«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΕΛΑΙΑΣ» ΑΠΕΣΠΑΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ!!!

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
10 – 11 – 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Στις 10, 11 και 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 3ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα για το ελαιόλαδο και την ελιά, που αποτελεί τον κεντρικό τόπο συνάντησης των ανθρώπων της ελαιοκομίας στη χώρα μας και στο οποίο συμμετέχουν επιχειρήσεις, Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Νομαρχίες, Περιφέρειες, Δήμοι, Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων και άλλοι οργανισμοί.
Από το Δήμο Θεστιέων συμμετείχαν στο Φεστιβάλ οι επιχειρήσεις του κ. Δημ. Αρούκατου, «ΗΛΙΔΑ Α.Β.Ε.Ε.», του κ. Ευθυμίου Πρεβέντζα και του κ. Ι. Κορδάτου, «Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.».
Στα πλαίσια αυτού του φεστιβάλ, με άξονα την προσπάθεια για στήριξη, προώθηση και ανάπτυξη της ελαιοκαλλιέργειας στην ελληνική περιφέρεια, η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, κατόπιν συνεδρίασης, αποφάσισε ομόφωνα να βραβεύσει το Δήμο Θεστιέων με το βραβείο της «ΧΡΥΣΗΣ ΕΛΑΙΑΣ» για την «ΕΛΑΙΟΘΕΣΤΙΑ» που αφορά στη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς στο Δήμο Θεστιέων η οποία έγινε με βάση τις οδηγίες, την εποπτεία και τις κατευθύνσεις του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η εκδήλωση της βράβευσης πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, 10 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Θεστιέων κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης από τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Αναστόπουλο.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ αυτού πραγματοποιήθηκε επίσης, την Παρασκευή 10 Απριλίου και ο 1ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς 2009. Πρόκειται για μια πρωτοπόρα διοργάνωση, υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει:
o την παρουσίαση του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών επιτραπέζιων ελιών στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό,
o την γνωριμία, προβολή και προώθηση των διαφορετικών κατηγοριών ελληνικών επιτραπέζιων ελιών και
o την ανάδειξη της καλύτερης ελιάς ανά κατηγορία που ανήκει
Στον Διαγωνισμό αυτό η επιχείρηση του κ. Αρούκατου, «ΗΛΙΔΑ Α.Β.Ε.Ε.», απέσπασε δυο βραβεία :
1) Το ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ για την ποικιλία «Πράσινες Αγρινίου γεμιστές με κόκκινη πιπεριά» και
2) Το ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ για την ποικιλία «Καλαμών» (επεξεργασία χωρίς υγρά).
Οι βραβευθέντες μεταξύ των οποίων ο κ. Δημ. Αρούκατος (ΗΛΙΔΑ Α.Β.Ε.Ε.), ο Πρόεδρος της ΠΕΜΕΤΕ κ. Νέλος Γεωργούδης, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου κ. Απ. Κυριτσάκης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο Δήμαρχος Θεστιέων κ. Δημ. Τραπεζιώτης κ.α.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΤΙΕΩΝ