«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ L' AQUILA !!!

Καταστροφικός ο χθεσινός σεισμός, που έγινε ( τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Απρίλη 2009) των 6,3 R στην κεντρική Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη L’ AQUILA. Επέστρεψαν οι πρώτοι έλληνες φοιτητές.
Εκφράζουμε την πραγματική μας λύπη και την βασανιστική οδύνη για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού των 6,3 R στην πόλη L’ AQUILA! Ακόμη περισσότερη πίκρα, μας φέρνει η είδηση του θανάτου, του αδικοχαμένου Έλληνα φοιτητή Βασίλη Κουφολιά, καθώς και των τραυματιών και των αγνοούμενων!
Από το υπουργείο των Εξωτερικών
Αθήνα, 6 Απριλίου 2009
Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες ιταλικές αρχές και συγκεντρώνει πληροφορίες για την κατάσταση των ελλήνων που βρίσκονται στην περιοχή που επλήγη σήμερα το πρωί από ισχυρή σεισμική δόνηση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ασφαλείς, επίσημα διασταυρωμένες πληροφορίες για την ύπαρξη ελλήνων μεταξύ των θυμάτων του φονικού σεισμού.
Στην πόλη Aquila μεταβαίνει κλιμάκιο της ελληνικής πρεσβείας, προκειμένου να συνδράμει τους έλληνες πολίτες που βρίσκονται εκεί.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας της Πρεσβείας στη Ρώμη είναι: +390 6808 2030
Ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Μ. Μουζάς είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ιταλό ομόλογό του. Ένα C-130 είναι έτοιμο να μεταφέρει διασώστες και βοήθεια στην Ιταλία εφόσον ζητηθεί. Για την επιστροφή των ελλήνων σεισμοπαθών στην Ελλάδα, οι αεροπορικές εταιρείες AEGEAN και Ολυμπιακές Αερογραμμές σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, προσφέρουν δωρεάν μεταφορά με πτήσεις τους από τη Ρώμη. Η ελληνική Πρεσβεία θα καταρτίσει σχετικό κατάλογο σεισμοπαθών και θα μεριμνήσει για τη μεταφορά τους από τη σεισμόπληκτη περιοχή στη Ρώμη. Στον κατάλογο δύνανται να συμπεριληφθούν και άτομα τα οποία θα προσκομίσουν στην Πρεσβεία βεβαίωση της ιταλικής αστυνομίας ότι είναι σεισμοπαθείς.
EΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - LEGA ITALOELLENICA
Πολιτιστικός Σύλλογος - Associazione Culturale
ITALIA: Via Monte Rotondo, 4 - 67100 L'AQUILA (ΙΤ) Tel-Fax: 0039086261615 00393356797917 ΕΛΛΑΔΑ: Bella Vista, 8 - 21056 TOLO (GR) Tel-Fax: 00302752058025 00306973570912 http://www.grecia.it/ - info@grecia.it
SKYPE & MESSENGER: *www.grecia.it*


ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: ΠΡΟΣ ΤΟΝ EΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ - LEGA ITALOELLENICA
Πολιτιστικός Σύλλογος - Associazione Culturale
«Σας ευχαριστούμε για την αποστολή των φωτογραφιών, από την L’ AQUILA της Ιταλίας και ακόμα περισσότερο για την επικοινωνία μαζί μας, έστω και αν έγινε κάτω από τις οδυνηρές αυτές συνθήκες. Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε»
Δημήτρης Ντόκας (δημοσιογράφος)