«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Kυκλοφόρησε η «Ρίζα Αγρινιωτών»!!!

Το περιοδικό «Ρίζα Αγρινιωτών» κυκλοφόρησε ανανεωμένο, με πλούσια ύλη. Πρόκειται για την τριμηνιαία περιοδική έκδοση του Συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών, το περιεχόμενο της οποίας καλύπτει κυρίως ιστορικά και πολιτιστικά γεγονότα που αφορούν το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία.
Το συγκεκριμένο τεύχος, που είναι το 72ο , διακρίνεται για την ποικιλία και την ποιότητα της θεματολογίας του, αφού άνθρωποι με ξεχωριστό γραπτό λόγο και μεράκι μετουσίωσαν την πνευματική τους εργασία σε ένα εξαιρετικό έργο, στο οποίο αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η παράδοση και ο πολιτισμός της γενέτειράς μας σε διάφορες χρονικές περιόδους. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται πρόσωπα του ακαδημαϊκού χώρου, επιστήμονες, αλλά και νεαρά σε ηλικία άτομα γεμάτα όρεξη να προβάλλουν και να αναδείξουν μιαν άλλη όψη της ιδιαίτερής μας πατρίδας.
Στην παρούσα έκδοση περιλαμβάνονται κείμενα που αφορούν : Tη μεσοπολεμική ναοδομία στο Αγρίνιο, το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας, μια προσωπική αφήγηση από τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944, την παιδαγωγική της...χειροδικίας στο Αγρίνιο, τη μαρτυρία μιας παλιάς φωτογραφίας του 1902, καθώς επίσης και αφιερώματα στο σιδηρόδρομο της Αιτωλοακαρνανίας και στον οργανισμό προαγωγής υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας». Επίσης, στις σελίδες της «Ρίζας» μπορεί να διαβάσει κανείς την τρέχουσα πολιτιστική-και όχι μόνο- επικαιρότητα, κριτική και παρουσιάσεις βιβλίων, ποιήματα αλλά και τις δραστηριότητες των μελών του Συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών.
Για περισσότερες πληροφορίες και συνεργασία με τη συντακτική ομάδα του περιοδικού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα πρόσωπα τα οποία επιμελούνται την έκδοσή του. Πρόκειται για την Πρόεδρο του Συλλόγου κα. Μόλλη Βότση (210-8016123) και το Γεν. Γραμματέα κ. Ανδρέα Μπρέσιακα (6942910571).
Αξίζει να αναφέρουμε, ότι το Σάββατο 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο των εν Αθήναις Αγρινιωτών ο εορτασμός του πολιούχου της πόλης μας στο μικρό ναό του Αγίου Χριστοφόρου, παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου. (Βυζαντίου 14 και Μαραθωνομάχων)
ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: Πολιτιστικά γεγονότα που αφορούν το Αγρίνιο, την Αιτωλοακαρνανία, όλη την Ελλάδα!!! Θα καταλαμβάνουν πάντα, εξέχουσα θέση στην ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ, όπως και στην ψυχή μας!!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο «Σύλλογο των εν Αθήναις Αγρινιωτών» για την επιμελημένη έκδοση!!!
Η σκέψη μας είναι πάντα κοντά σας, να είστε όλοι καλά και καλή δύναμη!!!

Δημήτρης Ντόκας