«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη δυο ημεδαπών για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία
   
Συνελήφθησαν, χθες το  βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 39 και 22 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού παραβίασαν μονοκατοικία 56χρονου ημεδαπού, εισήλθαν στο εσωτερικό της, προκαλώντας αναστάτωση, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που μετέβησαν άμεσα στο σημείο.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Κατοχή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ. Φορτηγό ιδιοκτησίας του υπό την επήρεια μέθης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, για απόπειρα κλοπής.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι ετών, για ληστεία κατά συναυτουργία.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς

   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς  σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 01-03-2017 έως 14-6-2017  προκάλεσαν  φθορές σε πέντε πυροσβεστικούς κρουνούς στην Κάτω Αχαία, με αποτέλεσμα να μην είναι λειτουργικοί.


Σχηματισμός
δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς

   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, ο οποίος  προχθές το πρωί παρείχε δηλητηριασμένη τροφή σε τρία αδέσποτα σκυλιά, στο Διακοπτό, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος τους. 



Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας Περί προστασίας ζώων
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος χθες το απόγευμα στο Γολέμι Ερυμάνθου, θανάτωσε χτυπώντας με ξύλο ένα σκύλο 68χρονου ημεδαπού. 



Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή


   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι αφαίρεσε προϊόντα συνολικής αξίας (73) ευρώ από κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων στην παραλία Πατρών, τοποθετώντας τα μέσα σε τσάντα. Ο δράστης κατά την έξοδό του έγινε αντιληπτός από τους υπαλλήλους του καταστήματος και συνελήφθη από αστυνομικούς, που μετέβησαν άμεσα στο σημείο.


Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία

   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα την Τέμενη Αιγιαλείας από αστυνομικούς της μεικτής περιπολίας των Αστυνομικών Τμημάτων Αιγίου και Ακράτας, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 23, 18 και 35 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, παραβίασαν πόρτα αγροτικής αποθήκης, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα  ραδιόφωνο και διάφορα οικιακά σκεύη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και τους συνέλαβαν. Μέσα στο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν όλα τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για εμπρησμό διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι  χθες τα ξημερώματα στη Γαστούνη, τοποθέτησαν σε είσοδο τριώροφης οικίας ιδιοκτησίας ημεδαπών, αυτοσχέδιο εμπρηστικό – εκρηκτικό μηχανισμό, στον οποίο έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί ρύπανση η  εξωτερική τοιχοποιία (μαύρισμα), καθώς επίσης φθορά (θραύση) ο υαλοπίνακας της πόρτας εισόδου.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων  δραστών  για ζωοκτονία
   

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας σχηματίστηκε δικογραφία για ζωοκτονία σε βάρος αγνώστων δραστών,  οι οποίοι χθες τα ξημερώματα στην Αχλαδινή Ηλείας, ψεκάζοντας με δηλητηριώδες σπρέι, θανάτωσαν πλήθος  μελισσοσμηνών από δεκαπέντε κυψέλες, ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Νέα Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος του Κάτω Σαμικού, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα το οποίο οδηγούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, που περιείχε ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους (6,6) γραμμαρίων. 

***
Συνελήφθησαν δύο μαστροποί στην Ηλεία


Οι δράστες εξωθούσαν σε υπαίθριο χώρο, δύο γυναίκες, στην πορνεία

Συνελήφθησαν, χθες (14-6-2017) το βράδυ, στο δάσος της Στροφυλλίας στη Μανωλάδα Ηλείας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 42 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία.
Για την ίδια υπόθεση, σχηματίστηκε πταισματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα,  σε βάρος δύο 20χρονων γυναικών, υπηκόων Βουλγαρίας, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη και ένας 28χρονος υπήκοος Μπανγκλαντές κατηγορούμενος, για παράνομη παραμονή στη Χώρα.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στο δάσος της Στροφυλλίας στη Μανωλάδα Ηλείας, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας συνέλαβαν επ αυτοφώρω τον 42χρονο και τον 23χρονο να εξωθούν στην πορνεία και να εκδίδουν τις δύο 20χρονες,  έναντι χρηματικής αμοιβής.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μαστροποί, μετέφεραν τις γυναίκες με αυτοκίνητο, σχεδόν καθημερινά, στο δάσος της Στροφυλίας και στο Κουνουπέλι, όπου συνευρίσκονταν με αλλοδαπούς, έναντι του χρηματικού ποσού των (10) ευρώ.
Επιπλέον, ο 42χρονος μετέφερε τους «υποψήφιους πελάτες»  με αυτοκίνητο από την πλατεία της Νέας Μανωλάδας στην προαναφερόμενη περιοχή, όπου ο 23χρονος εισέπραττε τα χρήματα και επιτηρούσε τον χώρο της συνεύρεσης.
Οι δύο 20χρονες αλλοδαπές είχαν μεταφερθεί από την Βουλγαρία στην Ελλάδα,  πριν από δύο μήνες περίπου, από τον 42χρονο, ο οποίος μαζί με τον 23χρονο τους είχαν αφαιρέσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας.

***
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στο Λαμπέτι για καλλιέργεια ναρκωτικών

Εκριζώθηκαν συνολικά δεκατρία φυτά κάνναβης


Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στο Λαμπέτι Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 40, 50 και 56 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών.   

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, ενήργησαν έρευνα σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 56χρονου, όπου διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε, σε παράπηγμα, περιμετρικά του οποίου είχε τοποθετήσει λαμαρίνες, τρία φυτά κάνναβης, ύψους έως 1,90 μέτρα.

Παράλληλα, σε αγροτεμάχιο του 50χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο καλλιεργούσε εννέα φυτά κάνναβης σε πέντε γλάστρες, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερις συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (21,1) γραμμαρίων.   

Στην περίπτωση του 40χρονου, οι αστυνομικοί ενήργησαν έρευνα στην οικία του, όπου στο μπαλκόνι βρήκαν ένα φυτό κάνναβης, το οποίο ο δράστης  καλλιεργούσε σε γλάστρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ όλα τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν.


***
Επιστροφή στην Τουρκία επτά παράτυπων μεταναστών

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας, σήμερα, 15 Ιουνίου 2017, επιστράφηκαν στην Τουρκία επτά παράτυποι μετανάστες -δύο από το Πακιστάν, δύο από την Αλγερία, ένας από τη Νιγηρία, ένας από το Μπαγκλαντές και ένας από το Αφγανιστάν.
Για τους πέντε υπήρχαν απορριπτικές αποφάσεις χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας σε β΄ βαθμό, ένας παραιτήθηκε από το αίτημα χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας και ενός το σχετικό αίτημα τέθηκε στο αρχείο. Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex το οποίο απέπλευσε από τη Μυτιλήνη με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.
Σε ό,τι αφορά τις επιστροφές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:
α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).
β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας. Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το τρέχον διάστημα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.
γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι κατά το έτος 2016 και από 01-01-2017 μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:
•    Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας,
το 2016: 1183  -το 2017: 13, σύνολο  1.196 αλλοδαποί, υπήκοοι τρίτων χωρών
•    Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας,
το 2016: 54 -το 2017: 10, σύνολο 64  υπήκοοι Τουρκίας
•    Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας,
το 2016: 801 -το 2017: 416, σύνολο 1217 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων
(από τους οποίους 193 από τη Συρία και οκτώ ανιθαγενείς γεννημένοι στη Συρία)
δ) Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 1248 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.