«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

To Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας φιλοξένησε στην συνεδριακή του αίθουσα «το Χαμόγελο του παιδιού».

Αρωγός και στην προσπάθεια πολλών σημαντικών φορέων της πόλης για «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τα παιδιά»
Στην κατάμεστη από κόσμο Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, φιλοξενήθηκε την Τετάρτη (2 Απριλίου 2009), μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με το Δήμο Αγρινίου, το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου.
Η εκδήλωση είχε σαν αντικείμενο το πιο ευπαθές κομμάτι της κοινωνίας μας το παιδί, με θέμα « Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τα παιδιά» όταν αυτά δεν έχουν πόρους, όταν πάσχουν ψυχικά ή σωματικά και όταν κακοποιούνται. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προσέγγιση, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου πάνω σε θέματα μέριμνας και φροντίδας του παιδιού και της οικογένειας του με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός «Σπιτιού Φιλοξενίας» του « Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ παράλληλα όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη αντιμετώπισης φαινομένων παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης, που δεν λείπουν και από τη δική μας περιοχή, είτε καταγγέλλονται είτε όχι.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού « Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κων/νος Γιαννόπουλος, ο οποίος παρουσίασε και σχολίασε τις δράσεις και το έργο του συλλόγου με προβολή σχετικού βίντεο, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού. Τόνισε ότι σκοπός του Συλλόγου είναι η προστασία των δικαιωμάτων των ανήλικων παιδιών, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, καταγωγής και η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και υποστήριξης σε παιδιά που χρειάζονται φροντίδα.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε ότι το Αγρίνιο έχει ένα αρκετά αναπτυγμένο δίκτυο εθελοντών και ότι ίσως η κρίση που περνάμε να αφήσει και κάτι καλό όπως την αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής αφού συνεχάρη την Αντιδήμαρχο Αγρινίου κα Μαργαρίτα Σερπάνου για την πρωτοβουλία της, τόνισε την πολύ μεγάλη σημασία που έχει μια τέτοια κίνηση ειδικά από τη στιγμή που οι υπάρχουσες δομές του κράτους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο ρόλο τους και επισήμανε ότι είναι εξουσιοδοτημένος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου να βοηθήσει υλικά και ηθικά στο μέτρο του δυνατού αυτόν τον καλό αγώνα.
Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Ιωάνης Γρηγορόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου
κ. Γρηγόρης Ζήσης, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Σοφία Γιαννακά, η Γραμματέας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων κα Ανθούλα Γιαννάκαρη και ο Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κ. Επαμεινώνδας Τάνταρος, ενώ τις ομιλίες άνοιξε η Αντιδήμαρχος κα Μαργαρίτα Σερπάνου.
Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης της εφημερίδας «Παναιτωλική» κ. Βασίλης Μπενέκος.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ