«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Μας ζάβωσε ανάστροφα…. το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας!!!

Βεβαίως! υπάρχουν προβλήματα καθαριότητας, στο δήμο Θεστιέων !
Βεβαιότατα!! έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα, απ’ την δημοτική αρχή!
Η κατάσταση που περιγράφει η εφημερίδα, στο δημοσίευμά της με τίτλο «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ώρα μηδέν» όμως, δεν είναι αυτή!
Δεν είναι ο τόπος μας, ένα απέραντο σκουπιδαριό, δεν είναι σκουπιδότοπος! και ευτυχώς η Τριχωνίδα είναι ακόμα καθαρή. Αν δεν παρθούν όμως σύντομα μέτρα, δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα είναι!
(Εξ’ άλλου κι εμείς, εδώ και καιρό, δουλεύουμε ένα ρεπορτάζ μ’ αυτό το θέμα, το έχουμε και αναγγείλει άλλωστε, στο δημοσίευμά μας με τίτλο, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.... ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ!!!)
Δεν προσπαθώ να εξιδανικεύσω, ούτε να καλύψω αδυναμίες της δημοτικής αρχής, το αντίθετο μάλιστα. Έπρεπε να βγει, να καταγράψει και να φροντίσει να επιλύσει, αυτά τα προβλήματα, η έστω να κάνει συντονισμένη προσπάθεια!!!
Εγώ προσωπικά, πολλές φορές το φώναξα ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ!!!
Δείτε την πραγματικότητα! Δραστηριοποιηθείτε!
Όποιος όμως σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες!
Τι το ’θελες αγαπητέ δήμαρχε, εκείνο το «να δημιουργήσεις το μύθο της περιοχής» που σου καταλογίζει η συγκεκριμένη εφημερίδα ότι ανέφερες;
Οι μύθοι μιας περιοχής δημιουργούνται, από αξιόλογα, σπουδαία και απαράμιλλα έργα, δυναμικών και δραστήριων τοπικών ηγετών, που πείθουν, συσπειρώνουν και καθοδηγούν κοινωνίες, να τα επιτελέσουν!
Απευθυνόμενος στη διεύθυνση της εφημερίδας «Το ΠΑΡΟΝ της Αιτωλοακαρνανίας», έχω να πω, ότι τα δυνατά και τα καταγγελτικά δημοσιεύματα, τα υπογράφει θαρραλέα ο συντάκτης τους, εγώ υπογραφή δεν είδα!
Μια δεύτερη παρατήρηση, η μεθοδευμένη διανομή του εντύπου πόρτα- πόρτα, χέρι – χέρι, που έγινε πριν από λίγο στο δήμο Θεστιέων, αποδυναμώνει το δημοσίευμα και δημιουργεί υποψίες ενδεχομένως, σκοπιμότητας!!!
Δεν κάνω μαθήματα ηθικής της δημοσιογραφίας, ούτε δεοντολογίας!
Αλλά τα τόσα χρόνια «στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι», μου επιτρέπουν να έχω, τουλάχιστον άποψη!!!
Δημήτρης Ντόκας