«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Τα σπίτια είναι χαμηλά!!!

Τα πεζοδρόμια ψηλότερα και το οδόστρωμα ακόμα πιο ψηλά!!!
Μήπως ξέρετε πόσο ανέβηκε η στάθμη της θάλασσας, με το λιώσιμο των πάγων, τα τελευταία χρόνια;
- Όχι!
Ούτε κι εγώ…..ξέρω!!
Ξέρω όμως, πόσο ανεβαίνει η στάθμη των βρόχινων νερών, με μια μπόρα, στη Λεωφόρο Κοσμά Αιτωλού στο Καινούργιο Τριχωνίδας, σε πολλά σημεία!.
Πώς να μην ανεβεί άλλωστε, αφού το οδόστρωμα ανέβηκε 1,40 μέτρα (ναι καλά διαβάζετε, ένα μέτρο και σαράντα εκατοστά) από τότε που άρχισαν να ρίχνουν άσφαλτο. Κάθε που χάλαγε ο ασφάλτινος τάπητας και μία νέα επίστρωση, χωρίς να ξηλώνεται η προηγούμενη. Το αποτέλεσμα είναι, να ανεβαίνει κάθε τόσο, το επίπεδο του οδοστρώματος, συγχρόνως και τα πεζοδρόμια.
Ορισμένα σπίτια και καταστήματα, παλιότερης κατασκευής, που βρίσκονται παρά της λεωφόρου, από ισόγεια έχουν γίνει ημιυπόγεια και όπως πάμε, σε λίγα χρόνια, θα γίνουν υπόγεια!!!
Δεν έχει προβλεφτεί και κατασκευαστεί, αποχέτευση των βρόχινων νερών. (Στο βόρειο μόνο μέρος του δρόμου, υπάρχει ένας αγωγός που κατασκευάστηκε πριν σαράντα χρόνια και ο οποίος βρίσκεται σχεδόν εν αχρηστία). Τα βρόχινα νερά, όπου συναντήσουν κάθετο δημοτικό δρόμο, στην Κοσμά Αιτωλού, στη νότια πλευρά, τον ακολουθούν και όπου καταλήξουν!
Τα σπίτια είναι χαμηλά! Τα πεζοδρόμια ψηλότερα και το οδόστρωμα ακόμα πιο ψηλά!!! Και μια παγκόσμια, κατασκευαστική πρωτοτυπία: (Κατά τη ρίψη του ασφαλτοτάπητα, οι κατασκευαστές, αφήνουν στην άκρη, μεταξύ πεζοδρομίου και ασφάλτου ένα μικρό κενό, αυλάκι για τα βρόχινα νερά……. επιφανειακή υδροσυλλογή!!!
Ξέρετε φαντάζομαι, γιατί δεν ξηλώνεται η παλιά άσφαλτος, για να κατασκευαστεί ο καινούργιος τάπητας. Τι κατασκευαστικά συμφέροντα υπάρχουν!
Θα ξέρεται υποθέτω κι αν δεν ξέρετε μια ματιά αρκεί να το διαπιστώσετε, πως γίνονται και τα δημοτικά έργα επίστρωσης πεζοδρομίων με τσιμέντο σταμπαριστό, η με πλάκες, έργα βιτρίνας, παραβλέποντας την ουσία! που είναι η αποχέτευση κατά πρώτον, των βρόχινων νερών και παράλληλα των λυμάτων.
Πάντως εμείς εντοπίζουμε το πρόβλημα και προειδοποιούμε όλους τους αρμόδιους, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.
Δεν αντέχει άλλον τάπητα, άλλη άσφαλτο, το κατάστρωμα της Κοσμά Αιτωλού, χωρίς να ξηλωθεί η υπάρχουσα για να κατέλθει το επίπεδο του δρόμου, στα επιτρεπτά όρια. Δεύτερο και κυριότερο, δεν επιτρέπει την κατασκευή πεζοδρομίων, ούτε το ύψος των οικοδομών, ούτε το συγκεκριμένο ύψος του οδοστρώματος!
ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!!!
Η Λεωφόρος Κοσμά Αιτωλού ανήκει στην αρμοδιότητα της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ (Δ.Ε.Κ.Ε.) Πάτρας και των πεζοδρόμιων στο δήμο Θεστιέων.
Δημήτρης Ντόκας