«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 35χρονος στο Αγρίνιο για καλλιέργεια ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα,  για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου ενήργησαν έρευνα στην οικία του δράστη, όπου εκρίζωσαν και κατέσχεσαν τρία δενδρύλλια κάνναβης, δυο δενδρύλλια τεμαχισμένα σε κατάσταση αποξήρανσης και φύλλα κάνναβης, συνολικού βάρους (9,1) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στο Μεσολόγγι για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (180) γραμμάρια κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας


Συνελήφθη, χθες (21-6-2017) το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 32χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (181) γραμμάρια κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα δακρυγόνο και το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
Σύλληψη ημεδαπού για διακεκριμένες κλοπές στον Αστακό

Εξιχνιάσθηκαν έξι κλοπές σε οικίες και καταστήματα


Συνελήφθη, χθες (21-6-2017) το μεσημέρι, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες τα ξημερώματα, στον Αστακό, αποπειράθηκε να διαρρήξει, με κατσαβίδι, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του.

Στο πλαίσιο συντονισμένων και μεθοδικών ερευνών, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του δράστη και αργότερα την ίδια ημέρα τον εντόπισαν στην ίδια περιοχή και τον συνέλαβαν.

Από την προανάκριση που ακολούθησε διακριβώθηκε ότι ο ίδιος δράστης είχε διαπράξει τους τελευταίους τρείς μήνες, στον Αστακό, ακόμη τέσσερις κλοπές και μια απόπειρα κλοπής, σε οικίες και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος,  κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολική αξίας (5.700) ευρώ.

Ο 50χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς το κατσαβίδι που χρησιμοποιούσε για τις διαρρήξεις και διάφορα κοσμήματα τα οποία προέρχονταν από τις κλοπές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
  
Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πατρών, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών για παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου και παράλειψη οφειλόμενης βοήθειας.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού, για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης και παράβαση της εργατικής νομοθεσίας
    Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 44χρονου ημεδαπού τα πλήρη στοιχεία του οποιού έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, διότι χθες το πρωί στο Λάππα, Δυτικής Αχαΐας προκάλεσε απλές σωματικές βλάβες σε 45χρονο υπήκοο Μπανγκλαντές, τον οποίο χτύπησε στο πρόσωπο. Από την προανάκριση  που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι ο δράστης απασχολούσε παράνομα τον 45χρονο αλλοδαπό στα κτήματά του.
Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Διακοπτό Αιγιαλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 51χρονος υπήκοος Αλβανίας διότι εισήλθε σε αγρόκτημα ημεδαπής και αφαίρεσε τουλάχιστον (150) κιλά λεμόνια.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Ζαχάρω Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών για κλοπή.


Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Λευκοχώρι Γαστούνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, ένας 39χρονος ημεδαπός, ο οποίος αποπειράθηκε να διαρρήξει οικία ημεδαπού.

  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και με στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
    Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 47χρονος ημεδαπός διότι οδηγώντας αυτοκίνητο προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα και εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.
Σε έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης και στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και με στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
  
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι οδηγούσε αυτοκίνητο και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι βρισκόνταν υπό την επήρεια μέθης και στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, η οποία του είχε αφαιρεθεί παλαιότερα για το ίδιο αδίκημα.



***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ημεδαποί (άνδρας - γυναίκα) ηλικίας 30 και 33 ετών αντίστοιχα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για αρπαγή ανηλίκων

  
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκων σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, ο οποίος έπειτα από καταγγελία της 26χρονης συντρόφου του, με την οποία συμβίωνε τα τελευταία εννέα χρόνια και είχαν αποκτήσει  πέντε  ανήλικα τέκνα, πήρε πριν δέκα ημέρες χωρίς την θέλησή της, τα τρία από αυτά ηλικίας 7,  5,5  και 3,5 ετών.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σύλληψη  ημεδαπής  για καταδικαστική απόφαση
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Τραγανό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, μια 25χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης  δέκα μηνών για κλοπή.


Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράνομη οπλοκατοχή   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στα Βυτιναιικα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 45 και 70 ετών, διότι σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις  οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν παράνομα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για παράβαση της νομοθεσίας για προστασίας ζώων συντροφιάς   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι πριν δέκα ημέρες σύμφωνα με καταγγελία 63χρονης ημεδαπής παρείχαν δηλητηριασμένη τροφή σε σκύλο της, που βρίσκονταν στον κήπο της οικίας της στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος του.



Σύλληψη  αλλοδαπής για κατοχή και  χρήση πλαστού ταξιδιωτικού έγγραφου και για παράβαση του Νόμου για τους αλλοδαπούς

  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, στον Αερολιμένα Ακτίου Βόνιτσας, μια 24χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ερυθραίας, διότι με τη χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου (διαβατήριο) Σουηδικών Αρχών, αποπειράθηκε να εξέλθει παράνομα από τη χώρα μας, με πτήση με τελικό προορισμό το Άμστερνταμ Ολλανδίας. Επισημαίνεται ότι από τον έλεγχο των εγγράφων της προέκυψε ότι διαμένει παράνομα στη Χώρα μας.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για νόμο περί όπλων και επικίνδυνες σωματικές βλάβες
  
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου για τα όπλα σε βάρος ενός 32χρονου ημεδαπού, ο οποίος  χθες το μεσημέρι στην Κατοχή Μεσολογγίου, μετέβη με αυτοκίνητο σε συνεργείο επισκευής οχημάτων ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού και έπειτα από διαπληκτισμό πυροβόλησε μία φορά με κυνηγητική καραμπίνα προς το έδαφος.
Στη συνέχεια ο δράστης επιβιβάστηκε στο όχημά του και πυροβόλησε εκ νέου με το κυνηγετικό όπλο, εναντίον του 36χρονου αδελφού του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά. Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν από τον τόπο του περιστατικού δύο κάλυκες φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου.


***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση παραβίασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού
Ο δράστης κατείχε ιστοσελίδα στην οποία χρησιμοποιούσε αθέμιτα και με απατηλό τρόπο την ονομασία “Α.Σ.Ε.Π.” και έφερε περιεχόμενο και εμφάνιση που προσομοίαζε στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση παραβίασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου, για την οποία κατηγορείται ημεδαπός κάτοχος ιστοσελίδας του διαδικτύου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), σύμφωνα με την οποία ιστοσελίδα του διαδικτύου χρησιμοποίει με αθέμιτο και απατηλό τρόπο την ονομασία «Α.Σ.Ε.Π.», ενώ φέρει περιεχόμενο και εμφάνιση που προσομοιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας παραπλανούσε τους επισκέπτες της, δημιουργώντας τους την εντύπωση πως πρόκειται για την επίσημη ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. και προσέφερε, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται δωρεάν από τον Οργανισμό.


Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Από την εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε, αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία - δεδομένων της υπόθεσης και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.).

Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να διακριβωθεί η εμπλοκή ενός ημεδαπού ως διαχειριστή - κατόχου της επίμαχης ιστοσελίδας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Επιπλέον, μετά από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), η ιστοσελίδα απενεργοποιήθηκε προσωρινά και αναμένεται η οριστική διαγραφή της.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERKID


***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (26-6-2017 έως 2-7-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 26-6-2017 και κατά τις ώρες 15.00 - 21.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα – Κυπάρισος – Πεντάκορφος – Άγιος Βλάσιος – Χούνη.
•    Την Τρίτη 27-6-2017 και κατά τις ώρες 08.00 - 15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μαλεσιάδα – Χαλκιόπουλο – Πατιόπουλο – Φλωριάδα – Χρυσοράχη - Χρυσοπηγή.
•    Την Τετάρτη 28-6-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Δρυμός – Θύρρειο – Μοναστηράκι -  Πάλαιρος – Πογωνιά – Στενό – Πλαγιά – Περατιά.
•    Την Πέμπτη 29-06-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι – Αετός - Κομποτή – Τρύφος – Κονοπίνα – Παπαδάτες – Φυτείες - Ρίβιο.
•    Την Παρασκευή 30-6-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό - Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιάς - Πάμφιο –  Σιταράλωνες - Κάτω Μυρτιά.
•    Το Σάββατο 01-7-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μενίδι – Οικισμοί Συκούλας – Μαρλέσιο – Καστριώτισσα - Ελαιοχώρι.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (26-6-2017 έως 2-7-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 26/06/2017 και κατά τις ώρες 16:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καταφύγιο – Αναβρυτή – Κεντρική – Αμπελακιώτισσα – Άνω Χώρα – Ελατού – Τερψιθέα- Λιμνίτσα.   
•    Την Τρίτη 27-06-2017 και κατά τις ώρες 08:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Χρυσοβέργι.
•    Την Τετάρτη 28-06-2017 και κατά τις ώρες 07:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρινού – Μεσάριστα – Άγιος Ανδρέας – Γραμματικού – Παπαδάτες  - Κάτω Κεράσοβο – Λυσιμάχεια – Κλεισορρέυματα – Φραγκουλέικα.
•    Την Πέμπτη 29-06-2017 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καταφύγιο – Αναβρυτή – Κεντρική – Αμπελακιώτισσα – Άνω Χώρα – Ελατού – Τερψιθέα- Λιμνίτσα.   
•    Την Παρασκευή 30-06-2017 και κατά τις ώρες 09:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ριγάνι – Πόρος – Φαμήλα – Στράνωμα – Δορβιτσά – Ποκίστα – Μηλιά – Σίμος  - Παλαιόπυργος.
•    Το Σάββατο 01-07-2017 και κατά τις ώρες 08:00 -14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαιράς – Μπαμπίνη – Σκουρτού. 

***
Επιστροφή στην Τουρκία 12 παράτυπων μεταναστών

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, σήμερα, 22 Ιουνίου 2017, επιστράφηκαν στην Τουρκία 12 παράτυποι μετανάστες – έξι από το Πακιστάν, τρεις από την Αλγερία, ένας από το Μαρόκο, ένα από το Μπανγκλαντές και ένας από τη Γκάμπια, όλοι άνδρες.
Για όλους υπήρχαν απορριπτικές αποφάσεις χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας σε β΄ βαθμό. Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής - Frontex το οποίο απέπλευσε από τη Μυτιλήνη με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.
Σε ό,τι αφορά τις επιστροφές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:
α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).
β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας. Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το τρέχον διάστημα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.
γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι κατά το έτος 2016 και από 01-01-2017 μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:
•    Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας,
το 2016: 1183 -το 2017: 13, σύνολο 1.196 αλλοδαποί, υπήκοοι τρίτων χωρών
•    Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας,
το 2016: 54 -το 2017: 10, σύνολο 64 υπήκοοι Τουρκίας
•    Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας,
το 2016: 801 -το 2017: 428, σύνολο 1229 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων
(από τους οποίους 193 από τη Συρία και οκτώ ανιθαγενείς γεννημένοι στη Συρία)
δ) Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 1279 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.

***
Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών 49χρονου αλλοδαπού για το αδίκημα αρπαγής ανηλίκου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Ανηλίκων Πατρών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες ενός 49χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Ανηλίκων Πατρών ποινική δίωξη, για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου.
Πιο συγκεκριμένα...