«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ : Καταψηφίζει το ΚΚΕ τη συμφωνία για την αλιεία στη Μεσόγειο (VIDEO)

Καταψηφίζει το ΚΚΕ το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την Ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο».

Η συγκεκριμένη διεθνής συμφωνία προβλέπει...
τη μετατροπή του «Γενικού Συμβουλίου Αλιείας για τη Μεσόγειο» σε «Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο». Σε αυτή τη συμφωνία συμμετέχουν κράτη της Μεσογείου, αλλά και διακρατικές καπιταλιστικές ενώσεις όπως η ΕΕ, με σκοπό υποτίθεται τη «βιώσιμη διαχείριση» των θαλάσσιων οικοσυστημάτων της Μεσογείου.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, σημείωσε ότι η «Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο» εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ και των διεθνών ιμπεριαλιστικών συμφωνιών.

«Για την ΕΕ του κεφαλαίου, τις αστικές κυβερνήσεις στη χώρα μας, βιώσιμη και επιτυχημένη αλιεία είναι αυτή που ασκείται από μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις και όχι από τους μικρούς και μεσαίους ψαράδες», ανέφερε, προσθέτοντας πως η Επιτροπή Αλιείας «θα συμβάλει στην επιτάχυνση της εξαφάνισης, της καταστροφής των φτωχών και μικρών ψαράδων, ιδιαίτερα αυτών της μικρής παράκτιας αλιείας».