«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ»

Την παλαιότερη πρόταση του Νομάρχη Θύμιου Σώκου για ένταξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του νομού, με υψόμετρο από 600 μέτρα και πάνω, στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» αποδέχθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος κατά τη συνεδρίασή της στο Νεοχώρι Καρδίτσας (Σάββατο 11 Απριλίου 2009).
Την πρόταση προς τα μέλη της επιτροπής που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θανάση Μπούρα διετύπωσε ο αντινομάρχης κ. Χρήστος Πετρόπουλος ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέδειξε τον ρόλο της Αιτωλοακαρνανίας στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος ως την περιοχή η οποία αποτελεί τη βασική νότια είσοδο στον ορεινό όγκο της Πίνδου.
Πιο συγκεκριμένα εντάσσονται, επιπλέον, στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» τα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Πυλλήνης, Μακρυνείας, Μενιδίου, Αμφιλοχίας, Μεδεώνος, Φυτειών, Ανακτορίου τα οποία και διαθέτουν το συγκεκριμένο κριτήριο.
Ακόμη ο κ. Πετρόπουλος στην ομιλία του ζήτησε την αύξηση των κονδυλίων για τη χρηματοδότηση έργων μέσω του προγράμματος «ΠΙΝΔΟΣ» στην Αιτωλοακαρνανία.
Έργα τα οποία έχουν χαρακτήρα νομαρχιακό, διανομαρχιακό και διαπεριφερειακό και είναι συμβατά με το πνεύμα του προγράμματος.
Από τον κ. Μπούρα ανακοινώθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού του «ΠΙΝΔΟΣ» κατά 15 εκατομμύρια ευρώ και η κατανομή των ποσών να γίνει με βάση συγκεκριμένων κριτηρίων όπως: η έκταση του νομού, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ο πληθυσμός καθώς και η σημασία των έργων ως προς την διασύνδεση όμορων νομών και περιφερειών.