμένα θεωρούν τις ναρκωτικές ουσίες ως μία διέξοδο διαφυγής από την πίεση, το στρες και το άγχος που αντιμετωπίζουν καθημερινά, στη χρήση τους. Άλλωστε, είναι γενικά παραδεκτό και τεκμηριωμένο επιστημονικά, ότι οι κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις επιφέρουν αύξηση των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών.
Το ζήτημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, λόγω των σοβαρών αρνητικών του επιπτώσεων, αποτελεί θέμα άμεσης και διαρκούς προτεραιότητας για κάθε οργανωμένη χώρα. Πρόκειται για διεθνές πρόβλημα, που απαιτεί κοινή, ισορροπημένη και συνολική προσέγγιση και αντιμετώπιση.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η συντονισμένη δράση των Αρχών επιβολής του νόμου, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.
Η Ελληνική Αστυνομία, έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας του προβλήματος και αντιλαμβανόμενη το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί έναντι της κοινωνίας, βρίσκεται σε πλήρη και διαρκή δραστηριοποίηση για την αντιμετώπισή του, μέσω της σφαιρικής και ολιστικής προσέγγισης του ζητήματος και της εφαρμογής καινοτόμων προγραμμάτων και στοχευμένων μέτρων, συνεργαζόμενη σταθερά με τις άλλες διωκτικές Αρχές, στο εσωτερικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Για το λόγο αυτό, οι πολιτικές και πρακτικές τις οποίες υιοθετεί η Ελληνική Αστυνομία και εφαρμόζουν οι καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες της είναι σαφές ότι έχουν συγχρόνως προληπτικό και κατασταλτικό χαρακτήρα και αναπτύσσονται τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς που έχουν ως αντικείμενο την πληροφόρηση, ενημέρωση, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη των χρηστών.
Προς το σκοπό αυτό, εκπονήθηκε και εφαρμόζεται «Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών», το οποίο περιλαμβάνει τους στρατηγικούς στόχους και τις βασικές προτεραιότητες που έχουν τεθεί στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα ναρκωτικά, με βάση τα εθνικά δεδομένα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ευρύτερη ευρωπαϊκή προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της σύγχρονης κοινωνικής μάστιγας των ναρκωτικών και στην πληρέστερη προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Η Ελληνική Αστυνομία με πρόγραμμα, μεθοδικότητα, επαγγελματισμό και   αυστηρή   προσήλωση   στην   αποστολή   της,  επιτυγχάνει, καθημερινά, εξαιρετικής σπουδαιότητας «χτυπήματα» στους αδίστακτους εμπόρους του θανάτου.
Τα θετικά αποτελέσματα στην καθημερινή μάχη κατά των ναρκωτικών, μας δημιουργούν την υποχρέωση να συνεχίσουμε και να εντατικοποιήσουμε περισσότερο τις δράσεις μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και κατά συνέπεια το μέλλον μας με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Συνεπώς, η Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται ως απλή τυπική υπενθύμιση του προβλήματος, ούτε φυσικά, μια πρόσκαιρη αφορμή προβληματισμού για το μείζον αυτό ζήτημα.
Η 26η Ιουνίου επιβάλλεται να αποτελεί, κάθε έτος, την εκκίνηση μιας «νέας κοινής προσπάθειας», που στηρίζεται στην εμπειρία και στην επιστημονική τεκμηρίωση, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός από τα πλέον ζωτικά προβλήματα της χώρας μας, της Ευρώπης και του πλανήτη γενικότερα. Για αυτό απαιτείται επιμονή και υπομονή, συστράτευση και συντονισμός όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της αντιμετώπισης των ναρκωτικών.
Αναγνωρίζοντας ότι η ευαισθητοποίηση και η ενεργή συμμετοχή όλων μας, αποτελούν το βασικό όπλο για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών ουσιών, θέλω μέσω αυτού του μηνύματος να δώσω το σύνθημα για συνεχείς, πιο αποφασιστικές και τολμηρές δράσεις, ώστε να διασφαλίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την προστασία της ζωής και της υγείας του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και ιδίως της νεολαίας, στην οποία, ουσιαστικά, στηρίζεται το μέλλον της χώρας και της κοινωνίας μας.
Ας γίνει η αντιμετώπιση των ναρκωτικών καθημερινή υπόθεση όλων μας!

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ
Αντιστράτηγος

***
ΒΙΝΤΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Βίντεο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το οποίο επιμελήθηκε το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και  Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής
Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr και στα Social Media του Σώματος.

Σχετικοί σύνδεσμοι:



***
Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη και της Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Αστυνόμου Β’ Ιωάννας Ροτζιώκου, σχετικά με αποτελέσματα των συνεχιζόμενων ερευνών για την εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε σωρεία ληστειών και διαρρήξεων στην Αττική καθώς και για την εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων που διέπρατταν ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, την εξιχνίαση ανθρωποκτονιών και υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών

Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης:
«Κυρίες και Κύριοι, καλή σας ημέρα,
Από την προηγούμενη Παρασκευή -23 Ιούνιου 2017- βρίσκονται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από επτακόσια κιλά χρυσαφικά και κοσμήματα καθώς και άλλα τιμαλφή και κειμήλια, όπως πολύτιμοι λίθοι, συλλεκτικά νομίσματα, θρησκευτικές εικόνες και άλλα αντικείμενα, τα οποία ξεπερνούν σε αξία τα 10.000.000 ευρώ και προέρχονται από τη δράση του γνωστού εγκληματικού δικτύου στον τομέα των ληστειών και διαρρήξεων, που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα αντικείμενα αυτά θα επιστρέψουν και πάλι στα χέρια των ιδιοκτητών και των κατόχων τους, οι οποίοι συχνά συνδέονται μαζί τους με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, σε προσωπικό ή οικογενειακό επίπεδο.
Στις 4 Νοεμβρίου 2016, στην πρώτη μας παρουσίαση για την εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε σωρεία ληστειών και διαρρήξεων στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας, σας είχα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχει χειριστεί διαχρονικά η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Είχα τονίσει τότε χαρακτηριστικά ότι η αποδόμηση των οργανώσεων αυτών συνιστά ένα αποφασιστικό, ένα καίριο «χτύπημα» στο πλέον δομημένο και άρτια οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, που δρούσε συστηματικά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας στον τομέα των ληστειών και των διαρρήξεων.
Τα δεδομένα που προέκυψαν από τις έρευνες μας είναι πράγματι καταλυτικά.
Υπενθυμίζω ότι σε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, με πάνω από χίλιους αστυνομικούς και τριάντα επτά δικαστικούς λειτουργούς :
Ø      συλλάβαμε 41 μέλη του εγκληματικού δικτύου, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές,
Ø      πραγματοποιήσαμε δεκάδες έρευνες και κατασχέσαμε πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα,
Ø      ενώ συνδέσαμε προανακριτικά περισσότερες από τριακόσιες υποθέσεις με τη δράση του εγκληματικού αυτού δικτύου. (Σχετικό το από 04-11-2016 Δελτίο Τύπου μας)
Η μορφολογία της δαιδαλώδους αυτής υπόθεσης μας οδηγούσε ανεπιφύλακτα στο συμπέρασμα ότι είχαμε μπροστά μας ένα μακρύ και επίπονο δρόμο στο πεδίο των ερευνών. Συνεχίσαμε λοιπόν βήμα – βήμα, με υπομονή και επιμονή και οι εξελίξεις μας δικαίωσαν απόλυτα.
Έτσι, τους επόμενους μήνες καταφέραμε να συλλάβουμε διαδοχικά τρία αρχηγικά μέλη του εγκληματικού δικτύου, στις 9 Δεκεμβρίου 2016 στην Μάνδρα έναν 46χρονο ημεδαπό, στις 11 Ιανουαρίου 2017 στον Πειραιά έναν 36χρονο και στις 17 Ιανουαρίου 2017 στο Καματερό άλλον ένα 34χρονο ημεδαπό.
Σε έρευνες που έγιναν τότε σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και τραπεζικές θυρίδες, είχαν βρεθεί πλήθος κοσμημάτων, των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ καθώς επίσης 700 χρυσές λίρες, δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και πολλά πολυτελή ρολόγια.


Προσθέσαμε ακόμα στο ενεργητικό μας 33 επιπλέον εξιχνιάσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με τη συνολική αξία των κλαπέντων κοσμημάτων και των χρηματικών ποσών να υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. (Σχετικό το από 19-01-2017 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής)
Ακολούθως, αρχές Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήσαμε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ανοίξαμε συγκεκριμένες θυρίδες σε τραπεζικά καταστήματα. Σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ελευσίνα βρέθηκε θυρίδα μέλους της οργάνωσης, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 120.010 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε.
Με τα δεδομένα που είχαμε συλλέξει μέχρι τότε καταφέραμε να συνθέσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του «παζλ», που σκιαγραφεί τη δράση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων, γεγονός που μας επέτρεψε να ιχνηλατήσουμε νέες πτυχές της υπόθεσης.
Έτσι πρόσφατα προχωρήσαμε σε άλλες 7 ταυτοποιήσεις μελών του εγκληματικού δικτύου, σε δεκάδες καινούργιες εξιχνιάσεις, με αφαιρεθέντα αντικείμενα αξίας άνω των 6.000.000 ευρώ αλλά και σε έρευνες που μας απέφεραν κατασχέσεις κλοπιμαίων, η αξία των οποίων υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.
Είχε προηγηθεί, στις 16 Ιούνιου 2017, η σύλληψη ενός 43χρονου και μιας 40χρονης, οι οποίοι, μέσω νομιμοφανών ενεχυροδανειστηρίων, διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονται από τη δράση του εγκληματικού δικτύου αλλά και από τη δράση άλλων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. (Σχετικό το από 17-06-2017 Δελτίο Τύπου μας)
Οι συλλήψεις αυτές και τα καινούργια στοιχεία που προστέθηκαν, ανατροφοδότησαν τις έρευνες μας, οι όποιες προσανατολίστηκαν επιπλέον στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των χώρων που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των κλοπιμαίων.
Ακολούθησαν πολλές έρευνες σε χώρους και σε τριώροφο κτίσμα στο Πάτημα Χαλανδρίου, που συνδέεται με τον 43χρονο συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 700 και πλέον κιλά χρυσαφικά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, που προανέφερα και στα οποία περιλαμβάνονται:
Ø      πετράδια συνολικής αξίας που προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ,
Ø      χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 105.000 ευρώ,
Ø      ρολόγια επώνυμων εταιρειών μεγάλης χρηματικής αξίας,
Ø      χρυσές λίρες,
Ø      πλήθος επώνυμων αναπτήρων μεγάλης χρηματικής αξίας,
Ø      συλλεκτικά νομίσματα σε διάφορες μορφές,
Ø      ικανός αριθμός πλακών καθαρού ασημιού και άλλων χρυσών και ασημένιων αντικειμένων και
Ø      μεγάλος αριθμός χριστιανικών εικόνων διαφόρων επεξεργασιών και μεγεθών.
Θα ήθελα να σημειώσω ότι με βάση και τα παραπάνω αντικείμενα ο συνολικός κύκλος της παράνομης δραστηριότητας του εγκληματικού δικτύου ξεπερνά πλέον τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Οι ληστείες και οι κλοπές – διαρρήξεις που έχουν  διαπράξει τα μέλη του εγκληματικού αυτού δικτύου σύμφωνα και με τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα εκτιμούμε ότι ξεπερνούν  συνολικά τις 3.000 περιπτώσεις.
Βέβαια οι έρευνες μας δεν σταματούν εδώ.
Όπως έχετε αντιληφτεί, η έρευνα, όσον αφορά ιδίως στη δράση εγκληματικών οργανώσεων, αποτελεί για τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μια συνεχή διαδικασία, η οποία ολοκληρώνεται μόνο όταν προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς τους και ταυτοποιηθούν, στο σύνολο τους, οι εμπλεκόμενοι.
Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται από την άποψη των ερευνών σε μια κρίσιμη καμπή.
Έχουμε πλέον ένα μεγάλο όγκο ερευνητικών δεδομένων αλλά και συναφών ενδείξεων και στοιχείων, που μας επιτρέπουν να λειτουργήσουμε συνδυαστικά στο πεδίο της αναζήτησης και διακρίβωσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, αλλά και διασυνδέσεων του εγκληματικού δικτύου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι δεν είναι η τελευταία φορά που παρουσιάζουμε τις εξελίξεις των ερευνών μας στην υπόθεση αυτή.
Θέλω για άλλη μια φορά να συγχαρώ όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Για μένα προσωπικά και για όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι το γεγονός που προανέφερα, ότι τα αντικείμενα αυτά θα επιστρέψουν στους κατόχους τους.
Αυτό είναι για μας η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση.
Θα ήθελα βέβαια να σημειώσω ότι η απόδοση θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάσημα, μετά την καταγραφή και την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών ταυτοποίησης, που λόγω του όγκου των κατασχεθέντων υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες και για το λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας.
Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι στην πρόσφατη δραστηριότητα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συγκαταλέγεται μια σειρά εξαρθρώσεων και εξιχνιάσεων σοβαρών υποθέσεων, που θα σας παρουσιάσει η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου και αφορούν σε δυο ανθρωποκτονίες, τρεις εγκληματικές οργανώσεις που ειδικευόταν σε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις καθώς και σε υπόθεση ναρκωτικών στη Δυτική Αττική. 
Θα μου επιτρέψετε να αναφέρω ότι μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από 17-06-2017 έως τώρα οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής:
·        εξάρθρωσαν πέντε (5) εγκληματικές ομάδες οι οποίες δραστηριοποιούνταν στα ναρκωτικά, τις ληστείες και τις κλοπές οικιών, οχημάτων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού από Πανεπιστημιακά ιδρύματα και νοσηλευτικές μονάδες
·        εξιχνίασαν (114) υποθέσεις στις οποίες περιλαμβάνονται (2) ανθρωποκτονίες, (13) ληστείες, (62) υποθέσεις κλοπών και διακεκριμένων περιπτώσεων, ενώ συνέλαβαν για τις υποθέσεις αυτές (129) άτομα.
Σας ευχαριστώ.»

Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου:
«Θα ήθελα πρώτα να αναφερθώ σε δύο σημαντικές επιτυχίες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα στην εξιχνίαση δύο ανθρωποκτονιών.
Στην πρώτη περίπτωση, εξιχνιάσθηκε, η ανθρωποκτονία 75χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στο διαμέρισμα που διέμενε στην Αθήνα.
Δράστης είναι 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης στην Αθήνα.
Όπως προέκυψε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, τέλη του περασμένου Μαρτίου ο 29χρονος και ενώ βρισκόταν στην κατοικία του 75χρονου διαπληκτίστηκε μαζί του.
Κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού, ο 29χρονος κατάφερε με μαχαίρι (26) χτυπήματα, στο σώμα του 75χρονου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, ενώ στη συνέχεια  αποχώρησε από την οικία, αφαιρώντας το κινητό τηλέφωνο του θύματος και το μαχαίρι.
Από την περαιτέρω έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο του θύματος.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Στη δεύτερη περίπτωση, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος 21χρονου υπηκόου Αφγανιστάν, ο οποίος βρέθηκε τραυματισμένος την 2α Ιουνίου 2017 στην Αθήνα και κατέληξε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.
Δράστες είναι δύο (2) υπήκοοι Μπαγκλαντές,  ηλικίας 24 και 26 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών του αντίστοιχου Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, πριν προλάβουν να διαφύγουν με πλαστά έγγραφα στην Τουρκία.
Όπως προέκυψε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, οι συλληφθέντες την 2α Ιουνίου 2017 συναντήθηκαν με τον 21χρονο στην Αθηνά και διαπληκτίστηκαν έντονα.
Κατά τη διάρκεια του  διαπληκτισμού, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων κατάφερε δύο χτυπήματα με μαχαίρι στον 21χρονο,  ενώ ο άλλος τον χτυπούσε με μπουνιές. Αμέσως μετά την πράξη τους, οι δράστες εξαφανίστηκαν και στη συνέχεια εγκατέλειψαν την Αθήνα.
Για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας ειδική ομάδα, η οποία επέκτεινε την έρευνα και σε άλλες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους στη Θεσσαλονίκη.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό Ανακριτή.
Στη συνέχεια, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την εξάρθρωση (3) εγκληματικών ομάδων, για: α) κλοπές ηλεκτρονικού εξοπλισμού από γραφεία εταιρειών, πανεπιστημιακά ιδρύματα και νοσηλευτικές μονάδες, β) κλοπές από οικίες στην περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής και γ) ληστείες από πεζούς στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.
Η πρώτη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές ηλεκτρονικού εξοπλισμού από γραφεία εταιρειών, πανεπιστημιακά ιδρύματα και νοσηλευτικές μονάδες, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.
Αναλυτικότερα, την  20η Ιουνίου 2017, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές των Αμπελοκήπων και της Ομόνοιας συνελήφθησαν (2) 24χρονοι ημεδαποί και ένας 43χρονος υπήκοος Πακιστάν, μέλη της σπείρας.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της υπόθεσης, οι 24χρονοι ημεδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, από εξαμήνου και πλέον, με σκοπό την διάπραξη κλοπών στους προαναφερόμενους χώρους. Συνήθως, εισέρχονταν μεταμεσονύχτιες ώρες και αφαιρούσαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας (όπως για παράδειγμα, προσωπικούς ή φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, οθόνες, κεντρικές μονάδες, κ.ο.κ.). Στη συνέχεια διέθεταν αυτόν, για πώληση είτε μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, είτε σε αλλοδαπούς κλεπταποδόχους ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο κέντρο της Αθήνας.
Μεταξύ των κλεπταποδόχων συγκαταλέγεται και ο 43χρονος υπήκοος Πακιστάν, καθώς και συνεργός ομοεθνής του, που αναζητείται.
Σημειώνεται, ότι για να πετύχουν το σκοπό τους, μετέρχονταν εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ενώ για την αποφυγή των ελέγχων από τις διωκτικές αρχές, χρησιμοποιούσαν ταξί, ελαχιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την πιθανότητα επισήμανσης και εντοπισμού τους.
Επιπρόσθετα, ο ένας 24χρονος ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπών ιδιωτικής χρήσης επιβατηγών αυτοκινήτων, από ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης στην περιοχή των Αμπελοκήπων, τα οποία διέθετε σε άγνωστους μέχρι στιγμής κλεπταποδόχους.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν (15) περιπτώσεις κλοπών σε εταιρείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και νοσοκομεία, καθώς επίσης (1) απόπειρα  και (9) τετελεσμένες κλοπές αυτοκινήτων από τους χώρους στάθμευσης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και σε κατάστημα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων (όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, περιφερειακά εξαρτήματα, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές), τα περισσότερα εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
Η δεύτερη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες στην περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.
Πιο συγκεκριμένα, την 20η Ιουνίου 2017 στην Μεταμόρφωση συνελήφθησαν (3) ημεδαποί, ηλικίας 27, 28 και 33 ετών, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, αφού προηγουμένως είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν οικία στην παραπάνω περιοχή. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απείθειας, αντίστασης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, σύστασης και συμμετοχής σε  εγκληματική ομάδα, καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα από διμήνου και πλέον.
Ειδικότερα, ενεργούσαν συνήθως τις βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες και αφού παραβίαζαν  οικίες, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα. Στη συνέχεια, μετέβαιναν στην περιοχή των Αχαρνών όπου προμηθεύονταν από διάφορα άτομα ναρκωτικές ουσίες προς ιδία χρήση, με αντάλλαγμα τμήμα της «λείας» των κλοπιμαίων.
Μάλιστα, πραγματοποιούσαν τις μετακινήσεις τους, με ιδιωτικής χρήσης επιβατηγά αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αφαιρέσει μικρό χρονικό διάστημα πριν την διάπραξη των κλοπών από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν (9) περιπτώσεις κλοπών από οικίες, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.


Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·        λεπίδα μήκους επτά εκατοστών,
·        συσκευή κινητού τηλεφώνου,
·        ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των παραπάνω αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών,    ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
Σχετικά με την τρίτη εγκληματική ομάδα, συνελήφθησαν την 20η Ιουνίου 2017 στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιοσίων, (3) ανήλικοι για ληστείες σε πεζούς στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες τουλάχιστον από αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την κατ’ εξακολούθηση διάπραξη ληστειών σε βάρος πεζών, κυρίως ανηλίκων και γυναικών, που ανέμεναν σε στάσεις  αστικών λεωφορείων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, καθώς και ληστείας κατά συναυτουργία από άτομα που ενεργούν καθ΄ έξη.
Συγκατηγορούμενοι τυγχάνουν και (3) γονείς των συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιοσίων, εξιχνιάσθηκαν (11) περιπτώσεις ληστειών στην  ίδια περιοχή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
Όσον αφορά την υπόθεση ναρκωτικών, εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική οργάνωση «οικογενειακού χαρακτήρα», που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που υλοποιήθηκε  την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε (6) οικίες στην περιοχή «Αγία Σωτήρα» Αχαρνών και συνελήφθησαν συνολικά (21) άτομα και συγκεκριμένα, (20) ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 56 ετών και ένας ανήλικος.
Σημειώνεται, ότι η επιχείρηση υλοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, με τη συνδρομή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.) και αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.).
Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία - κατά περίπτωση - για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς επίσης για κλοπή και πλαστογραφία.
Συγκατηγορούμενοι είναι ακόμη (15) άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον (12) άτομα - χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Από την εξέλιξη των ερευνών διακριβώθηκε ότι, πρόκειται για «οικογενειακού χαρακτήρα» εγκληματική οργάνωση, ιεραρχικά δομημένη στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων τύπου " KAMORA ", ενώ ήταν ιδιαίτερα δραστηριοποιημένη στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Αναφορικά με τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν τον ρόλο των καθοδηγητών και οι νεότεροι τον εκτελεστικό ρόλο.
Παράλληλα, οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί, βοηθούσαν να διατηρείται υψηλό επίπεδο συνοχής, διασύνδεσης και εμπιστοσύνης, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο διακρίβωσης από τις αστυνομικές αρχές της παράνομης δράσης τους.


Οι εμπλεκόμενοι επιτελούσαν ένα ευρύ φάσμα επιμέρους δραστηριοτήτων για την υποστήριξη των σκοπών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα:
·        προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες περίπου 100-120 χρήστες ναρκωτικών ουσιών  την ημέρα,
·        πραγματοποιούσαν τη διακίνηση από έξι (6) συγκεκριμένες οικίες και
·        εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές), για την πώληση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων σε περισσότερες από (50) αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·       πάνω από  (1) κιλό ηρωίνης,
·       (41) γραμμάρια κάνναβης,
·       (128) ναρκωτικά δισκία,
·       ζυγαριά ακρίβειας και
·       πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Επίσης, κατασχέθηκαν (4) αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών και μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία αποδόθηκε στον κάτοχο της.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Τέλος, με αφορμή  τη σημερινή ημέρα, που έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), ως η  Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, θα ήθελα να προσθέσω ότι η Ελληνική Αστυνομία έχοντας επίγνωση του προβλήματος και αντιλαμβανόμενη το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, προβαίνει αφενός σε εφαρμογή στοχευμένων μέτρων και  αφετέρου σε δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα.

Για αυτό το λόγο, δημιουργήθηκε ένα σχετικό βίντεο, προκειμένου να τονίσει, ότι το ζήτημα των ναρκωτικών είναι ένα από τα  σοβαρότερα κοινωνικά φαινόμενα, που μαστίζουν τον πλανήτη, την Ευρώπη και τη χώρα μας, αλλά και να μας υπενθυμίσει, ότι το δικαίωμα στη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτο.»