«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Το μέλλον του τουρισμού στην Αιτωλοακαρνανία !!!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Το μέλλον του τουρισμού στην Αιτωλοακαρνανία ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 27 Απριλίου 2009) στο Διοικητήριο μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη Θύμιου Σώκου και τη συμμετοχή φορέων και επαγγελματιών που έχουν σχέση με τον τουρισμό.
Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μια ακόμη δράση, στις πολλές που προηγήθηκαν, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας που στόχο έχει την βελτίωση και την ανάπτυξη νέων τουριστικών υποδομών στο νομό αλλά και την προβολή της Αιτωλοακαρνανίας σε κάθε επίπεδο (πολιτισμός, ιστορία, φύση, προϊόντα κ.λ.π.).
Στην τοποθέτησή του ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Σώκος, μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανάγκη συνεννόησης και συναντίληψης αλλά και δράσεων ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.
«Το εγχείρημα που ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια τόσο με την προβολή του νομού όσο και με τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία νέων υποδομών που διευκολύνουν την ανάπτυξη νέων τουριστικών επιχειρήσεων φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς.
Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη προσπάθεια, αγάπη και πίστη στον τόπο μας αλλά και επιχειρηματικό ρίσκο, ώστε αυτός ο νομός με τα 380χιλ. ακτών, τα ποτάμια, τις λίμνες, τη φύση, να καταλάβει στον τομέα του τουρισμού, την θέση που πρέπει και αξίζει να έχει με βάση τα απαράμιλλα συγκριτικά του πλεονεκτήματα».
Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για την σωστή προετοιμασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «14ο Τουριστικό Πανόραμα», που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο «EXPO ATHENS» (Ανθούσα Αττικής) από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2009.