«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Μετά την ψήφιση των μέτρων του 4ου μνημονίου και την δημοσίευση του ΦΕΚ με το Ν.41756/30-5-17 αρχίζει από 31η Αυγούστου να ισχύει η διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Αφού αφαίμαξαν και συνεχίζουν να επιτίθενται στο εισόδημα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, έρχονται τώρα, με ασφαλή τρόπο, να βάλουν στο χέρι και ό,τι απέμεινε από τη λαϊκή περιουσία: το σπίτι και το μικρό οικόπεδο, την μικρομεσαία επιχείρηση και το χωράφι του αγρότη.
Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν θα γίνονται  μόνο για χρέη προς τις τράπεζες, αλλά και...
για χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, το ρεύμα, το νερό και το Δήμο. Θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι ή από τις 2:00 το μεσημέρι μέχρι τις 6:00 το απόγευμα.
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα καταγράφονται όλες οι προσφορές που θα υποβάλλονται και στην περίπτωση εκείνη που θα υποβληθεί μια προσφορά το τελευταίο λεπτό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού (πχ 13:59 ή 17:59) θα δίνεται αυτόματη 5λεπτη παράταση. Για κάθε προσφορά που θα υποβάλλεται στο τελευταίο λεπτό της παράτασης θα δίνεται πεντάλεπτη παράταση με τον περιορισμό ότι οι παρατάσεις αυτές δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τις δύο ώρες μετά την κανονική λήξη της διαδικασίας.
Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ο ίδιος ο οφειλέτης ή ο εκπρόσωπος του μπορεί να συμμετέχει ως παρατηρητής, αφού προηγουμένως έχει πιστοποιηθεί από το ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ. Μπορεί επίσης 3 μέρες πριν το πλειστηριασμό να καταθέσει έκθεση στην οποία θα αναφέρει τη σειρά με την οποία θα πλειστηριάζεται η περιουσία του.
Οι αρμόδιοι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι είναι αυτοί που θα έχουν την κυριότητα, τη διοίκηση και την διαχείριση των σχετικών ηλεκτρονικών συστημάτων.
Ο πιστοποιημένος συμβολαιογράφος του πλειστηριασμού θα υποβάλει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τον κατάλογο των υποψηφίων πλειοδοτών.
Προσφορές θα μπορούν να καταθέτουν όχι μόνο έλληνες υπήκοοι, αλλά και ξένοι ενδιαφερόμενοι.
Να επισημάνουμε εδώ την κατάπτυστη πρόταση που κατέθεσε η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογράφων Ελλάδος, για την πλήρη απελευθέρωση του ορίου για την διενέργεια  πλειστηριασμών ακινήτων.
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα επιτρέπεται η διενέργεια πλειστηριασμών για οφειλές άνω των 300.000, όριο που είχε ξεκινήσει από τις 400.000 €. Παρ' όλα αυτά είχαν πάρει άδεια πλειστηριασμού ακίνητα που ήταν πολύ χαμηλότερων οφειλών (α' κατοικία, μικρομάγαζα, χωράφια), όπως χαρακτηριστικές περιπτώσεις είχαμε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά.
Βλέπουμε τον συγκεκριμένο ρόλο που παίζουν οι μεγαλοσυμβολαιογράφοι που έχουν "ανοιχτή" συνεργασία με τις τράπεζες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους πλειστηριασμούς που αδειοδοτήθηκαν από το Σύλλογο Αττικής, λόγω απεργίας, από τους 1376 εγγεγραμμένους συμβολαιογράφους συμμετείχαν μόνον οι 99.
Όλα αυτά γίνονται για να έχουν οι τράπεζες ισχυρά κεφάλαια έτσι ώστε να περάσουν με επιτυχία τα stress tests του 2018.
Να παρατηρήσουμε στο σημείο αυτό, ότι η Pillarstone (Σύμπραξη ALPHA BANK, EUROBANK, KKR και EBRD) έγινε η πρώτη ανεξάρτητη πλατφόρμα, που πήρε άδεια για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων από την ΤτΕ. Επίσης έχουμε την μεταβίβαση του 1ου πακέτου των εξυπηρετούμενων και μη δανείων από την alpha bank στην Cepol Hellas, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του έτους το 2ο πακέτο θα είναι 1 δις ευρώ. Η Εurobank επίσης έχει μεταφέρει στη θυγατρική της FSP πακέτο των εξυπηρετούμενων και μη δανείων ύψους 1,5 με 2 δις ευρώ. Τέλος η Attica bank αναθέτει στην βρετανική aldvidge edc specialty finance ολόκληρο το πακέτο των εξυπηρετούμενων και μη δανείων, ύψους 1,33 δις ευρώ.
Ένας φαύλος κύκλος πλειστηριασμών, ηλεκτρονικών και μη, έχει αρχίσει με απώτερο σκοπό τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία του λαού, με απώτερο σκοπό την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.
Τράπεζες που απειλούν δανειολήπτες.
ΔΟΥ, που απειλούν οφειλέτες για χρέη προς το δημόσιο και τα αγροτικά δάνεια της ΑΤΕ BANΚ.
ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ με διακοπές ρεύματος και νερού αλλά και για πλειστηριασμούς περιουσίας για χρέη.
Δήμοι για αποπληρωμή χρεών.
Δικηγορικές εταιρείες που έχουν λάβει ρόλο εισπρακτικών εταιριών υπέρ των Τραπεζών.
Συμβολαιογράφοι σε εντεταλμένη υπηρεσία με το κράτος και τις τράπεζες.
Και ένα κράτος που αναδιαρθρώνει τον "τρομονόμο" για να οικοδομήσει τη νέα κρατική τρομοκρατία.
Συμπαραστάτης όλων αυτών τα Μ.Μ.Ε. (μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεκδότες) που προσπαθούν και προπαγανδίζουν σε όλους τους τόνους τη λογική των "στρατηγικών κακοπληρωτών".
Στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι οι 69 πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι έχουν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη προς το ελληνικό δημόσιο έκαστος, καθώς και οι 16.920 "συμπατριώτες" μας, οι οποίοι χρωστούν συνολικά το 84% των ληξιπρόθεσμων οφελών. Κανείς από αυτούς δεν έχει οδηγηθεί μέχρι σήμερα σε πλειστηριασμό. Αυτή την αρπακτική συστημική βία την έχουν βιώσει μέχρι σήμερα, όσοι έχουν υποστεί στο πετσί τους και χωρίς καμία καβάτζα την κατάρρευση του ΑΕΠ, την έκρηξη της ανεργίας και την εξαντλητική συρρίκνωση του ημερομισθίου και της σύνταξης γήρατος.
Στο μεταξύ η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε να σταματήσουν οι συμβολαιογράφοι την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς, ενώ παράλληλα καλεί τους αρμόδιους φορείς "να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους".
Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τον  "ύποπτο ρόλο" της ηγεσίας των συμβολαιογράφων στη λειτουργία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Επίσης, τόνισε ότι κάποιοι πρόεδροι συμβολαιογραφικών συλλόγων εμπλέκονται σε κυκλώματα και υποστήριξε πως πρόκειται για συμπαιγνία, καθώς παραβιάζεται ο κώδικας των συμβολαιογράφων, το Σύνταγμα και ο ρόλος του συμβολαιογράφου ως λειτουργού της Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα αναφέρουν:
"Ολόκληρος ο κλάδος των συμβολαιογράφων έχει πέσει θύμα 10-20 συμβολαιογράφων, οι οποίοι εμπλέκονται με κυκλώματα τραπεζών και κορακιών."
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι πρόεδροι δέχθηκαν να πληρώσουν από 20.000 ευρώ, χωρίς να ρωτήσουν τα μέλη τους. Μάλιστα, αν κάποιος σύλλογος δεν δύναται να πληρώσει θα αναλάβει το κόστος ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Αθηνών-Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσων.
Ο πρόεδρος του συγκεκριμένου Συλλόγου, κι άλλοι συμβολαιογράφοι έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για την εμπλοκή τους σε κύκλωμα που εμπορεύονταν παράνομα ακίνητα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του “Πρώτου Θέματος”. Εμπλέκονται συνολικά 104 άτομα, μεταξύ αυτών δικηγόροι, επιχειρηματίες και συμβολαιογράφοι.
Σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 1143/2016 βούλευμα του Συμβούλου Εφετών, για την αρπαγή των ακινήτων σημαίνοντα ρόλο διαδραμάτιζαν μετέχοντες στο κύκλωμα συμβολαιογράφοι.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται ως μέλη του κυκλώματος που εντόπιζε ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα. Στη συνέχεια καταλάμβαναν αυθαίρετα τα ακίνητα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησία άλλων μελών του κυκλώματος."
Ήρθε η ώρα, ο αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς να μεταφερθεί από τις αίθουσες των Ειρηνοδικείων στους δρόμους.
Ήρθε η ώρα να περιφρουρήσουμε τις γειτονιές μας, να εφαρμόσουμε στην πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη και να μην αφήσουμε καμία απόπειρα "έξωσης" να ολοκληρωθεί.
ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ