«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΚΑΤΕΓΓΕΛΛΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
Αγρίνιο 8/6/2017

Για τις εκδικητικές απολύσεις σε FLORMAR, ΒED & BATH Λευκά είδη και D-Port
Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι εκδικητικές απολύσεις πρωτοπόρων συναδέλφων σε μία σειρά επιχειρήσεις σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Οι απολύσεις αυτές καθόλου τυχαίες και μεμονωμένες σαν περιστατικά δεν είναι. Οι εργοδότες έχοντας λυμένα τα χέρια τους και αξιοποιώντας τους «αναπτυξιακούς» – αντεργατικούς νόμους που νομοθετούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, προηγούμενες αλλά και νυν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιδιώκουν να ξεμπερδεύουν με τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων για σταθερή δουλειά, με αξιοπρέπεια και...
μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, επιτιθέμενοι στους πρωτοπόρους συνδικαλιστές, που δεν τους κάνουν τη χάρη να συναινούν στην εξαθλίωση της εργατικής τάξης, στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών.
Το  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
παρακολουθώντας αυτές τις αντιδραστικές και επικίνδυνες εξελίξεις
 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ:
̶     Την εκδικητική απόλυση της ταμία του Σωματείου Εργατοϋπαλληλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, από την επιχείρηση flormar σε κατάστημα της Πάτρας, που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων billy’s s.a international trade. Η απόλυση της συνδικαλίστριας συναδέλφισσας έγινε στις 30/5/17 λίγες μέρες μετά την συμμετοχή της στην Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 17/5/17. Η εργοδοσία δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο, και για να δικαιολογήσει την απόλυση της συνδικαλίστριας απέλυσε και άλλες δύο εργαζόμενες, απειλώντας ότι θα κατεβάσει ρολά στο κατάστημα και όλα αυτά σε μία επιχείρηση που έχει διαπράξει σειρά παραβάσεων (ωράρια, υπερωρίες, οφειλόμενα ρεπό)
̶̶           Τη συνδικαλιστική δίωξη - απόλυση εργαζόμενης, μέλους του σωματείου και υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ («Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία»), από την εταιρεία «Bed and Bath ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ ΑΕ». Συγκεκριμένα η εταιρεία, θέλοντας να επιβάλει σιγήν ιχθύος στα καταστήματα που διαθέτει και να συνεχίσει ανενόχλητη την εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων, επιτίθεται σε όποιον μπαίνει εμπόδιο στους σχεδιασμούς της. Η συναδέλφισσα εκτός της πρωτοπόρας δράσης της αρνήθηκε να υπογράψει τροποποιητική σύμβαση που θα την μετατρέπει από 8ωρη σε 4ωρη. Αυτό στάθηκε και η αφορμή για να προχωρήσει η εταιρεία στην απόλυσή της. Επίσης το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προχωρήσει σε απολύσεις σε μια σειρά καταστήματα στο πλαίσιο των περικοπών, με πρόσχημα το χαμηλό τζίρο, την ίδια ώρα όμως ανοίγει νέο μαγαζί στη Μεταμόρφωση. Συγκεκριμένα στο κατάστημα στο Περιστέρι σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν γίνει 5 απολύσεις. Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία προέβη σε αλλαγή της σύμβασης των εργαζομένων από 8ωρους σε 4ωρους, καλώντας τους να "επιλέξουν" ή να υπογράψουν να γίνουν 4ωροι ή αλλιώς να απολυθούν, παρουσιάζοντας παράλληλα αυτή την αλλαγή της σύμβασης ως το "ενδιαφέρον" που δείχνει η εταιρεία για εκείνους ώστε να μη χάσουν τη δουλειά τους!
̶       Την εταιρεία «D-Port» και τον εργολάβο Καραγιάννη και ΣΙΑ ΕΕ για την τρομοκρατική απόλυση του συνάδελφου Ξηνάριου Χρήστου, μέλους του ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).
Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ θα πάρουν την απάντησή τους μέσα στους χώρους δουλειάς, με οργάνωση και συλλογική δράση. Απαιτούμε να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις των συνάδελφων μας. Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας, να εκφράσει με κάθε τρόπο την ταξική του αλληλεγγύη και να μην επιτρέψουμε καμία άλλη απόλυση.                                                             Το Δ.Σ.