«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Η νέα συμφωνία, το νέο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σημαίνει άλλη μια λεηλασία στα ήδη σμπαραλιασμένα δικαιώματα. Η εργατική τάξη , τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν για μια ακόμη φορά ασήκωτα βάρη : με τη μείωση του αφορολόγητου, το νέο «τσεκούρωμα» σε συντάξεις και μισθούς, το “ξήλωμα” της κυριακάτικης αργίας. Η νέα βάρβαρη επίθεση δεν αντισταθμίζεται με τα λεγόμενα αντίμετρα με τα οποία στην ουσία παίρνουν 10 από όλους για να δώσουν πίσω 1 σε λίγους. 


            Η ζωή για όσους είναι τυχεροί και δουλεύουν θα είναι κόλαση. Δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί. Για τους άνεργους, τους νέους και τις νέες που...
αναζητούν δουλειά ένα μόνιμο βάσανο, μια μόνιμη περιπλάνηση που θα κυριεύει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια.

Ήρθε η ώρα να πούμε "φτάνει πια"
Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της οργάνωσης, του αγώνα, το όπλο της ταξικής πάλης
            Εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε μέτρα επιβίωσης για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, απαγόρευση των απολύσεων, να σταματήσει το καθεστώς της απλήρωτης δουλειάς.
            Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Δ τρίμηνο 2016 η ανεργία στο νομό μας φτάνει στο 25%. Για το Δήμο Αγρινίου αγγίζει το 30%, δηλαδή 1 στους 3 είναι άνεργος. Η ημιαπασχόληση, το κυνήγι του μεροκάματου είναι ο μόνιμος βραχνάς κάθε οικογένειας.
Οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε σύγχρονα κολαστήρια:
§                      Στα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, γενικά στο εμπόριο, κυριαρχεί η μερική απασχόληση, τα τρίωρα, τα τετράωρα με μισθούς πείνας που μετατρέπονται στην πράξη σε εξάωρα και οκτάωρα απλήρωτα πάντα.
§                      Πολλές καθαρίστριες στα σχολεία του Νομού μας δουλεύουν με 3ωρες - 4ωρες συμβάσεις.
§                      Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών κάτω από το βάρος της ανεργίας που ξεπερνά το 90% εργάζονται από ήλιο σε ήλιο , με χαμηλά μεροκάματα, πολλές φορές ανασφάλιστοι και απλήρωτοι, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

§                      Διαγράφουν τους σπουδαστές των ΙΕΚ από τα μητρώα ανέργων, την ίδια ώρα που τους χρησιμοποιούν για τσάμπα εργατικό δυναμικό στο όνομα της πρακτικής άσκησης.
§                      Η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την ανεργία ανακυκλώνοντάς τη με τα διαφορα προγράμματα 5μηνα – 8 μηνα – voucher κλπ δημιουργώντας ένα πεδίο χαμηλών απαιτήσεων απ΄τους εργαζόμενους μιας και τα μεροκάματα δεν ξεπερνούν τα 20 ευρώ.
Η δύναμη είναι στην οργάνωση - Η ελπίδα μας στους αγώνες

Μπορούμε να εμποδίσουμε την επίθεση, να καταφέρουμε περισσότερα, αρκεί εκατοντάδες και χιλιάδες ακόμα να οργανωθούμε στα συνδικάτα, στις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, να αφήσουμε πίσω το φόβο και τη μοιρολατρία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία της περιοχής να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, να συμβάλλουν στην ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, να τα κάνουν ορμητήριο αγώνα, κέντρο υπεράσπισης, στήριξης και αλληλεγγύης κάθε εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Τέρμα πια στις αυταπάτες
            Κάθε φορά που υιοθετούσαμε ψεύτικες ελπίδες ότι μπορεί να υπάρχει αλλαγή και ανακούφιση με μια εναλλαγή κόμματος στη διακυβέρνηση της εξουσίας των μονοπωλίων, χωρίς ρήξη και σύγκρουση, χωρίς ο λαός να κάνει κουμάντο στον ιδρώτα του, ριχνόμασταν στην απογοήτευση και πάλι βρισκόμασταν στον τοίχο. Πόσες και πόσες φορές δεν επιδίωξαν να κάνουν την πλάτη του αγωνιζόμενου λαού σκαλοπάτι για αντιλαϊκές κυβερνήσεις;

            Τώρα έχουμε πείρα. Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους, χωρίς αμφισβήτηση της κερδοφορίας τους. Οι εργάτες μπορούν να έχουν μόνιμη εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα μόνο με ρήξη και σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου. Δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών που και η τωρινή κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά!

Διεκδικούμε
§                      Κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
§                      Συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν τις συγχρονές ανάγκες μας – ανακτηση των απωλειών.
§                      Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
§                      Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
§                      Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Να χορηγείται σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Ο χρόνος ανεργίας να μετριέται ως συντάξιμος.
§                      Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και σταθερών τηλεφώνων. Μείωση των τιμολογίων τους κατά 50% για τους άνεργους, απλήρωτους.
§                      Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης για δάνειο. Διαγραφή των τόκων.  Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου.
§                      Δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες, με κρατική κάλυψη.
§                      Αποκλειστικά Δημόσιοι και Δωρεάν παιδικοί σταθμοί .
§                      Καμία απόλυση συμβασιούχου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
§                      Έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικών καθαρισμών σε δήμους που δεν έχουν ή δεν καλύπτουν τις ανάγκες, υποδομές στην δημόσια υγεία και εκπαίδευση.

Όλοι στον αγώνα, για να διεκδικήσουμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα
                                                Το Δ.Σ.